ZÁPISNÍK - ROK 2021

Domů
ukázky prací
cine kamera C100
kamera XF100
videokurz
film Atahualpa
blog o kamerách
komentáře 2022
zápisník_2021
zápisník 2020
zápisník 2019
zamyšlení 2018
Komentáře 2018 č.1
komentáře 2017 č.2
komentáře 2017 č.1
Komentáře 2016 č.2
Komentáře 2016 č.1
blog aneb zápisník 7
blog aneb zápisník 6
blog aneb zápisník 5
blog aneb zápisník 4
blog aneb zápisník 3
blog aneb zápisník 2
blog aneb zápisník 1
CP pro XHA1
 

      

Zápisník je vedený od ledna 2021.

Články se věnují různým tématům, které mě zajímají, aktuálním událostem, historickým tématům, společenským jevům a souvislostem mezi nimi, pocitům.

KRÉDO BLOGU:

Někdo tvrdí, že:"Pravda je to, co nám zbude, když vše ostatní prošustrujeme."

Jedinou obranou je důkladně porozumět vlastní historii, abychom se z ní poučili.

Ústava ČR zaručuje, že cenzura názorů je nepřípustná.

 

 

 

 

NOVINKY

 

 

 

KONEC ANGELY MERKELOVÉ A DUSNO U RUSKÝCH HRANIC,

PŘEDLUŽENÁ EVROPA SI DÁL PŮJČUJE

A NECHÁVÁ USA ÚŘADOVAT U RUSKA, I KDYŽ TO OHROŽUJE

SUROVINOVOU BEZPEČNOST KONTINENTU,

ZAČERNĚNÉ SMLOUVY VÝROBCŮ VAKCÍN A EU NA 50 LET

A VAKCINAČNÍ "DOBROVOLNÁ" BIZARNOST.

 

5. 12. 2021

 

Všechny zdroje jsou tentokrát umístěny v textu (jako odkazy),

pod článkem jsou "volně související odkazy" z tisku

 

a také BONUS 1 - stručná rekapitulace jednání EU a Ukrajiny v r.2013 a 2014

o zóně volného obchodu a vyjádření H. Kissingera k chybám západu,

jeho varování před nepochopením historické situace Ukrajiny a Ruska

a jeho důrazné varování před možnou konfrontací velmocí.

 

 

 

motto

Pokud jde o šíření dezinformací, podle návrhu ministryně spravedlnosti Márie Kolíkové (SaS) vyrobení nebo rozšíření nepravdivé informace, která je "schopna vytvořit nebezpečí 'pocitu vážného znepokojení' alespoň u části obyvatelstva", ohrozit životy a zdraví nebo (!) ovlivnit obyvatelstvo při rozhodování o vážných společenských otázkách (!), může být potrestáno jedním až pěti léty vězení.

V případě, že má pachatel zvláštní motiv, například získat majetkový prospěch, trest bude tři až osm let vězení, a v případě nouzového stavu čtyři až deset roků vězení.

Navrhují velmi "gumový" paragraf, který lze snadno zneužít k umlčení jakýchkoliv kritiků.

webnoviny, 1. 12. 2021, zde.

 

 

 

Nové napětí u ruských hranic - náhoda či záměr?

Kdo sleduje pravidelně tyto stránky, tak už jistě ví, že otázka v nadpisu – zda je "nová" krize u ruských hranic "náhodou či záměrem" – je naprosto zásadní pro zvolení vhodného úhlu pro jakýkoliv komentář.

V tisku se podle "geopolitického zaměření" objevují asi tři různé úhly pohledu:

V USA na popularitě prudce upadající Biden a jeho "páníčci" (pardon investoři a sponzoři) a jejich evropské loutky (např. generální sekretář NATO, pan Stoltenberg, je prokazatelně zprofanovaný už od krize v Gruzii, kde EU v r.2009 nakonec sama vyšetřila, že tuto "horkou fázi" zamrzlého konfliktu vyprovokovala Gruzie; tehdejší prezident Saakašvili byl osobním přítelem pana Stoltenberga, o vině Gruzie informovala i ČT24 zde), tedy v USA mají za to, že jde čistě o ruskou provokaci, že "Rusko touží ovládnout Evropu", a tento ekonomicky a vojensky zcela nereálný blábol u nás často také opakuje například senátor Fischer (můžeme jen přemýšlet, zda své velmi agilní ale bohužel o to méně fundované postoje činí čistě pro blaho národa, nebo spíš více méně pro blaho především svých prezidentských ambicí a své osobní ješitnosti), o tom jak si povede nový ministr zahraničí ve Fialově vládě můžeme jen s jistou hrůzou spekulovat.

Kvalifikace a veřejné projevy těch, co tak pevně stojí v řadách "NATO šiku", proslaveného zcela lživou válkou r.2003 v Iráku, dalšími válkami v Sýrii a Libyi, které nikomu nepřinesly "více demokracie a blahobytu", ale pouze zmar, zničení dříve relativně prosperujících zemí, vzestup teroristů Islámského státu a tureckého nacionalismu (zde opět Stoltenberg v čele pochlebovačů u Erdogana), válek, které jsou často budovány na lživých narativech, stejně jako dnes už třeba doloženě lživá russiagate v USA proti Trumpovi (zde), jsou pro mě osobně na úrovni třetiřadých loutek, jakýchsi provinčních "aparátčíků", kteří nejsou ochotni zapojit vlastní inteligenci, ale často hlasitě vypočítavě sázejí na to, že se jim vyplatí říkat to, co si noví přátelé ze západu (co nás zradili v r.1938 v Mnichově, kde nás předhodili Hitlerovi, v r.1945, kdy nás v Jaltě předhodili Stalinovi výměnou za jeho vzdání se Itálie, kterou Britové potřebovali pro kontrolu cesty přes Suez ke svým koloniím, v r.1968, kdy za našimi zády věděli o invazi varšavských vojsk 10dní předem - a počítám, že dnes to nebude o moc jiné, víc o tom velmi poučeně a fundovaně vojenský analytik zde) přejí.

 

vojenský analityk Lukáš Visingr, PL 6. 12. 2021:

Je takřka tragikomicky fascinující, jak se zde mnozí lidé včetně řady politiků ve všem upínají na Západ a představují si, že západní země by nás nebo třeba Poláky ihned přispěchaly bránit proti jakési hypotetické ruské agresi. Podle mě to je absurdní, nesmyslná, naivní, hloupá a sebevražedná představa.
Německo nezbytně potřebuje ruský plyn, Francie bere Rusko jako spojence pro své ambice ve Středomoří a Spojené státy potřebují neutralitu Rusů v budoucí válce s Čínou, což je mimochodem možná i jeden z hlavních důvodů, proč Washington stáhl námitky proti plynovodu Nord Stream 2.

A proto
jsem si jistý, že západní země by nás klidně vyměnily s Ruskem za něco, co by od Ruska nutně potřebovaly. Pro všechny velmoci jsou vždy na prvním místě jejich mocenské zájmy, nikoli zájmy menších států. Velké spory o energetiku, které teď sledujeme, do toho logicky zapadají.

 

Historie napovídá,

ať už jde o válku v Gruzii r.2008, která byla (viz blog č.1, ovšem odkaz na video pro jistotu na YT smazali) podle velvyslance Ruské Federace v OSN, pana Čurkina, rozpoutána den poté (8.8.2008, v den zahájení olympiády v Číně), co v Gruzii skončilo štábní cvičení se stovkami důstojníků a zpravodajců z USA, kde evropská média nejprve tvrdila, že jde "o agresi Ruska, načasovanou zákeřně na zahájení olympijských her...", kde až Heidi Tagliavini, vedoucí vyšetřovatelka této války, uveřejnila v NY Times svůj souhrnný pohled, uvedla věci na pravou míru - "Lekce z gruzínského konfliktu" ZDE,

nebo ať už jde o podivné události na Ukrajině v r.2014, kde v únoru garantoval německý ministr zahraničí v Kyjevě předčasné volby, aby den poté začal podivný puč a válka, kterou odstartovalo dodnes nevyšetřené střílení na Majdanu (podle svědectví a analýz to byli gruzínští odstřelovači na povel Parubije, šéfa tehdejší ukrajinské opozice, stříleli do vlastních lidí, demonstrantů i policistů, aby to pak svedli na pořádkovou jednotku Janukovyče, jak bylo později plně doloženo - bez zájmu hlavních západních médií),

nebo ať už jde o onu zmíněnou lživou válku v Iráku 2003 (zpráva britské Chilcotovy komise je velmi výmluvná, zde),

...vidíme všude stále stejný rukopis.

 

Mediální zprávy jsou na hony vzdálené realitě, co se týče hlavních médií,

a vydělávají na těchto válkách nikoliv občané, ale pouze armádní a podobní podnikatelé.

 

vojenský analityk Lukáš Visingr, PL 6. 12. 2021:

Některé státy jako Polsko a Turecko mají na Ukrajině svoje zájmy, takže by možná posílaly informace, zbraně a poradce, ale vojska Severoatlantické aliance v Polsku nebo Pobaltí za Ukrajinu bojovat nebudou,
to vědí všichni vysocí západní politici a ví to i Vladimir Putin. Nejsem si ale jist, zda to vědí všichni politici na Ukrajině, protože někteří hovoří podobně jako kdysi prezident Saakašvili, který také nedokázal rozlišit mediální projevy od reálné mocenské politiky. Rusko má určitě různé plány operací proti Ukrajině, podobně to má ostatně armáda každá země, avšak to ještě neznamená, že je skutečně chce brzy provádět.

Ruské přesuny vojsk u hranic mají podle mě hlavně tlačit na Kyjev a nepřímo také na členy Severoatlantické aliance. V krajním případě by Rusko mohlo provést i jakousi krátkou trestnou výpravu, jež by Kyjev oslabila či donutila k ústupkům, ale co by získalo okupací velké části Ukrajiny? Leda chudou zemi, kde by ruští vojáci ještě čelili partyzánské válce ukrajinských nacionalistů.

/ * Připomenu, že Rusku jde zásadně i o bezpečnost, aby NATO nerozmístilo sila raket blízko Ruska, zde. /

 

Takže kromě "propagandisticky zoufalé" US verze "o Rusku co chce ovládnout Ukrajinu, Polsko a pak celou Evropu" (je to propaganda tak strašně mizerná, jako srovnávat mizerný hamburger z fástfůdu s poctivou svíčkovou omáčkou - USA a EU mají dohromady asi 36bil USD HDP, Rusko má 2,6bil USD HDP a potřebuje s Evropou obchodovat) tu máme další dvě reálnější možnosti:

Rusko se snaží zamezit NATO v tom, aby ohrožovalo hlavní ruská města Moskvu a Petrohrad raketami, umístěnými tak blízko ruských hranic, že by nebyl čas na reakci (dolet do 10min).

Tak se aktuálně vyjádřil i Vladimír Putin a opět vyzval představitele západních zemí,

aby si sednuli ke stolu a začali seriózně jednat o kolektivní světové bezpečnosti hlavních

jaderných velmocí (aktuální odkaz o návrzích zde).

 

Vladimír Putin už dřív prohlásil, že "svět bez Ruska by neměl žádnou cenu, proto by Rusko neváhalo použít i svůj systém 'automatické odvety', pokud by Rusko bylo zasaženo nukleárními zbraněmi jako první" (citace viz minulé blogy, r.2016 - 2017)

Co to znamená?

Konec světa (což si samozřejmě nepřeje ani Rusko).

 

A právě proto sledujeme tuto aktuální výzvu k jednání - zde, TASS, 30.11. 2021:

Russian President Vladimir Putin hopes that common sense and responsibility will prevail in the West and that the red lines in relations with Russia will not be crossed.

Speaking at the VTB Capital’s "Russia Calling!" investment forum Tuesday, the president noted that
one such red line includes the deployment of strike systems in Ukraine.

"If strike complexes emerge in Ukraine, then, the [missile] flight time to Moscow will be about 7-10 minutes, and 5 minutes, if hypersonic weapons are," he noted.

"What should we do then? We will have to create something similar against those who threaten us. And we can do it now already."

According to the president, Russia has already created such weapons.

"We tested [it] recently, and successfully, too; starting next year, we will commission a new naval-based hypersonic missile - Mach 9. The flight time will also be 5 minutes for those who issue orders," the president said.

Meanwhile, Putin expressed his concerns over creation of such threats.

 

"Where are we going to? Why do we do that?" he asked.

"The creation of such threats is the red line.

But I hope that it will not come to this.

I hope that the feeling of common sense, responsibility for their own countries and the international community will prevail," the Russian President underscored.

 

Tedy viděno optikou Ruska (to je ta druhá možnost úhlu pohledu), tak Rusko si nepřeje vznik tak ohromě výbušné situace, pokud by USA na Ukrajině a ve východním Polsku rozmístily raketové systémy. Rusko navíc již dřív oznámilo, že v případě svého napadení by primárně útočilo na "velitelská centra", nikoliv na seskupená vojska, což nyní podtrhnul fakt, že ruské ponorky nyní hromadně opustily své základny (zde), což vede k spekulacím, že zaujímají bojová postavení "blíž u řídících center Evropy a hlavně USA".

Ukrajina je pro Rusko "nárazníkovým státem", a podle mnoha starších diplomatů (včetně H. Kissingera, viz starší blogy kolem r.2015-2016, viz blog č.2 s jeho rozsáhlou citací z The Washington Post z 5.května 2014) by měla zůstat mimo NATO, protože opravdu není v zájmu US občanů, aby bylo NATO zapleteno do války s jadernou mocností, která je schopna zničit celé USA, kvůli zemi, která je plná korupce, kriminality, atd.

UKrajina je zemí, kde nefungují státní instituce, kde jsou političtí odpůrci násilím nuceni k vystěhování, kde vedení země připomíná vojensko-korporátní juntu, kde je odpírána možnost mluvit rusky, kde se část obyvatel cítí ohrožena.

Nikdo, Evropa ani USA, nechce platit jejich dluhy, a USA chtějí Ukrajince jen využít pro válku s Ruskem a navíc jim "odměnou" za to poskytnout půjčky, které nemohou splatit. Tím dokáží tito lidé, kteří jako jediní vydělávají na těch válkách po r.2001, získat všechna aktiva v zemi "za hubičku".

 

Proč se Evropa už od roku 2014 propůjčuje k těmto anglo-americkým hrátkám u ruských hranic, počínaje Gruzií r. 2008, konče dneškem, je pro mě osobně naprostou záhadou.

 

 

A tak se nabízí ještě jeden, třetí úhel pohledu na tuto "novou" krizi.

Pokud vytváření tohoto napětí nepramení tedy v Rusku, nepramení vlastně ani na Ukrajině a v Polsku, které jsou spíš historicky ochotné kdykoliv zvednout prapor nenávisti, ale do jisté chvíle s Ruskem ochotně spolupracovaly tam, kde to bylo oboustranně výhodné, musíme se podívat na kořen věci.

Kdy se vlastně začaly v Evropě po konci studené války měnit vztahy k Rusku a proč,

kdo za tím stál?

 

Psal jsem o tom podrobně na předchozích blozích, ovšem stručně to zopakuji:

Rusko (stejně jako např. Česko) utrpělo v r.1998 po divokých privatizacích ohromné ekonomické škody. U nás se škoda odhadovala na asi 700mld Kč (prý to odkupem aktiv z Fondu národního majetku kleslo v r.2006 na asi 330mld Kč), v Rusku byla odhadována větší, než byly škody za druhé světové války.

Tak ohromný byl rozvrat celé země.

Od r.2000 do r.2004 probíhala základní záchranná konsolidace Ruské Federace, do této doby se západ k Rusku také choval relativně zdvořile. Jeho lidé vydělávali ohromné sumy na ruských výprodejích, a Rusko bylo třetiřadou zemí.

To všechno se změnilo kolem r.2005, když se ukázalo, že Rusko se nerozpadne.

Ve stejném roce například odvolal Washington svého velvyslance ze Sýrie, začala příprava na válku (plán US neokonů "přepadnout sedm zemí do pěti let", jak dosvědčil čtyřhvezdičkový US generál Wesley Clark v r.2007 - slavné video s cz titulky je ZDE, například ČT jej odmítnula odvysílat, jak sdělila jedna divačka, která žádala o jeho odvysílání).

Válka v Gruzii 2008, v Libyi 2011, v Sýrii 2013, na Ukrajině v r.2014,

tvořily předstupeň dnešní situace.

 

Rusko už někdy kolem r.2008 vědělo,

že "oteplení vztahů" po konci studené války bylo dočasné.

(hezký text o tom napsal Solženicyn rok před svou smrtí v německém Spiegelu, v článku Nebojím se smrti - zde, najdete ho přeložený na blogu cca č.5 až 6).

 

Takže po slavném Putinově projevu v Mnichově v r.2007 už byly karty (na dnešek) rozdány.

Poslední "kapkou" do rozčílení západu z toho, že Rusko se "zrestartovalo", byl zásah v r.2015 v Sýrii, kdy tam probíhala už rok US letecká kampaň (naoko) proti Islámskému státu, ten ale dál prodával ropu přes Turecko na západ, jako by se nechumelilo.

Rusko předvedlo zásah střelami s plochou dráhou letu z malých lodí myslím že z Černého moře, a rakety po asi 1600km letu přesně zasáhnuly cíle (s odchylkou do 10m).

Tehdy to byl pro USA naprostý šok, následoval "restart" tvrdě protiruské politiky.

Hillary Clintonová jako ministryně zahraničí USA odmítala Obamova přátelská gesta k Rusku, šla tvrdou rukou. Britové s kauzami Skripal a spol, podivnými stejně jako ti neslavní odstřelovači na Majdanu v r.2014, vytvářeli ovzduší nepřátelství.

 

 

Jediný, kdo se tomu částečně vzepřel,

byla kupodivu jinak poslušná (viz massmigrace) Angela Merkelová.

 

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters, rozloučení s A. Merkelovou

(na Němce to má tedy až "neskutečný look", vzhledem k jejich historii).

 

Možná, že to bylo spíš zásluhou německých firem, kterým je jasné, kam tato anglo-americká politika nepřátelství proti Rusku vede - k nedostatku surovin na kontinentu.

O tomto mluvil svého času i šéf Stratforu, US "soukromé CIA", George Fridman, když ve svém projevu "Europe, Destined for Conflict?" mluvil o tom, že motivem první a druhé světové války, i těch současných akcí, je zabránit Německu a Rusku, aby vytvořily alternativu k Anglo-Americké koalici (čas 1:10, zde); Rusko má totiž suroviny a Německo know-how, po jejich spojení by mohly být silnou konkurencí (to řekl kromě Friedmana už mnohem dříve i US akademik prof. Anthony Sutton, víc viz blog č.3).

Mluví o tom i současní ruští komentátoři - např. aktuálně zde (v češtině, přeloženo).

Ovšem toto nahlížení vztahů a motivů (paradigmatu) se kvůli evropské ochotě hrát US a britské "prašivé hry" proti Rusku významně posunulo.

Do hry vstoupila Čína, kterou USA od 70.let vybavují technologiemi (jako pracháči z USA a Británie vybavili Německo i Rusko před 2.sv.válkou), která se nyní zmodernizovala, a poskytnula ekonomicky slabému Rusku, které má ovšem skvělé vojenské technologie, výměnou za vojenskou pomoc svou pomoc ekonomickou. V iniciativě "nové hedvábné stezky" buduje Čína koridory spolupráce, v trochu jiném stylu než USA v poslední době.

Ovšem Čína není pro Rusko "jasným zachráncem", časem může být pro ruský Dálný východ tak početná převaha Číňanů problémem.

Proto by Putin jistě rád spolupracoval i s Evropou.

 

A to se zhmotnilo např. v projektu Nord Stream 2 (Severní proud 2),

tedy rozšíření kapacity plynovodů do Evropy.

 

Pomohlo to dočasně pohrozit Ukrajině, aby víc spolupracovala, protože poplatky za tranzit jsou pro tuto zemi klíčové, nezanedbatelné jsou i pro Polsko.

A tady proti tomuto postavily USA projekt Trojmoří, kde pod vedením Polska, polské snahy šéfovat této oblasti, až po oblast Balkánu, vytvářejí tlak na Rusko vojenskými cvičeními u ruských hranic.

 

Tehdejší šéf US Stratforu, přezdívaného "soukromá CIA", pan George Fridman (vpravo).

 

 

Ovšem Anděla Merkelová byla opravdu velmi slabá kancléřka.

- Souhlasila s naoko fungujícími Minskými dohodami, i když USA a Británie zabránily jejich reálnému naplnění (např. zkušená Heidi Tagliaviny byla z dohod Minsk II vypuzena, protože to jejich divadlo prohlédnula).

- Souhlasila s dohodou s Íránem, ale Trump dohodu okamžitě potopil.

- Souhlasila se sankcemi proti Rusku, i když víc poškozují evropské než ruské firmy.

- Souhlasila s Nord Stream 2, přitom ho ne zcela prosadila, i když nemá jiný způsob, jak v dostatečném množství, v přiměřené ceně a také s jistou mírou bezpečnosti dostat pro evropský průmysl klíčovou a ekologickou surovinu - plyn.

Viděli jsme během covid krize v r.2020, jak US nákupčí tvrdě přepláceli zájmy Evropanů na dodávky kritického materiálu. A teď si to představte v nějakém konfliktu, jak by asi fungovaly dodávky plynu (plynovod z Kataru přes Turecko je zatím hudbou budoucnosti).

S Ruskem nelze hrát jako s Arménií v Náhorním Karabachu, to neprojde, to ví i Ukrajinci.

 

 

Německo tak potřetí prohrává svůj zápas s Brity a Američany (a my se vezeme s Německem) o posílení svého vlivu - bez surovin nemůže US-britské obchodní lobby vůbec konkurovat.

Američané potřebují tento trend rychle potvrdit,

a proto tlačí na rychlý konflikt na Ukrajině,

protože pak se Němci a spol. budou muset NS2 vzdát.

Současně to upoutá ruské síly na západě, a nebudou moci pomáhat Číně.

 

To je ten třetí pohled, v čím zájmu a proč nyní probíhá nová vlna válčení na Ukrajině.

Evropská unie směřuje k svému rozpadu - nemá totiž OPRAVDU VLASTNÍ (reálnou, skutečnou a vážně míněnou) zahraniční politiku.

EU nedokázala prosadit předčasné volby na Ukrajině, jistí lidé v USA si prosadili válku.

EU nemá vlastně ani parlament, myšleno skutečný a plně demokratickými pravomocemi vybavený parlament, v otázkách vojenských závisí na rozvědkách USA a Británie.

Evropa nedokázala vytvořit životaschopnou jednotnou měnu - euro pro jižní státy nefunguje, nyní směřují ohromné částky ze 750mld euro půjčky do tří zemí - 210mld euro do Itálie, 80mld euro do Španělska, a 40mld euro do Francie, ovšem ty "natištěné" papírky tyto země nespasí, jen trochu oddálí nevyhnutelné (kolikrát můžete naředit polévku v hrnci vodou, než bude chutnat jako "špinavá voda" - s tištěnými penězi je to to samé, pokud nejsou kryté reálnou ekonomikou).

Od lživé války r.2003 v Iráku, od krize r.2008, která souvisela s těmito válkami, a nyní do třetice od Covid dluhů tyto evropské státy nejsou schopny s eurem ustát tyto náročné časy, euro pro ně nefunguje.

Itálie celkem 210mld euro půjček, Španělsko celkem asi 80mld euro, Francie víc než 40mld euro, ...Česko (reálně) asi 4mld euro. Skvělá dluhová unie, fakt si někdo myslí, že se tenhle "byrokratický dluhostán" nerozpadne?

 

 

Evropa ustoupila od dlouhodobých smluv, obchoduje plyn na spotových trzích

(které podléhají okamžitým cenám). To nyní vede k prudkému nárůstu ceny plynu.

Odkud a jak nakupují obchodníci plyn (zde).

Producenti zemního plynu často uzavírají se svými zákazníky smlouvy, které mají dlouhou dobu platnosti. To významně přispívá k dlouhodobému zajištění zásobování. Obecně platí, že cena zemního plynu je často ještě vázána na cenu ropy („vazba ceny zemního plynu na ropu“). Tento cenový mechanismus, který pochází ze 70. let 20. století, však již několik let ztrácí svůj význam.

Vedle dlouhodobých smluv je velmi důležitý také nákup plynu na „spotových trzích“. Tento pojem pochází z anglického výrazu „on the spot“ (česky přibližně „okamžitě“) a vyjadřuje podstatu těchto tržišť. Zde se obchoduje s plynem krátkodobě, resp. k určitému termínu a cena může být podle situace na trhu nad nebo pod cenami stanovenými v dlouhodobých smlouvách.

Známé spotové trhy pro obchodování se zemním plynem jsou European Energy Exchange (EEX) v Německu a National Balancing Point (NBP) ve Velké Británii.

Významným způsobem však k zajištění zásobování přispívají také zásobníky zemního plynu v Evropě. Jen v Německu existuje v současnosti 43 podzemních zásobníků s celkovou kapacitou cca 20 miliard metrů krychlových.

.......

Krach Bohemia Energy - Je známé, že většina dodavatelů, kromě ČEZ a dalších tzv. dodavatelů poslední instance, má problém "s krátkou pozicí". Prodávali za fixní ceny, ale neměli sami nakoupené energie za fixní ceny dopředu.

(*jde o dlouhodobé dodávky versus nákupy na spotových trzích, v dobách přebytků plynu jsou cenově výhodné, ale v dobách nedostatku plynu cenově velmi nevýhodné, je to hazard s jistotou a cenou dodávek).

 

 

Obávám se, že Evropa selhává ve všem.

Byrokraté (nikoliv moudří politici nebo dokonce státníci), podepsali například farmaceutickým firmám, které vyrábějí vakcíny na nemoc Covid-19 (i když tu máme Deltu-21), že se občané 50let nedozví, co je v těch smlouvách (o v pravdě mafiánských praktikách výrobců vakcín zde nové video s cz titulky, jde o vážné indície, existuje už také první obžaloba výrobců v Indii za vraždu mladíka, který uvěřil, že "vakcíny jsou zcela bezpečné", a kvůli přepravě železnicí se nechal očkovat a zemřel - zde).

A tak občané hledají, proč má mnoho z nich divné potíže po vakcinaci, která funguje velmi slabě a rychle vyprchává.

 

Data Evropské medicínské agentury z 25.září 2021 ukazují, že vážně zraněných po vakcínách proti Covid-19 (převažují mRNA typy vakcín) bylo již víc než milion lidí, zde.

 

 

Osm let trvající studie lidí se srdečními a cévními potížemi vydala v respektovaném vědeckém časopise (po jejich vakcinanci) varování - vakcíny mRNA vysoce zvyšují riziko kardiovaskulárních událostí, dle jejich průzkumu na 560 lidech, které sledují už osm let.

Něco v těch vakcínách totiž zdá se napadá výstelku cév (endotelové buňky, hladké jako zrcadlo, které zajišťují dobré proudění krve), viz printsreen souhrnu studie:

 

Odkaz na studii je zde.

 

Z internetu jsem zachytil dvě možnosti, o kterých se "mluví", ale které zatím nejsou zcela doloženy.

První možností je, že byl chybně zvolen spike protein (hrotová bílkovina), kterou takzvané "vakcíny" brání uchycení viru u buňky. Je totiž možné, že mechanismus byl zvolen špatně a sám tento spike protien je pro lidi toxický, následkem je poškození cév, tedy různé trombózy, infarkty, mrtvice, atd. (jeden z odkazů je zde, v češtině zde).

Je to zatím v procesu hledání, ale něco je špatně, protože počet hlášení (víc podrobně v češtině o tom s odkazy zde) o úmrtích a těžkých postiženích po vakcinaci je historicky opravdu velmi neobvykle vysoký, mluvíme tu o desítkách tisíc lidí v USA i Evropě, a to samozřejmě zdaleka nemusí hlášení podchytit všechny tyto případy, spíš je to reálně jen asi 10% z opravdového počtu (podle různých odhadů z dřívějška).

 

citace přímo z webu britské vlády (ta to následně omlouvá, že jde o "krátkodobý jev"):

Tyto japonské údaje ukazují, že bílkovina (*spike protein)“vakcíny” společnosti Pfizer se dostává do krve, kde koluje několik dní po očkování a poté se
nezamýšleně hromadí v orgánech a tkáních včetně sleziny, kostní dřeně, jater, nadledvinek a vaječníků...

Jakmile se dostane do oběhu, může se spike protein navázat na specifické receptory ACE2,
které jsou na krevních destičkách a buňkách, které vystýlají cévy. To může způsobit buď shlukování krevních destiček, které může vést ke srážení krve. Může také vést ke krvácení.

Tato studie se zabývala distribucí vakcíny (podle hladiny ALC 0315/0159 v plazmě) v přibližně 45 orgánech, které byly měřeny v časových intervalech 15 min, 1 hod, 2 hod, 4 hod, 8 hod, 24 hod a 48 hod. Farmakokinetické studie byly rovněž prováděny v průběhu dnů až 9 dnů.

This Japanese data shows that the spike protein of the Pfizer ‘vaccine’ gets into the blood where it circulates for several days post-vaccination and then accumulated in organs and tissues including the spleen, bone marrow, the liver, adrenal glands, and in the ovaries.

Once in circulation,
the spike protein can attach to specific ACE2 receptors that are on blood platelets and the cells that line blood vessels. This can either cause platelets to clump, and that can lead to clotting. It can also lead to bleeding.

Pre-clinical studies showing BNT162b2’s active part (mRNA-lipid nanoparticles) — which produce the spike protein — did not stay at the injection site and surrounding lymphoid tissue as scientists originally theorized, but spread widely throughout the body and accumulated in various organs, including the ovaries and spleen.
Research suggests this could lead to the production of spike protein in unintended places, including the brain, ovaries and spleen, which may cause the immune system to attack organs and tissues resulting in damage, and raises serious questions about genotoxicity and reproductive toxicity risks associated with the vaccine.

Moreover, MHRA provided Pfizer an exception to this GLP regulatory rule: despite that BNT162b is based on a radically new life science-based technology, and that
Pfizer having been fined several times for being dishonest in the data they supplied.

Now that the MHRA is explicitly informed about Pfizer having withheld,

forged and frauded essential GLP data

concerning its vaccine biodistribution and pharmacokinetics;

MHRA’ conclusion that BNT162b is safe is false.

 

 

Další studie ukazuje, že spike-protein z vakcín může blokovat "opravy DNA"

v buňce, což může znamenat vážný dlouhodobý problém - pokles imunity

a zvýšení nežádoucích účinků vakcín, vyrobených pro tvorbu spike-proteinu.

We report that the SARS–CoV–2 spike protein significantly inhibits DNA damage repair, which is required for effective V(D)J recombination in adaptive immunity. Mechanistically, we found that the spike protein localizes in the nucleus and inhibits DNA damage repair by impeding key DNA repair protein BRCA1 and 53BP1 recruitment to the damage site.

Our findings reveal a potential molecular mechanism by which the spike protein might impede adaptive immunity and underscore the potential side effects of full-length spike-based vaccines.

Naše zjištění odhalují potenciální molekulární mechanismus,

kterým by spike protein mohl bránit adaptivní imunitě

a zdůrazňovat potenciální vedlejší účinky vakcín,

které jsou vyrobeny na bázi "spike proteinu plné délky".

 

 

Toto jsou reálná čísla hospitalizovaných, neočkovaní jsou označení červeně, očkovaní modře (iDNES).

Když ovšem tato čísla přepočítáte na 100k obyvatel každé skupiny, budou neočkovaní, počítaní z mnohem menšího počtu obyvatel, vypadat "opticky" v grafu mnohem rizikovější. Ovšem v nedávném článku jsem četl aktuální poměr úmrtí "s covidem", a tam i po přepočtu na 100k obyvatel to vycházelo 2:1, tedy každý třetí mrtvý byl plně očkovaný. Odborníci tvrdí, že vakcínu na rychle mutující vir nelze prostě vyrobit, její účinnost je pak velmi krátká a neodladěnost se projeví v množství problémů, nemluvě o zcela nové technologii mRNA.

 

A druhou možností je, že se nějakým způsobem využívá nano-technologie grafenu, kterou běžné laboratoře nedokáží odhalit. Jde o 1 atom "tenké" obdélníčky (přezdívá se jim "žiletky", jsou velmi pevné a ostré), které dokážou pronikat buněčnými membránami.

Mohou mít i tvar "trubiček" (stočený obdélník), kde pak záleží na délce této nano-trubičky. Dlouhé verze nedokážou lidské buňky obalit a tím vyloučit. Takový grafen pak proniká do mnoha orgánů (plíce, mozek, srdce, atd) a ničí tam buňky. Dokáže prostupovat z krevního řečiště do plic, mozku, atd. - víc o tom podrobně ZDE a ZDE (časopis Šifra, video a článek, velmi podrobné vysvětlení, fundované a v češtině).

 

Evropa nemá vlastní vakcínu.

Evropa odmítá protilátky, o kterých se učí každý lékař (!!) při studiu, že je JE NUTNÉ lidi, které chceme očkovat, vyšetřit, zda nemají přirozené protilátky. Protože očkovat přes tyto vysoké protilátky je opravdu vysoce rizikové a může to lidem velmi ublížit (mnoho lidí má pak právě problémy, například i nechodí, pohybový aparát spadá do těchto problémů).

Dokonce část lékařů ví, že na úrovni přirozených protilátek vlastně ani nezáleží (pokud nějaké jsou), protože i když dočasně vymizí, jsou jasným svědkem, že tělo se infekci již ubránilo a v případě potřeby tak rychle vytvoří protilátky nové (tzv. buněčná imunita). Tento fakt ilustrují čísla vážně nemocných na JIP, kde v nemocnicích jsou 1 - 2 lidé, kteří covid prodělali, a stovky lidí, kteří tuto infekci neprodělali (očkovaní i neočkovaní), viz údaje pana Dostála, zde (video Prima CNN, hodinový rozhovor, velmi pěkný) a zde (PL, článek).

Evropané tak nějakou podivnou shodou okolností vedou světové žebříčky pozitivních, mezi 30 nejvíc zasaženými zeměmi je nyní 27 zemí z Evropy.

V Japonsku epidemie skončila, v Indii také (viz i minulý blog - zde Echo24, "Zachránil Indii ivermectin, nebo co tedy?").

 

 

Závěr

 

Na Evropu čeká možná zbytečná válka, pouštíme sem zbytečně rizikové osoby v rámci massmigrace, Němci se chystají vypnout v r.2022 všechny jaderné elektrárny (viz minulý blog níže pod tímto), a u nás vyrobenou elektřinu prodáváme našim lidem nesmyslně přes evropskou burzu, kde jsou ceny vyhnané nahoru nedostatkem energie v Německu a spol, kde si provádějí líbivou ale prakticky nefunkční klimatickou politiku. Proč na té burze neprodáváme pouze přebytky, proč musí naši lidé kupovat námi vyrobenou energii za "německé" ceny? To je naprostá šílenost, při rozdílech v našich platech.

 

Evropská unie nedokáže zajistit potřebné suroviny a energie pro průmysl a domácnosti, nemá žádnou zahraniční politiku, začerňuje smlouvy (TTIP na 5let, nyní o vakcínách na 50let !!), Evropská unie si neumí vynutit na USA a Británii svůj prostor pro rozumnou spolupráci s Ruskem, Polsko už se řídí víc americkou politikou než evropskou.

Proto osobně HLUBOCE DOUFÁM, že se tento nepodařený "EU zmetek", který nemá ani demokratický parlament, ani dobrou měnu fungující pro všechny státy, ani politiku, ani vizi - že se CO NEJDŘÍV ROZPADNE na čistou celní unii.

Je to neživotaschopný projekt (viz Lukáš Visingr, video "Evropská unie je zombie, sice jako projekt ještě existuje, ale už je mrtvá" - zde).

A osobně doufám, že toto nebudeme nuceni zjistit až po zavedení nějaké hloupé (protože neúčinné) sanitární očkovací totality, nebo dokonce nějakou hloupě spuštěnou válkou, protože si Amíci za našimi humny u Ruska (na Ukrajině, v Polsku, atd.) budou stavět odpalovací sila raket "10 minut letu od Moskvy", což opravdu není v našem zájmu.

 

Evropa potřebuje suroviny.

Jak se k nám chovají západní "spojenci" známe z historie,

a článek 5 smlouvy NATO hovoří jasně:

"Státy podniknou takovou akci na obranu napadeného člena, jakou budou považovat za nutnou (tedy klidně i jen diplomatickou), včetně použití síly".

Tedy nemusí reagovat vůbec nijak, stačí říct "podporujeme vás" a mají splněno (tohle není vojenský obranný pakt, ale výsměch všem vojenským obranným paktům).

 

smlouva NATO - Článek 5, zde:

"Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem, a proto odsouhlasily, že dojde-li k takovému ozbrojenému útoku, každá z nich uplatní právo na individuální nebo kolektivní obranu, uznané článkem 51 Charty Spojených národů, pomůže smluvní straně nebo stranám takto napadeným tím, že neprodleně podnikne sama a v souladu s ostatními stranami
takovou akci, jakou BUDE POVAŽOVAT za nutnou, včetně použití ozbrojené síly, s cílem obnovit a udržet bezpečnost severoatlantické oblasti..."

 

Přemýšlejme, Evropa nemá strategii - pro energie, suroviny, skutečné spojence.

Směřuje k očkovací totalitě (viz motto v úvodu).

A brzo se kvůli dluhům rozpadne.

 

Je cestou ven z této konfigurace válka s Ruskem?

To si může myslet jen opravdový šílenec.

 

 

Hezké svátky a doufám že i lepší nový rok

vám ze srdce přeje

Pavel Sedlák

 

(článek je vyjádřením mých osobních názorů, dle informací a odkazů v textu)

 

 

 

Volně i úzce související odkazy:

 

První zprávy (zde) / EurAsia Daily (zde).

1. 12. 2021

Nelze vyloučit nějaké ukrajinské vojenské dobrodružství, NATO je provokuje.

Ukrajinské vojenské síly UAF porušily příměří za poslední měsíc 68x a vypálily 877 ran, podle Společného střediska pro kontrolu a koordinaci DPR; např. 29. listopadu dělostřelectvo UAF ostřelovalo civilní osady ve vesnicích Nikolaevka a Pionerskoe v LPR (Luhanská lidová republika). Místní tvrdili, že šlo o nejtěžší ostřelování od roku 2014.
Podle ruského ministerstva zahraničí má UAF v zóně konfliktu rozmístěno 125 000 vojáků.

Sergej Lavrov řekl, že NATO rozmisťuje významné jednotky a vojenskou techniku směrem k ruským hranicím, čímž provokuje Kyjev k vojenské operaci na Donbasu.

"Prostě nemůžeme vyloučit, že kyjevský režim se vrhne do vojenského dobrodružství," řekl ruský ministr zahraničí.

Oficiální představitelka ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova informovala, že Ukrajina soustředila polovinu celé své armády v konfliktní zóně na Donbasu.

 

První zprávy, 3. 12. 2021

Nová norská vláda, v jejímž čele stojí od října premiér Jonas Gahr Støre, varovala své spojence v NATO, aby drželi svá letadla a lodě dál od norsko-ruských pohraničních oblastí, uvedl list VG.

"Rusové jsou zvyklí na norská letadla a lodě v Barentsově moři a tomu, co tam jezdí, třeba loď naší bezpečnosti Maryata. Chceme, aby to tak zůstalo i v budoucnu, aby východně od Anneuil neletěly americké průzkumné letouny, ale naše vlastní."

 

 

The Expose, 1. 12. 2021

Tři domorodí teenageři s negativním testem utekli z detenčního tábora.

Tři teenageři unikli z karanténního tábora Howard Springs v Severním teritoriu Austrálie ve středu ráno ve 4:30. Přelezli ploty kolem zařízení. Policie Severního teritoria okamžitě zahájila masivní pátrání a zřídila kontrolní stanoviště na všech silnicích (!)  opouštějících oblast.

Tři chlapci ve věku 15, 16 a 17 let, pocházejí z domorodé komunity zvané Binjari, byli umístěni do tábora poté, co byli označeni jako "blízký kontakt" lidí s pozitivním testem na COVID v této oblasti.

Všichni tři měli negativní test na Covid den před útěkem, ale policie byla stále odhodlána je najít a rozjela masivní pátrání.

(Jako když hledáte uprchlého vraha, samozřejmě lze očekávat vysoké pokuty, za útěk z australského tábora izolace je pokuta 5000 australských dolarů. Tito lidé nebyli ovšem vrazi, nebyli ani nemocní, dokonce neměli ani pozitivní test na Covid, přesto byli umístěni do detence, nejspíš aby byli přinuceni k "dobrovolnému" očkování. Austrálie v tomto naprosto zešílela, opatření jsou naprosto brutální a lidé ohromně protestují.)

 

 

V Evropě různé státy zavádějí povinné očkování pro vybrané skupiny lidí

pod vysokými pokutami.

iDNES, 30. 11. 2021

Řecko zavede od 16. ledna příštího roku povinné očkování proti covidu pro lidi starší 60let. Za nedodržení této povinnost bude vybírat měsíční pokutu 100 eur (asi 2500 korun), lidem bude chodit automaticky. Opatření oznámil na zasedání vlády premiér Kyriakos Mitsotakis.

Pokuty lidem, kteří se nenechají - povinně? - naočkovat, jsou zatím jen navrženy (*nebyly zatím schváleny) také v Rakousku, a to ve výši až 7200 eur (asi 185 tisíc korun).

Předpokládám, že medicínské důvody pro neočkování budou uznány.

(Bohužel vakcíny poskytují nízkou a jen dočasnou ochranu, mnoho lidí má navíc vážné vedlejší účinky včetně smrti, a státy odmítají uznat protilátky po prodělání nemoci nebo po předchozích dvou dávkách vakcíny jako kontraindikaci k dalšímu očkování "posilující" třetí dávkou, což NAPROSTO odporuje správnému a plně vyzkoušenému a schválenému medicínskému postupu při jakýchkoliv předchozích očkováních.)

 

 

 

Podle odborníků jsou zachycené případy pouhou "špičkou ledovce".


Návrh usnesení Evropského parlamentu o zřízení Evropského fondu pro odškodnění obětí očkování proti onemocnění COVID-19

 

B9-0475/2021


Evropský parlament s ohledem na článek 143 jednacího řádu a vzhledem k tomu, že Evropská agentura pro léčivé přípravky již uvádí
přibližně jeden milion případů nežádoucích účinků po očkování vakcínami proti onemocnění COVID-19:

- 435 779 případů u vakcíny Pfizer BioNTech,

- 373 285 případů u vakcíny AstraZeneca,

- 117 243 případů u vakcíny Moderna,

- 27 694 případů u vakcíny Janssen;

...a vzhledem k tomu, že tyto nežádoucí účinky jsou někdy závažné; a vzhledem k tomu, že závažné neurologické účinky se údajně projevily u přibližně 75 000 osob po očkování vakcínou Pfizer; a vzhledem k tomu, že Evropská agentura pro léčivé přípravky uvádí, že
vakcíny proti onemocnění COVID-19 vedly v Evropské unii k úmrtí přibližně 5 000 osob:

- 4 198 případů u vakcíny Pfizer,

- 1 053 případů u vakcíny AstraZeneca,

- 392 případů u vakcíny Moderna,

- 138 případů u vakcíny Janssen,

...a vzhledem k tomu, že o kupních smlouvách jednala Evropská komise a že si nepřála, aby farmaceutické laboratoře nesly odpovědnost; vzhledem k tomu, že poslanci EP neměli ke smlouvám přístup během jednání;

1. žádá Komisi o zřízení fondu pro odškodnění obětí očkování proti onemocnění COVID-19;

2. pověřuje svého předsedu, aby předal toto usnesení Komisi a členským státům.
 

....

 

Z blogu bornova.pub, článek "Trocha statistiky a něco k zamyšlení", kde je i tento graf hlášení nežádoucích následků vakcín v USA (víc detailů i zde), kde křivka jasně ukazuje, že počet je historicky zcela neobvykle vysoký.

Jsou vakcíny opravdu řádně prověřené, aby byly způsobilé k povinnému očkování?

To je hlavní otázkou, natož podávání těchto mRNA vakcín dětem a mladým lidem.

 

 

 

podnikatel Karel Janeček možná bude kandidovat na prezidenta,

v přímém přenosu populární soutěže oslovil (jako sponzor akce) diváky a občany:

"Chtěl jsem říct 1,5 milionu diváků, že plošné očkování dětí je špatná věc, protože nechrání primárně děti."
Ve skutečnosti jím ohrožujeme imunitu dětí kvůli našim strachům.

Přitom bychom měli přijmout rizika a smířit se s tím, že jsme tady dočasně. A očkování nechat na svobodné volně každého člověka.

(Odkaz vede na delší rozhovor v Reflexu, odkud pochází i tato citace.)

 

Souhrnné názory českých odborníků najdete například na Prima CNN webu, zde,

drtivá většina z nich se ale zříká odpovědnosti za přímé doporučení vakcinace dětí (podporují ji pouze u rizikových dětských pacientů). Prakticky všichni říkají "ale rozhodnout se rodiče musí sami".

 

 

 

 

BONUS 1 - HISTORIE UKRAJINSKÉ KRIZE

 

RYCHLÝ SOUHRN HLAVNÍCH MOMENTŮ UKRAJINSKÉ KRIZE V ROCE 2013 A 2014,

VYVOLANÉ JEDNÁNÍM O ZÓNĚ VOLNÉHO OBCHODU S EU (*podrobněji viz blog č.2),

A NÁZOR H. KISSINGERA NA CHYBY ZE STRANY EVROPY A USA.

 

(členství Ukrajiny ve dvou zónách volného obchodu současně, tedy ruské a EU, není technicky možné, Ukrajina si musela vybrat...)

 

Citace z tisku:

 

20.11.2013

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč nepodepíše na summitu ve Vilniusu asociační dohodu s Evropskou unií, a to bez ohledu na to, zda ve čtvrtek ukrajinský parlament schválí zákon umožňující expremiérce Tymošenkové vycestovat na léčení do zahraničí, kterým unie podmiňuje přiblížení Ukrajiny. Janukovyč oznámil svůj postoj eurokomisaři EU pro rozšíření Štefanu Fülemu. Brusel ovšem zprávám z Ukrajiny nepřikládá větší význam a dál připravuje podpis smlouvy.


"Tato slova zazněla na setkání prezidenta Janukovyče s eurokomisařem Fülem, který přijel do Kyjeva osobně lobbovat za přijetí posledních zákonů, které unie vyžaduje k přijetí asociační dohody s Ukrajinou.
Janukovyč prohlásil, že by Ukrajina v tuto chvíli podpisem dohody velmi tratila. Proto se ji rozhodl nepodepsat."

Janukovyč mluvil o částce kolem 500 miliard eur v následujících deseti letech, o které by Ukrajina přišla kvůli útlumu obchodů s Ruskem a chtěla by si je nechat kompenzovat od EU.

Opozice má podezření, že Janukovyč chce touto taktikou získat od evropských států nějaké výhody. "Nemusí to ale vyjít, protože mezi činiteli EU převládá pocit rozčarování."

 

22. 11. 2013

Premiér Azarov ukrajinským poslancům řekl, že vládní rozhodnutí nijak nemění všeobecné rozvojové plány země a že to bylo vzhledem k hospodářskému stavu státu "jediné možné" řešení. "Rozhodnutí pozastavit podepsání dohody s EU bylo obtížné, ale v současné ekonomické situaci Ukrajiny jediné možné. Bylo dáno čistě ekonomickými důvody a je taktické," prohlásil premiér. Kyjev nyní podle něj zaměří své úsilí na to, aby země obnovila obchodní vztahy s Ruskem, které je jejím hlavním obchodním partnerem.

Podle Füleho rozhodnutí Kyjeva odložit podpis asociační dohody neznamená nutně její konec. "Předpokládám, že tak, jako respektujeme suverénní rozhodnutí všech našich partnerů, tak i tady najdeme shodu, aby se tyto otázky vyřešily v nějakém časově omezeném termínu," prohlásil eurokomisař pro přidružení.

Evropská unie má důvod s úlevou si vydechnout po rozhodnutí Kyjeva odmítnout integraci s Evropskou unií a prohloubit vztahy s Moskvou. Napsala to v pátek v komentáři k pozastavení ukrajinského integračního procesu
agentura Reuters.

Pod svá křídla by Brusel vzal hluboce zadluženou zemi se 46 miliony lidí, kterou charakterizuje korupce a nepředvídatelná politika. "Pro EU by to mohla být nákladná a obtížná zátěž," uvedla agentura. Ukrajinská měna je nadhodnocená, ukrajinský dluh rizikový a podmínky půjčky Mezinárodního měnového fondu nedojednané.

12.12. 2013

Ministryně zahraničí Evropské unie Catherine Ashtonová ve čtvrtek prohlásila, že ukrajinský prezident Viktor Janukovyč chce podepsat asociační dohodu s Evropskou unií. Krátkodobé ekonomické a finanční problémy, s nimiž se Ukrajina potýká, by podpis dohody o přidružení a volném obchodu mohl zmírnit, protože by přinesl investice z EU, řekla Ashtonová podle agentury AP.

Evropská komise ve středu odmítla požadavek Ukrajiny, aby jí unie poskytla balík pomoci v objemu 20 miliard eur (téměř 550 miliard korun) výměnou za podpis asociační dohody. "Nebudeme si hrát s čísly," řekl podle agentury AFP mluvčí Evropské komise Olivier Bailly s tím, že prosperita Ukrajiny nemůže být předmětem smlouvání.
 

21.2. 2014

DEN PO MASAKRU V KYJEVĚ, kdy dosud neznámí odstřelovači postříleli demonstranty (asi 86 lidí), policisty i příslušníky jednotek těžkooděnců Berkut (asi 14 lidí), celkem asi 100 lidí (tzv. "nebeské stovky").

PRŮLOM!

Zástupci kyjevských demonstrantů dnes po jednání s dvojicí evropských ministrů zahraničí zmocnili vůdce opozičních stran uzavřít s prezidentem Viktorem Janukovyčem dohodu o politickém řešení krize a ukončení krveprolití.

Oznámilo to na Twitteru německé ministerstvo zahraničí.

Sbor povstaleckých vůdců z náměstí Nezávislosti o svém stanovisku rozhodl po schůzce s Frankem-Walterem Steinmeierem a Radoslawem Sikorským hlasováním.

Ukrajinská hlava státu a opoziční předáci poté dohodu o ukončení politické krize, sjednanou Evropskou unií, podepsali.

Agentura Interfax napsala, že v budoucí vládě nesmí podle demonstrantů být dosavadní ministr vnitra Vitalij Zacharčenko a generálním prokurátorem nesmí být Viktor Pšonka, který prokuraturu dosud řídí. Oba evropští ministři zahraničí se po schůzce s "Radou Majdanu" odebrali do sídla prezidenta, aby ho informovali o výsledku. Do sídla prezidenta Janukovyče dnes podle ukrajinských médií zamířil i vůdce opozičního hnutí UDAR Vitalij Kličko.

Janukovyč už dnes v poledne potvrdil dohodu s opozicí s tím, že vypíše předčasné prezidentské volby a bude souhlasit s návratem ke znění ústavy z roku 2004, tedy s omezením prezidentských pravomocí. Oznámil rovněž, že hodlá vytvořit koaliční vládu národního porozumění.

Janukovyč tak vyšel vstříc základním požadavkům opozice, i když časový harmonogram jednotlivých kroků jeho prohlášení neobsahuje. Podle dřívějších informací by proces ústavní reformy měl skončit v září a prezidentské volby by se měly konat v prosinci.

 

21.2. 2014

Bývalý poradce Václava Klause a Mirka Topolánka, politický analytik Tomáš Haas je přesvědčen, že poslední Evropou nabízená verze dohody byla pro Ukrajinu nepřijatelná.

Analytik zdůrazňuje, že Ukrajinci nedostali ani nějaký vzdálený příslib zrušení vízové povinnosti. Ukrajinské zboží prý mělo do neurčené doby zůstat mimo hranice EU, protože prý neodpovídá evropským standardům. Zato zboží z EU mělo mít okamžitý plný přístup na ukrajinský trh.

Tady Haas upozorňuje, že Ukrajina má volnou hranici s Ruskem. Rusko, které se chce bránit přívalu bezcelního evropského zboží, pohrozilo, že v takovém případě zavře své dosud otevřené hranice s Ukrajinou. A závislost Ukrajiny na obchodu s Ruskem je pro Ukrajinu kritická, zvláště nesmí-li její zboží do Evropy.

Tomáš Haas konstatuje, že Ukrajina před vypuknutím nepokojů stála před bankrotem.
"Hospodářská pomoc Ukrajině? Nějaká náhrada za ztracený ruský trh? Ze strany EU žádná - EU nabídla půjčku ve výši 620 milionů eur." Jenže Ukrajina ale potřebuje mnohonásobně tolik. Za těchto okolností tedy ukrajinská vláda nechce asociační dohodu podepsat a přerušuje rozhovory.

"V této situaci nabídlo Rusko Ukrajině okamžitou pomoc ve výši 15 miliard eur a okamžité snížení cen plynu," píše Haas. Zdůraznil tak roli EU v celém konfliktu a také připomněl, že klíčovou osobou pro rozhovory s potenciálními novými členy Evropské unie je komisař pro rozšíření EU Štefan Füle.

Pro přerušení rozhovorů tak podle Haase měla Ukrajina dobré důvody a zpochybňuje tak názor, že Ukrajina svévolně zavrhla asociační dohodu s EU na nátlak Vladimira Putina.

 

 

22.2. 2014

Dohody den staré, uzavřené ve spolupráci s EU, přestávají platit.

Pravý sektor násilně obsazuje vládní budovy,

probíhá státní převrat - puč,

prezident Janukovyč prchá z Kyjeva.

 

(* Takto se EU přímo podílela na vzniku krize na Ukrajině, hloupým tlačením

na vznik zóny volného obchodu Ukrajiny s EU namísto volného obchodu

s Ruskou Federací, i když Ukrajina neměla výrobky, které by mohly uspět

na unijním trhu, a byla ve velmi špatné ekonomické kondici.)

 

 

 

Bývalý americký ministr zahraničí Henry Kissinger

přiznal chybu Západu v ukrajinské krizi.

5. května 2014, The Washington Post (ZDE)

 

H. Kissinger:

"Krym je zvláštní případ. A hraje-li Západ fair play, musí přiznat, že udělal chybu. Ukrajina vždy měla zvláštní význam pro Rusko. Nepochopení toho bylo fatální chybou."

Diplomat varoval před nebezpečím nové studené války mezi Ruskem a Západem. A zkritizoval sankce proti Rusku povzbuzené Washingtonem.

Západ musí pochopit, že pro Rusko se Ukrajina nikdy nemůže stát prostě jen cizí zemí.

Ruská historie začala tam, co se nazývalo Kyjevská Rus. Odtamtud se rozšířilo ruské náboženství. Ukrajina byla součástí Ruska po dlouhá staletí a i předtím byly dějiny Ruska a Ukrajiny navzájem svázány.

Ty nejdůležitější bitvy za ruskou svobodu, počínaje bitvou o Poltavu r. 1709, se bojovaly na ukrajinském území. Černomořská flotila - nástroj, jímž Rusko šíří svou moc do Středozemí - má dlouhodobě pronajatou základnu na Krymu v Sevastopolu. Dokonce i takoví slavní disidenti jako Alexander Solženicyn a Josip Brodskij trvali na tom, že Ukrajina je nedělitelnou součástí ruské historie a - ano - samotného Ruska.

Evropská unie musí uznat, že
její byrokratická laxnost a podřizování strategického prvku domácí politice při vyjednávání o vztahu Ukrajiny k Evropě přispělo k proměně tohoto vyjednávání v krizi. Zahraniční politika je uměním určit si své priority.

Zacházet s Ukrajinou jako se součástí konfrontace mezi Východem a Západem zničí na desítky let dopředu jakékoliv naděje, že by se Rusko a Západ - především Rusko a Evropa - mohly stát součástí kooperativního mezinárodního systému.

Ukrajina je nezávislá teprve 23 let, předtím byla pod cizí nadvládou od 14. století. Není divu, že se její politikové nenaučili umění kompromisu, a že nerozumějí historické perspektivě. Z politiky nynější nezávislé Ukrajiny jasně vyplývá, že jádrem problému je skutečnost, že se ukrajinští politikové snaží vnutit svou vůli neposlušným částem země. Nejprve to dělá jedna strana, pak druhá.

To je podstatou konfliktu mezi Viktorem Janukovyčem a jeho hlavní politickou soupeřkou, Julií Tymošenkovou.

Představují dvě různá křídla Ukrajiny a odmítají navzájem sdílet moc. Moudrá americká politika vůči Ukrajině by usilovala o to najít způsob, jímž by obě části země byly schopny navzájem spolupracovat. Měli bychom usilovat o smíření, nikoliv o nadvládu jedné frakce.

Zde je moje představa výsledků, které jsou slučitelné s hodnotami a s bezpečnostními zájmy všech stran:

1. Ukrajina by měla mít právo si svobodně vybrat, s kým chce hospodářsky a politicky spolupracovat, včetně Evropy.

2.
Ukrajina by neměla vstupovat do NATO, to už říkám sedm let, kdy se o tom začalo hovořit poprvé.

3. Ukrajina by měla mít právo ustavit jakoukoliv vládu, slučitelnou s vyjádřenou vůlí svého obyvatelstva. Moudří ukrajinští politikové by prosazovali politiku smíření mezi jednotlivými částmi své země.
Mezinárodně by měli usilovat o postavení podobné Finsku.

(Ta země nikoho nenechává na pochybách o své vzdorné nezávislosti a ve většině oblastí spolupracuje se Západem, ale pečlivě se vyhýbá nepřátelství svých institucí vůči Rusku.)

4. Rusko mělo uznat ukrajinskou suverenitu nad Krymem a Ukrajina měla posílit autonomii Krymu ve volbách, součástí procesu mělo být potvrzení statutu Černomořské flotily v Sevastopolu.

 

- Toto jsou zásady, nikoliv předpisy.

Lidé, kteří rozumějí tomuto regionu, budou vědět, že:

- ne všechny tyto zásady budou přijatelné pro všechny strany. Zkouškou není absolutní uspokojení, ale vyvážené neuspokojení.

 

Jestliže nedojde k řešení založenému

na některých těchto srovnatelných prvcích,

zrychlí se náš pohyb směrem ke konfrontaci.

K tomu dojde velmi rychle,

 

řekl H. Kissinger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NĚJAKÉ NOVINKY?

"VELKÁ LEŽ" KUPECKÝCH RÁDOBY "ŠIŘITELŮ DEMOKRACIE"

SE ZAČÍNÁ URYCHLENĚ ROZPADAT, ZAČÍNÁ SE HRÁT O ČAS.

OD AFGHÁNISTÁNU PŘES UKRAJINU AŽ PO AUSTRÁLII.

 

1. 9. 2021

 

motto

Ředitel amerického Národního institutu pro alergie a infekční nemoci Anthony Fauci, který v USA vede boj proti koronaviru, varoval, že vysoce nakažlivá indická varianta delta už představuje jiný virus, než jakým byl původní kmen koronaviru SARS-CoV-2.

NOVINKY, 6. 8. 2021 zde

 

 

 

Krize "narativu" o šíření demokracie.

 

Kdo sleduje současné dění ve světě, nestačí se divit.

V USA se objevují ohromné protesty proti "zdravotně nezpůsobilému"

prezidentovi Bidenovi. Matka mrtvého vojáka Kathy McCollumová

doslova k Afghánistánu uvedla:

"Byl to zbytečný debakl, který bylo možné náležitě řešit....Měli mnoho měsíců na to, aby všechny dostali z Afghánistánu, a rozhodli se, že to neudělají. Poslali tedy 6.000 vojáků. ... Můj syn byl jedním z těch, kterého zabila krvavá teroristická bomba."

"Můj syn je mrtvý a chci to říci všem demokratům, kteří podváděli* ve volbách nebo kteří legitimně hlasovali (pro Bidena). Právě jste nechali mého syna zabít nějakou špínou zmítanou demencí, která ani neví, že je právě v Bílém domě. Stále si myslí, že je senátor."

Český zdroj zde, původní německý zdroj zde.

(*nově o volebních podvodech zde - až 15mil neznámých "poštovních hlasů"...)

 

Australská TV uvedla (shlédnutí 1mil, zde na YT):

"Nelze už dál ignorovat mentální pokles

naprosto žalostného a nešikovného prezidenta Bidena."

 

Prezident Biden šel uctít památku 13 mrtvých US mariňáků na letiště,

ale nepolepšil si. Opět se projevila jeho zdravotní indispozice a zmatenost

a namísto úcty se 13x (!!) podíval na hodinky, u 13 vynášených rakví,

asi nějaký zmatený tik.

PL, 31. 8. 2021, FOX NEWS:

Mark Schmitz, otec mariňáka Jareda Schmitze z Missouri, a Darin Hoover, otec mariňáka Darina Taylora Hoovera Jr. z Utahu, hovořili o ztrátě svých dětí v pořadu moderátora Seana Hannityho televize Fox News a shrnuli i setkání s americkou hlavou státu.

Zatímco Hoover mluvit s Bidenem o ztrátě svého syna odmítl a „nechtěl, aby se k nim přiblížil“, Schmitz se přece jen rozhodl s americkým prezidentem setkat. Setkání prý nebylo vůbec příjemné a Biden mu během něj začal líčit o svém vlastním zesnulém synovi, bývalém generálním prokurátorovi státu Delaware Josephu Bidenovi, místo toho, aby akcentoval, že by se setkání mělo spíše věnovat památce Jareda, jenž zemřel společně s 13 spolubojovníky těsně před odchodem ze země.

 

V čem je rozdíl od narativu - příběhu  - o potrestání teroristů, sdělovaném po 11.září 2001, kdy prezident Bush měl plnou podporu národa?

Kam Spojené státy došly, během těch let od r.2002, kdy vniknuly do Afghánistánu na lži o "světovém centru Al Káidy" (Rumsfeld lhal v TV, že tam je dokonalý šestipatrový klimatizovaný bunkr v horách a že oni ho najdou a zničí), a roku 2003, kdy lhaly o Iráku a zbraních hromadného ničení? Od r.2008, kdy podpořily lživou válku v Gruzii, jak vyšetřila (i podle ČT - zde, Válku s Ruskem rozpoutala Gruzie, vyšetřili experti EU) Evropská unie?

 

Slavné a zcela lživé vystoupení D. Rumsfelda o řídícím centru "světové sítě" Al Káidy

v Afghánistánu (printscreen z dokumentu BBC, Power of Nightmaries - Síla lživých nočních můr).

 

SeznamZprávy, 2. 9. 2021, citace novináře Etzlera, pracujícího v Afghánistánu v r.2002 pro CNN:

„Američané udělali v Afghánistánu obrovitou chybu. Když tam přišli, měli velkou podporu místních, ale nic pro ně neudělali. Místo toho vtrhli do Iráku.
Kdyby v Afghánistánu investovali desetinu toho, co (*do války) v Iráku, mohli zemi pomoci. Ale vykašlali se na ně,“ hodnotí válku proti teroru Tomáš Etzler, který od roku 1999 pracoval pro americkou televizní stanici CNN.

„Do Iráku přitom vůbec neměli chodit,“ pokračuje Etzler. „Byla to válka založená na lži – režim neměl zbraně hromadného ničení a nepodporoval al-Káidu. Věřím, že politici velice dobře věděli, jak to je. Nevím, proč tam ti gauneři šli...
Když padl Saddám, všichni děkovali a smáli se, to bylo na jaře. V létě zmizely úsměvy. Na podzim začaly nadávky. A v zimě se začalo zabíjet. Iráčani útočili na všechno západní, hlavně samozřejmě na americké vojáky...“

Celý pozdější kolaps zemí Blízkého východu začal podle Etzlera právě vpádem Američanů do Iráku. „Nehájím samozřejmě Husajna nebo Kaddáfího, ... ale mrtvých a utrpení bylo v Iráku míň, než tam přišli Američané.“

// * z diskuse pod článkem:"Mě by strašně moc zajímala jedna věc. Ta vůbec nejpodstatnější! Proč nám o tom všem neřekli dříve? Věděli to téměř 20 let! A až teprve teď, když se to sesypalo, nám to pouští. Říkat pravdu, až se to může, to o nich také dost vypovídá." //

 

Kam došly Spojené státy, kolik blaha rozšířily v Sýrii od r.2013, kde lhaly o umírněných rebelech (ne, nikdo takový tam nikdy nebyl, jak doložil například uznávaný Robert Fisk, tito lidé si jen nechali platit, aby následně přeběhnuli i s výstrojí k Islámskému státu) a kde lhaly o chemických útocích (jak doložili Britové, provedlo tyto útoky v r.2013 Turecko, aby zapojilo do té války USA a mohlo si pak nechat severní části Sýrie, Obama na poslední chvíli odvolal masivní letecký útok, viz minulé mé blogy 2016 až 2017).

Kam došly v Libyi, kde jednu z nejvyspělejších zemí Afriky poslaly do náručí loutkové vlády a džihádu? Kam se pašovaly zbraně z Libye popsal novinář s Pulitzerovou cenou, pan Hersch, v článku "Nepřekročitelné čáry a krysí stezky":

The Red Line and the Rat Line,

Seymour M. Hersh on Obama, Erdoğan and the Syrian rebels,

London Review, 17. 4. 2014

 

Ovšem o tom všem jsem na těchto blozích od r.2015 pravidelně psal.

Spojené státy investovaly v těchto zemích především do války, na které nevydělal ani občan USA, ani občané dotčených zemích. V mnohých z nich si lidé pohoršili, miliony z nich ztratili domov, práci, získali nedostatek potravin a ohromnou inflaci (viz Ukrajina).

 

Pak přišly dvě zásadní období - první volba US prezidenta Trumpa,

a rozsáhlá vyšetřování dnes už prokazatelně zfalšované russiagate,

a pak pandemie Covid-19 způsobená virem SARS-CoV-2, který, jak dokazují

Fauciho lékaři v jeho odtajněné soukromé korespondenci, byl vyroben v laboratoři.

 

Viz přetisk odtajněného mailu z r.2020:

 

Změny v genomu viru jsou podle nich velmi malé (menší než 0.1%), ovšem nejsou rozložené v celém kódu, jak by odpovídalo náhodnému vývoji (evoluci), ale jsou umístěny v naprosto zásadní části řídící vir, což podle nich nasvědčuje úpravě viru (inženýrink viru), tedy záměrnému designu - návrhu.

 

Tyto dvě události spustily to, čemu se říká VELIKÁ PANIKA.

(viz třeba rok 1907, Veliká panika v New Yorku, byla záměrně vytvořena zkrachováním "money trustů", aby vyděšení lidí neprotestovali proti schválení FEDu, US centrální banky - víc o tom podrobně Edward Griffin a Anthony C. Sutton na minulých blozích).

Rusko ovlivňuje US volby!

Rusko chce kontrolovat Evropu!

(senátor Fischer tuto jasnou lež rád používá, i když odporuje jak vojenským tak ekonomickým reáliím současného světa, Rusko má vojenské výdaje asi 20x nižší než EU a USA, a je závislé na prodeji ropy do Evropy).

Trump je vydírán Ruskem!

 

A pro Covid-19 byly změněny postupy světové zdravotnické organizace WHO, kdy byly záměrně změněny podmínky pro vyhlášení pandemie. Stačilo získat patřičný počet nakažených, nikoliv mrtvých.

WHO zakázala - nedoporučila pitvy zemřelých, a byly lživě diskreditovány léky na Covid—19.

Například deník New York Times napsal v r.2020, že počty nakažených jsou při jedné kontrole PCR testů ve třech US státech až z 90% falešně pozitivní, neskutečné!

NYTimes:

Your Coronavirus Test Is Positive. Maybe It Shouldn’t Be.

The usual diagnostic tests may simply be too sensitive

and too slow to contain the spread of the virus.

 

(Zásadní souhrnný článek o falešných pozitivitách PCR testů

a výhradách renomovaných odborníků naleznete v angličtině zde.)

 

A nyní například v Japonsku - zde, a třeba i na Echo24 - zde:

Ivermectin prokazatelně snížil smrtelnost Covid-19 o desítky procent v Africe a v Indii, což bylo ověřeno například v Indii na dvou státech, kde v jednom poslechli doporučení WHO, aby ivermectin nepoužívali, v druhém nikoliv.

Echo24 píše:

K nevěrohodnosti velkých médií, která podle jednoho reprezentativního šetření z loňska nejsou schopna oslovit třetinu a možná víc české populace, jistě mohou přispívat slavné řetězové e-maily mezi důchodci, něco přímo dodá i dezinformační scéna.

Ale velkou část práce proti sobě ta velká média odvedou sama.

Poslední rok a půl je to hlavně zvláštní druh apokalyptického zpravodajství o covidu, apokalyptického v tom smyslu, že
ohlašuje různé dílčí katastrofy, které jsou na spadnutí a patrně už nevyhnutelné, ve chvíli, kdy už musely vypuknout, se ale nikdo ani nenamáhá je sledovat nebo se nahlas zaradovat, že předpovědi nevyšly a katastrofa se nekoná.

Čtenář si jistě vzpomene na zpravodajství z letošního března, dubna až května o covidu—19 v Indii. To bylo důležité z hlediska světového dění – Indie má 1,4 miliard lidí...

Datový analytik Juan Chamie v anglickém Cambridge z databáze CSSE centra Johns Hopkins University, jež zase čerpají ze statistik jednotlivých indických států, vytvořil grafy a ty jednoznačně ukazují, že
epidemie v Indii odezněla. Po vrcholu v květnu celý červen, červenec až do začátku srpna počet nových případů, a co je důležitější, počet covidových smrtí, padá k zanedbatelným číslům (při vědomí, jak lidnatá Indie je). Zajímavé je tu porovnání s USA. Celkově je Indie asi desetkrát méně proočkovaná než Amerika, přesto aktuálně registruje mnohem méně případů nákazy a úmrtí.

Co to způsobilo?

Celostátní lockdown už Indové na rozdíl od loňského jara nevyhlásili, v dubnu na měsíc zavřel pouze stát Maháráštra.

Indie je, jak výše zmíněno, federace, mohou jednotlivé státy určovat samy svou vlastní zdravotnickou a lékovou politiku. Chamieho čísla nabízejí různá srovnání.

Pro náš případ je zajímavé srovnání dvou států, nejlidnatějšího Uttarprádeše (241 milionů obyvatel) a menšího Tamilnádu (79 milionů). Zatímco v Uttarprádeš se ivermektin došel širokého nasazení, Tamilnádu vsadil na remdesivir. Uttarpradéš vykazoval na začátku srpna průměrně 26 případů denně a tři mrtvé (což tedy nevypovídá dobře o kvalitě tamní zdravotní péče). Tamilnádu s populací třikrát menší a ovšem třikrát proočkovanější než Uttarprádeš hlásil ve stejnou dobu 2000 nákaz denně a 33 úmrtí.
 

 

Prezident tokijské zdravotnické organizace Dr. Haruo Ozaki svolal 13. 8. 2021 tiskovou konferenci a vyzval (odkaz na video) k okamžitému zahájení předepisování Ivermectinu pacientům s koronavirem, protože studie z Afriky podle něj prokazatelně potvrzují, že podávání léku dramaticky snižuje počty úmrtí lidí na koronavirus:

 

Musíte být opravdu velmi přesvědčeným zastáncem vědy a především farmaceutických obřích firem, abyste mohli ignorovat tato postupně stále víc odhalovaná fakta, že mnohé z covidu bylo "přibarveno", jakkoliv nikdo nezpochybňuje, že oslabení lidé by se měli očkovat i s riziky dosud ne plně prověřených vakcín.

Tyto velké firmy byly v minulosti občas odsouzeny (či donuceny k mimosoudní dohodě) k obřím pokutám za podobné manipulace s fakty, za podplacené lékařské studie (aby například lékaři předepisovali jejich léky a lhali lidem, že jiné léky nejsou tak účinné).

Což samozřejmě neznamená, že lékařská věda lže pořád,

jen se v poslední době stává, že:

- WHO upraví kritéria

- firmy a lidé s vlivem "cvičí na epidemii"

- popírají laboratorní původ viru, aby pak přiznali, že věděli, že je uměle vytvořen

- lžou o korektnosti (přehnané citlivosti s až 90% chybovostí) PCR testu (také viz zde)

- dělají minimum pitev zemřelých

- lžou o účinnosti očkování vs. přirozené imunity (výše protilátek je irelevantní, zde)

  atd.

 

Oni vlastně lžou tak, že vlastně nevybočují ze lží například zbrojních firem, které podporovaly ty lživé války USA po 11.září a politické kandidáty k nim ochotné.

 

A tady lze už vysledovat TREND západních novinářů a vědců, kteří radši dělají své kariéry a nejdou proti těmto mocným firmám.

Peníze, kariéra, to chce málokdo vyměnit za pověst "dezinformátora, "pro-ruského" trolla, atd.

 

Ovšem tímto vším zmar nekončí.

 

Jak řekl Klaus Schwab (viz blog velmi dole na této stránce):

 

"Pandemie představuje vzácné, ale krátké okno příležitosti

pro pochopení, novou představu a nový začátek našeho světa."

prof. Klaus Schwab, zakladatel a výkonný předseda Světového ekonomického fóra (WEF).

(více o něm a jeho příběhu korektně zde - článek Kdo jste, doktore Schwabe?)

 

 

Musíme si uvědomit širší souvislosti.

 

Paradigma světa se mění, hlásá studie Britské vlády o tom, že "lidé jsou stále více vylepšování" novými technologiemi, a tyto technologie mají vliv na společnost a obranu.

Klaus Schwab mluví ve svých knihách podobně - nejde jen o náhrady končetin, ale stejně jako v britské studii se hovoří o technologiích propojených s mozkem (o tom jsem už také psal níže v blogu, viz Elon Musk), jedno video o tomto se Schwabem z cz titulky zde.

Jejich plány jsou prostě obrovské, ale narážejí na čas.

Spěchají.

"Pandemie je vzácné ale KRÁTKÉ okno příležitosti"

...píše Klaus Schwab.

 

Příležitosti pro ně, nikoliv pro občany, jak dosáhnout jejich cílů v jejich prospěch.

 

Představitelé EU informují o zavádění "digitální identity EU občanů", což je "prodáváno" občanům jako "praktická" bezhotovostní EU peněženka (v prvním kroku). Bohulibý krok, nebo cesta k další kontrole občanů, tím že VŠECHNY dostupné informace o každém občanovi EU budou v digitální podobě soustředěné na JEDINÉM registru?

Nepřipomíná to tak trochu "předstupeň" čínských sociálních kreditů? Budou časem občané hodnoceni a třeba i zdaněni podle toho, zda hodně cestují, zda třídí odpad či zda hodně jí maso, jaké auto mají, atd.? (Zveřejněno v červnu 2021, cz plán digitalizace zde).

 

 

Kdo je schopen přemýšlet v souvislostech, které sahají dál než tři týdny zpět,

vidí ohromné období lží, které máme za sebou.

 

A lidé a už se začínají bouřit, okno se zavírá:

V Austrálii je právě ohromná stávka řidičů Trucků (nákladních aut), protože covid-19 spolu s drastickými opatřeními australské vlády (šílené lockdowny v marné snaze uchránit se zcela před virem) likvidují jejich životy, a oni nedostávají finanční náhradu.

Aktuální videa v angličtině například zde a zde.

Australský premiér po nátlaku přiznává změnu kurzu své vlády - novinky, 31. 8. 2021:

Austrálie, která čelí neustále zrychlujícímu nárůstu počtu nových případů nákazy koronavirem, opouští strategii tzv. nulového covidu.

Místo toho se vydala na cestu soužití s nákazou. Země si od začátku pandemie prošla několika lockdowny, nyní se ale tamní úřady smiřují s tím, že snaha o naprosté vymýcení infekce není reálná.

„Není to udržitelný způsob žití v této zemi,“ přiznal už před týdnem premiér Scott Morrison. Jak podotkl deník The Economist, jen město Melbourne zažilo od počátku pandemie přes dvě stovky lokálních karantén.

 

Na Slovensku lidé vypískali prezidentku Čaputovou na oslavách SNP (zde), v Dánsku se vrací k běžnému životu, Merkelová se dohodnula s Ruskem na provozu NS2. Německo má totiž ohromný problém - pokud chce odstoupit od uhelných elektráren (a současně letos vysadí jaderné elektrárny, jak plánuje), bude jim chybět elektřina, asi 12GW - viz česky o tomto zde. Ukrajina byla právě proto tvrdě přitlačena k jednání dle Minských dohod (zde - Při své návštěvě Kyjeva 22.srpna německá kancléřka Angela Merkelová při setkání s ukrajinským prezidentem Vladimirem Zelenským dala ultimátum o Donbasu).

Nyní je kapacita výroby elektřiny z plynových elektráren v Německu 30,5 GW a podle odhadů finské Wartsila Oyj je třeba ji navýšit o dalších 12 GW, aby země uhlí úplně opustila.

Výroba elektřiny je mezitím jen částí problému. 44% plynu v Německu spotřebovávají domácnosti a zemědělství a dalších 28% - průmysl. A v první polovině letošního roku země zvýšila celkovou spotřebu paliva o 16%. Gazprom oznámil, že vývoz do Německa se v lednu až červnu zvýšil o čtvrtinu - až 27 miliard kubických metrů.

 

V r.2060 možná plánuje EU spuštění prvního komerčního Tokamaku - víc ZDE.

"Stát, který to první zvládne, získá přístup k v podstatě neomezenému a čistému zdroji energie," konstatuje Pánek.

Evropská unie má svůj vlastní plán, jak toho dosáhnout přibližně do roku 2060 - tzv. Evropskou cestovní mapu pro realizaci energie z fúze. "Ale velmi agresivně postupují také další státy, jako například Čína, Jižní Korea nebo Japonsko," doplňuje vědec.

 

Jenže s přístupem k všem těm lžím asi EU nebude už existovat.

Nebo bude její existence zcela formální, nikdo ji nebude brát vážně, jak prorocky píše analytik Lukáš Visingr na Kupředu do minulosti:

Evropská unie je zombie – sice ještě existuje, ale jako projekt je už mrtvá.

 

Nově třeba viz také reforma zemědělství v EU, kde nová politika sníží výrobu potravin až o 15% (!!), sníží zisky zemědělců a stoupnou ceny potravin, tedy podle zprávy vědců přímo placených za své analýzy z EU - aktuální odkaz viz:

Nová Republika, 31. 8. 2021

Utajené zveřejnění pravdy o děsivých dopadech reformy zemědělství EU.

„Reforma Společné zemědělské politiky EU v kombinaci se strategiemi Z Farmy na vidličku a Biodiverzita 2030 způsobí v EU snížení kapacit pro výrobu potravin a pokles příjmů zemědělců, který nemá v historii obdoby.“, uvádějí v analytické zprávě vědci ze Společného výzkumného střediska EU (JRC).

 

Shrňme to.

 

Od vojenských angažmá po roce 2001, přes důsledky těchto válek v massmigraci, přes russiagate s Trumpem až po Covid-19, od zemědělské politiky až po zajištění energií, všude činí západ, tedy hlavně Spojené státy, VB a Evropská unie, strašné přešlapy.

A hlavní média je nekorigují, vědci sklání hlavy, odborníci různých profesí jsou umlčováni.

Prostě žijeme ve velké lži,

která se ale pomalu ale jistě (a naprosto logicky)

začíná naprosto rozpadat.

(viz například diskuse pod tímto článkem - iDNES, 1. 9. 2021, nová verze viru...)

 

A čím víc budou politici, velké firmy vylučující zaměstnance "pro jiný názor", banky vylučující své klienty "pro jejich názory" (zde) a sociální sítě propojené s tímto byznysem a mocí tlačit na pilu, tím rychleji se to bude všechno rozpadat.

Perličkou je, že k tomu tyto firmy nepotřebují už žádné rozhodnutí soudu, stačí když vás "onálepkují" jacísi "dobrovolníci" (*já jim říkám "digitální lidové milice a uliční výbory" dneška), elfové či rádoby "ověřovači-faktů" (spíš ověřovači ideo-zločinů, viz román 1984).

 

Možná ještě budeme rádi, že máme nějaké ty "metan prdící" krávy, až všechny ty lži začnou plně destruovat - spolu s do nebe rostoucími dluhy - naše země.

Moc času již nezbývá, ale jak se říká,

zatím je na "konzumní nákupní frontě" klid, zatím nás straší jen inflace.

Dluhy a naše chyby (opravdu velmi podezřelá volba zdravotně indisponovaného Bidena je klasickým symptomem úpadku, o EU netřeba také zvlášť debatovat, Bruselský úřednický palác se začíná podobat vrchnímu Sovětu) se sečtou ale jistě, jenže viníky už jistě nikdo nedohledá.

Lidé v tom budou zcela sami.

Někdo na tom všem ale ohromně vydělává, a kryje své lži spoustou bohulibých historek.

Bylo by na čase trochu do té hniloby zarýt, namísto žití za "natištěné prachy" (zde).

 

Jenže to jsou jistě všichni "dezinformátoři", v Afghánistánu i jinde jsme přece

měli úspěchy, v EU a USA je v podobném duchu přece všechno v pořádku.

Nebo ne?

 

 

 

Napsal jako svůj osobní názor

Pavel Sedlák

 

 

Volně i úzce související odkazy.

 

M. Šichtařová o monetární politice, fondu obnovy a dluzích EU.

PL, 18. 7. 2021

Systém, ve kterém eurozóna pumpuje do oběhu stále další peníze, aby mohla financovat stále rostoucí veřejný dluh, a přitom
vytisknuté peníze kryje právě tímto veřejným dluhem, je typickou pyramidovou hrou. Všimněme si – veřejný dluh je financován penězi, které jsou kryté vykoupeným veřejným dluhem. Neboli ztratila se hmatatelná hodnota,“ dodává se slovy, že v tom je nebetyčný rozdíl proti USA.

Celý eurový monetární systém považuje Šichtařová za chiméru, kdy krytí nemá naprosto žádné s výjimkou důvěry subjektů. A ta je podporována dle jejích slov takovými kroky, jako je odsouhlasení Fondu obnovy.

„USA, na rozdíl od eurozóny, mají lépe krytý dolar. Požívají vyšší důvěru v dolar – i kdyby jen takovými symboly, jako zlatý poklad a jinými, což sice nemá valný monetární význam, ale důvěru subjektů v dolarový monetární systém to významně zvyšuje ve srovnání s eurozónou. Jejich veřejný dluh v podobě státních dluhopisů nakupují dobrovolně cizí subjekty, protože tyto subjekty věří, že bude splacen.
Veřejný dluh eurozóny kupuje vynuceně ECB právě proto, že ví, že jinak by byl nesplatitelný,“ dodává dále Šichtařová a poukazuje i na skutečnost, že USA mají mnohem menší podíl zombie firem.

„Eurozóna se dostala do bodu, kdy se nemůže vymanit z politiky ničivých záporných úrokových sazeb, protože by tím způsobila kolaps velké části ekonomických subjektů a hlavně celých jižních států. Tento pyramidový systém z podstaty věci musí narazit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KRÁTKÁ ÚVAHA

O VOLBÁCH A JEJICH REÁLNÉM VÝZNAMU

A O SKUTEČNÉ, OTEVŘENÉ

A POCTIVĚ ARGUMENTOVANÉ DISKUSI.

 

14. 6. 2021

 

motto

Západní liberální demokracie se sice chlubí svobodou projevu a myšlení,

ale v jejich médiích se usazuje diktatura jedné pravdy.

iDNES, 9. 6. 2021 (zde)

 

 

 

Část první:

Úvahy předvolební jsou často plné aktuálních témat,

historický pohled ale ukazuje víc.

 

Kdo sleduje tyto mé blogy dlouhodobě tak ví, že často upozorňuji na dlouhodobější a podle mnohých snad ještě víc důležité okolnosti takových událostí, na hlubší souvislosti.

Základní otázkou voleb se zabývají mí oblíbení US akademici již od finančních krizí po občanské válce v USA, viz například nejtěžší US krize (zatím) "všech dob" v období 1860 až 1881, kdy (většinově záměrně) poklesl oběh peněz o 65% (s tím související dostupnost půjček pro podnikání apod.) a kupní síla až o 80% (!!).

 

Cituji zcela důvěryhodné zdroje, viz například širší blogy 2016 část 1. a 2., tamní odkazy (pro hlavní video v odkazech níž si zapněte české titulky kliknutím na "cc" na liště videa):

Zavražděn byl A. Lincoln (v dubnu 1865), přímou souvislost s mezinárodními bankéři doložil r.1934 v Kanadě právník G. McGeer (viz dva blogy v první části komentářů r.2016):

Právník Gerald G. McGeer 70 let po smrti Lincolna získal důkazy, že Lincoln byl zabit, protože vydával vládní měnu (greenbacks dolary) a také proto, že dík své oblibě (a měně) překážel bankéřům v zavedení dobře manipulovatelného zlatého standardu... (zde). Chtěli se zbavit stříbrného standardu, neboť stříbra bylo 15x více a neměli ho plně pod kontrolou.

Roku 1866 bylo v oběhu USA 1.8mld dolarů (50.46 dolarů/na hlavu), r.1867 už jen 1.3mld (44/hlavu), r.1876 to už bylo jen 0.6mld dolarů (14.60 dolarů / na hlavu). Bankéři stáhli dvě třetiny peněz..., r.1886 to bylo 0.4mld (6.67usd/hlavu). Šlo o pokles kupní síly o 84pct, v průběhu pouhých 20let!

Od r.1876 byly odstraněny všechny stříbrné mince.

James Garfield, US president (inaugurace 1881, člen Bankovní a měnové komise Senátu) jejich práci otevřeně okomentoval zde, následně byl zavražděn:

"Kdokoli ovládá objem peněz v dané zemi, je absolutní pán nad veškerým průmyslem a obchodem… a když si uvědomíte, že celý systém je velmi snadno ovládán, ať už jedním či druhým způsobem (*inflací či deflací - tedy dostatkem či nedostatkem peněz v ekonomice), několika málo mocnými muži na vrcholu, sami přijdete na to, odkud vznikají období inflací a krizí."

(zdroj citace wikipedie)

 

Například při schvalování podvodného zákonu o Fedu (US centrální bance, viz Edward Griffin a jeho video s cz titulky o tomto podvodu ZDE) v USA po tajné schůzce bankéřů v r.1910 (byla utajována dvacet let !!), bylo občanům sdělováno (po Panice r.1907, krizi uměle vytvořené), že "je třeba sestavit bankovní radu lidí, jako je J. P. Morgen, kteří přece zachránili banky, podnikání i úspory v panice r.1907".

Tito bankéři a mocní podnikatelé (např. J.P. Morgen, D. Rockefeller, ...P. Warburg zastupující Kuhn, Loeb & Co. a Rothschildy, viz blog. č.4 zcela dole, kde je obsáhlá analýza) se tajně sešli i s evropskými "kolegy", a vymysleli PODVODNÝ PLÁN, jak občanům "prodat" tuto koncepci, kde skrytě soukromá instituce ovládne nezákonně celý stát s pomocí kontroly hojnosti peněz.

Nejdřív to prodávali občanům přes dva Republikány, ale protože ti vždy stáli na straně zájmů bohatších lidí, tak to neprošlo. Text zákona byl mírně upraven (asi jako odmítnutá Evropská ústava se převtělila do Lisabonské smlouvy, to je velmi podobný podvod), a s pomocí dvou loajálních Demokratů byl zákon předložen občanům.

Podvod byl později odsouhlasen Kongresem - pouhý den před Vánocemi, většina kongresmanů byla již doma a pro zákon hlasovalo asi pouhých 50 zákonodárců (viz u nás schvalování TTIP smlouvy r.2015, kterou si zákonodárci nesměli ani v klidu přečíst, směli jen nahlédnout na několik hodin, bez možnosti psát si poznámky, přitom text měl několik set stran!!), PODVOD byl stvrzen prezidentem Wilsonem, který byl přímo zvolen "pro omezení moci Money Trustů" (jak se tehdy mocným bankéřským klanům říkalo), a pak udělal pravý opak (jen shodou náhod získal předtím pro svou Princetonskou universitu bohatý grant právě od těchto lidí).

Tedy jak napsal ve svých předvolebních projevech The New Freedom (lze vyhledat na webu, volně) Wilson před volbami - "...můžete volit Republikány nebo Demokraty, ale výsledek je často stejný. I ti nejmocnější výrobci a obchodníci se bojí moci této skryté kliky finančních oligarchů..."

 

 

Cituji např. F. D. Roosevelta, jehož dědeček zbohatnul při obchodu s drogami v Číně:

Franklin D. Roosevelt: Praktiky bezohledných bankéřů stojí obžalovány před soudem veřejného mínění, odmítnuty srdcem a myšlenkami lidu. Bankéři utekli ze svých vysokých křesel v chrámu naší civilizace.

V době velké hospodářské krize, kterou způsobili, poskytli přes 30mld dolarů na vybudování Německa (zde).

Nebo další citace, z doby ustavení Fedu:

Pan T. Roosevelt (27. října 1858 – 6. ledna 1919) nejprve snahy těchto "mezinárodních bankéřů" podporoval, ale později si uvědomil, co znamená jejich moc.

Před svou smrtí v roce 1919 bývalý prezident Teddy Roosevelt upozornil Američany, co se chystá (citace z dokumentu Vládci peněz, zde):

"Tihle mezinárodní bankéři a podílníci Rockefellerovy Standard Oil ovládají většinu novin

a sloupky v těchto listech bijí do návrhů, nebo zapuzují veřejné úředníky,

kteří odmítají budovat mocnou zkorumpovanou kliku, která vytváří neviditelnou vládu."

 

Tyto historické ukázky naznačují, že heslo "kdyby mohly volby něco změnit, dávno by je zakázali", má svou jasně pravdivou část.

Přesto takový Donald Trump dokázal, že volby svůj (minimálně "tendence" brzdící) význam mají, zrušil například plánovanou TTIP dohodu. Ovšem vzhledem k jiným problémům své politiky nedokázal způsobit zásadní změnu kurzu vývoje USA, jen globalisty zbrzdil.

Jeho hlavním odkazem tak zůstal podtržený význam národního státu a jeho "žádnou globální organizací nezastupitelného" významu pro ochranu občanů v něm žijících.

 

 

Část druhá:

České nadcházející volby.

 

Naše volby nastávají uprostřed aktuálních otázek (Covid, rostoucí dluhy, ekologické změny, snahy změnit průmysl na "inteligentní automatický průmysl 4.0", digitalizace školství, atd.), ovšem trochu mi v nich chybí dlouhodobější strategičtější pohled.

Jsou tu problémy změny generací - kdy tradiční strany jsou již pro mladé lidi, narozené do poměrně blahobytné společnosti, již poněkud "předpotopní" (pojetím levice-pravice z minulého století).

Takže vidíme marketingová omlazení - Kalousek s čírem, kníže s Ferim (multikulturní upgrade "číra"), dnes Piráty, co prosazují "euro snědeného evropského stolu" (zbyly jen dluhy a tam máme vstoupit), aby mohli Piráti jako správná levice rozdávat z cizího "těm správně uvědomělým" (nyní se říká woke - probuzeným) lidem, co souhlasí, že rodina, manželství, odměna za poctivou práci a národní stát jsou přežitkem.

 

Pak tu vidíme mezinárodní hry Britů a Američanů (chápejte, že "hry" toho 1% bohatých z pozadí řídících státy, NATO i Central banky), takže nejdřív jsme tu měli nevyšetřené 11.září, pak (doloženě) podvodné války (Irák 2003), na kterých nevydělal ani Iráčan ani Američan, jen to jedno procento, nyní od r.2015 máme Russia gate, protože v Sýrii dali na zadek proxyarmádě pracháčů aneb Free Syrian Army aneb Džihádu, a nakonec od r.2020 tu máme Covid, jeho podivný původ (nově o tomto zde, lze zapnout českou verzi článku) a Čína gate, kde se ukazuje (stejně jako u investic 1% v r. 1920 do Ruska a v r.1924 do Německa, viz podrobně blogy č.3 a 4), že US investice do Číny 70.let nyní opět formují konflikt, na kterém má vzniknout dominance toho 1% pracháčů pro Asii dalších dekád. Asie je prostě na vzestupu, což se někdy kolem r.2050 ukáže již zcela jasně.

Jak nerozumné jsou v těchto souvislostech "russia gate" v Česku (Ricinová aféra, nyní Vrbětice), jak nebezpečné jsou ty tendence vstupu do eura "snědeného stolu", posilování EU institucí proti národním státům, to se dozví mladí voliči NOVÉ GENERACE na vlastní kůži až bohužel později.

 

Rozsudek Nejvyššího Správního Soudu (NSS) v Brně ze dne 11. 6. 2021 o tom, že "princip předběžné opatrnosti" nestačí pro odůvodňování plošných opatření dle Pandemického zákona, proto jsou tato opatření nezákonná a nelze je už takto opakovaně vydávat. Plné znění rozsudku ZDE.

 

Stejně jako u komunistů v 50.letech 20.století, i nyní letí udávání vlastních rodičů, viz v Německu aféra "má babička je prase" (netřídila odpad a jedla maso, topila v kamnech?) nebo v USA dcera udala matku, že byla 6. ledna protestovat v Capitolu, protože ji matka předtím zakazovala jít na demonstrace, že jsou nebezpečné. Tak ji dcera udala, aby matka viděla, že dcera "má pravdu".

Bojím se, že Piráti a jiní levičáci preferující Nový krásný svět za ničím nekryté prachy s velikým přerozdělováním, nebo i pravičáci loajální global agendě rušení národních států (na tom se dá slušně vydělat, prachy nesmrdí, jen holt prodáte vlastní zemi, jako jakýsi guvernér ČNB Tošovský, co prodal za výprodejové ceny český zlatý poklad koncem 90.let, aby dostal flek ve švýcarské BIS, banky profláklé spoluprací s nacisty, a k tomu navrch drahé sportovní auto) jsou dalším příznakem rozkladu západní říše, jejíž zlatý věk začal objevením Ameriky, osvícenstvím, pokračoval Francouzskou revolucí, rušící náboženský dogmatismus a propagující rozum, jako hlavního "nového Boha" lidské společnosti, aby nyní po dvou válkách 20.století pomalu upadal pod tíhou KORUPCE 1% mocných kupců (viz blog č.3 a 4, 2016 až 2018, nebo blog hned níže). Holt rozum se tak nějak vždy časem změní ve vyčůranost mocných, kteří nikdy nemají dost (zde).

 

Představitelé EU informují o zavádění "digitální identity EU občanů", což je "prodáváno" občanům jako "praktická" bezhotovostní EU peněženka (v prvním kroku). Bohulibý krok, nebo cesta k další kontrole občanů, tím že VŠECHNY dostupné informace o každém občanovi EU budou v digitální podobě soustředěné na JEDINÉM registru? Nepřipomíná to tak trochu "předstupeň" čínských sociálních kreditů? Budou časem občané hodnoceni a třeba i zdaněni podle toho, zda hodně cestují, zda třídí odpad či zda hodně jí maso, jaké auto mají, atd.? Víc o tomto také ve volných odkazech pod tímto článkem - viz koncept rušení národních států. (Zveřejněno v červnu 2021, cz plán digitalizace zde).

 

 

Tyto tendence ale přesahují jeden lidský život, proto je těžké na ně upozornit konzumem zasaženou střední vrstvu, která se stále méně zajímá o politiku - pro preferování vlastní zábavy.

Proto není důvod cokoliv řešit a proto tito lidé akceptují asi i novou generaci levicových politiků, různých bohulibých ekologických záměrů, ovšem vždy pod skrytou kontrolou 1% mocných, kteří dokáží takto ničit národní státy, jejich zemědělskou politiku (aktuálně např. ZDE), cokoliv.

 

Nelze očekávat, že by k pochopení souvislostí přispěl snad vzdělávací systém,

ten všechny důležité zlodějiny kupců a bankéřů ZCELA pomíjí a kryje,

nebo snad média, to je velmi podobný příběh.

 

Takže asi bude třeba sestoupit do údolí stínů, aby se tito historií nevzdělaní "noví politici" nové generace mohli poučit na svých vlastních chybách.

Bude to bolet, pár lidí na tom vydělá, ale většina podle mého prodělá.

 

Protože jak historie ukazuje, o kvalitě společnosti nerozhodují "svobodné volby"

(viz třeba ukázky v první části výše a další podobné blogy tam odkazované)

ale pouze KVALITA DISKUSE ve společnosti, a ta dnes prokazatelně upadá

směrem ke společnosti "jediného názoru" (ZDE aktuální komentář, iDNES 9. 6. 2021).

 

A právě toto bych chtěl těmto novým mladým politikům vzkázat,

že pravdy otců byly těžce vykoupeny, většinou krví.

A ztráta společenské diskuse (viz dnešní česká a EU média)

povede k volbě špatných nebo špatně načasovaných řešení,

což potichu kvituje to 1% mocných, co vědí.

 

"Oprava" a znovunalezení této diskuse by tak měly být reálným hlavním tématem voleb.

 

Tak přeji váženým čtenářům pěkné volby, generační výměna politiků narozených v už bohaté konzumní společnosti mi ale naznačuje, že tito lidé se nejen nezajímají o historii, pravdy a tradice otců, nebo ten pověstný rozum tolik oslavovaný v ideálech Francouzské revoluce, ale že jsou nejslabšími postavami, jaké jsme kdy v historii v čele snad kdy měli.

Asi proto chodí pan Bartoš tak rád na Palackého náměstí - sochy velikánů mu slouží jako kulisa pro "moderní dredy" jeho příznivců a jeho mělké politické postoje a návrhy.

Kam nás táhnou tito noví politici, většina lidí zatím spíš asi jen tuší.

 

On je vlastně problém, že k nim ani není žádná věrohodná opozice,

ani ta pravicová (malého státu aneb malého přerozdělování a dotací, a naopak větších národních tradic) ani nějaká jiná - jsou "ušpinění" korupcí 90.let.

Tak zbývá už jen protestovat, jako ve Francii generálové armády, nebo se ohlížet po dříve okrajových a často ne moc důvěryhodných uskupeních, jako je u nás například SPD.

Tradiční strany ani strany "nové generace" volbu jiných (lepších) uskupení nenabízejí, a takzvaná pravice preferuje spíš plná koryta (globalistů) před vlastními idejemi.

Smutný výhled, dobře už bylo.

 

 

Napsal Pavel Sedlák

jako svůj osobní názor.

 

 

 

Volně či úzce související odkazy:

 

PL, 14. 6. 2021

"Rusko ovlivnilo volby v USA? Někomu hrabe!" Advokát si vyšlápl proti Jourové.

Bezskrupulózní lež vyhrává volby. Tímto vyjádřením doprovodila eurokomisařka Věra Jourová zveřejnění souboru pravidel, díky kterým se má on-line prostředí vyčistit od lží a smyšlených zpráv.

Evropská komise se tímto Kodexem proti dezinformacím obrací na digitální firmy a vyzývá je, aby ověřovaly informace, které šíří.

Advokát Jaroslav Ortman chápe, že všechno, co přichází z Evropské unie, musí být voňavé a posvátné, ale s tvrzením o lži vyhrávající volby rozhodně nesouhlasí. Ze sociálních sítích by se mělo odstraňovat jen to, co jde proti zákonům dané země, nikoli názory odlišné od těch (*EU vrchností) prosazovaných.

 

 

Novinky, 14. 6. 2021

Piráti na ukrývané cestě k nesvobodě – Alexander Tomský

Kdo by v naší civilizaci nesouhlasil s férovým zacházením s menšinami a individuální společenskou emancipací? Jenže ouha. Stačí otevřít jakékoliv západní noviny a v každých někdo na někoho útočí; Amerika je možná na pokraji občanské války.

Rovnost jako nadřazený organizační princip pospolitého života totiž rozvrací společnost, ničí svobodu a zažitý životní styl většiny.

Veřejný projev se ocitl pod jejím diktátem, nejen politik už dnes nesmí nesouhlasit s potratem, s homosexuální adopcí a s výrobou dětí na zakázku, se subjektivní sexuální orientací, právem mládeže na nezvratnou hormonální kúru, imigrací muslimů a tisícem dalších věcí. Začíná pronásledování ortodoxních židů a křesťanů.

 

 

blogy v sekci názory na Aktuálne.cz, 14. 6. 2021

Svoboda není zadarmo a boj za ni zkrátka bolí - Jan Tománek.

Bohužel na historické události většinou člověk nahlíží s odstupem a výhodou toho, který ví, jak vše nakonec dopadlo. Ovšem když se jedinec ocitá uprostřed dění, není bohužel často schopen rozklíčovat závažnost situace.

Lidé si totiž naprosto nepřipouští fakt, že historie se stále opakuje – tedy oni všechny ty floskule o svobodě znají, dokonce je tak rádi citují, ale nejsou ochotni přijmout, že by se to ve skutečnosti mohlo týkat i jejich současných životů. Vždyť dnes už jsou lidé přeci dál, dnes je 21. století, dnes se to stát nemůže – ale vždy, když v té, či oné době lidé žili a přicházeli o svobodu, tak bylo „teď“ a nejmodernější současnost a vrchol pokroku.

Je tedy žalostné vidět to naprosté selhání elit a kvalitních novinářů, kteří tak snadno skočí na vlnu propagandy, autocenzury a sami si přikládají pod kotel nesvobody, kde se jako ty žáby pomalu dobrovolně vaří.

Palach byl v '69 označován za duševně pomateného, piety byly ničeny a média mlčela. Začátkem března letošního roku se před ministerstvem zdravotnictví zastřelil člověk. Druhý den ale palcové titulky informovaly o nové zázračné vakcíně a tato zpráva zcela zapadla, nebo ji hlavní média dokonce vůbec nezveřejnila. Před ministerstvo lidé nosili svíčky a květiny, ale z místa před dveřmi byla tato pieta opět záměrně odstraňována. Média ale mlčí dál – stejně jako v '69.


Propaganda, jeden jediný správný názor, autocenzura, ostrakizace jiného myšlení, zastrašování – ty metody jsou stále stejné a stále dokonale funkční.


Na záchranu starého stromu uprostřed Prahy se sešlo osmdesát lidí, ale
na podporu dětí a doslova ztracené generace, které je rok upíráno právo na vzdělání, se před pedagogickou fakultou sešlo lidí jen třicet, ale další tisíce „bojovali“ z pohodlí svých pokojů lajky na Facebooku. Oni jsou přeci dopoledne v práci...

Tisíce křížků na historickém Staroměstském náměstí nevadí, ale za nastříkání slov „Za oběti neschopné vlády“ hrozí pachateli pokuta a policie po něm intenzivně pátrá.


S lítostí zjišťuji, že jsou lidé - a pravděpodobně je jich většina - kteří ke svému životu svobodu zkrátka nepotřebují.
Přizpůsobili se za socialismu a přizpůsobili se i nyní.

Je pro ně sice důležité, aby mohli jezdit lyžovat, dostali se do jiného okresu na svou chatičku, nebo mohli v létě do Chorvatska, ovšem neřeší to principiálním bojem za svobodu, ale shánějí se jen po návodu, jak to které nesmyslné nařízení obejít, případně se, aby už měli konečně klid, nechají naočkovat.

A pokud k tomu ještě dostanou 100% kompenzaci platu, za své často již neexistující pracovní místo - což ale ještě nevědí - jsou dokonale spokojeni.

Nestěžují si, ale běda až o tu práci nakonec opravdu přijdou, případně zjistí, že si poničili zdraví nedostatečně vyzkoušenou vakcínou – pak si na svobodu rádi vzpomenou a dokonce se ji začnou dovolávat. Ovšem pak už bude opět pozdě.

 

 

Rand Paul: "More Children Have Died From Suicide Than From COVID"

Video senátora Spojených států, původní profesí je lékař. 9. 6. 2021, anglicky.

Říká v něm oficiálně, že podle jeho informací zemřelo v USA víc dětí na sebevraždy než na covid infekci.Souvisí růst sebevražd s opatřeními proti covid nákaze?

...

Z jiného aktuálního s covidem "souvisejícího soudku".

Archiv mailů hlavního "epidemiologa USA" Fauciho odhaluje, že asi lhal ve slyšení před Kongresem o původu viru. První mail dokládá, že výzkum SARS-CoV jako "biologické zbraně" je zmíněn přímo v záhlaví, mail dokládá konstrukci (výrobu) zcela nového viru, v přírodě nikdy předtím neexistujícího - byl využit i HIV virus v kombinaci s netopýřím.

Druhý mail dokládá, že změny v genomu viru SARS-Cov2 neodpovídají teorii o náhodné mutaci (náhodném vývoji - evoluci), protože jsou velmi malé, asi 0,1% (v přírodě by se měnily náhodně různé části genomu viru), ale tyto velmi malé změny jsou cíleně umístěny v zásadních částech kódu, což způsobuje posílení vlastností (gain of function, například nakažlivost).

Sponzorovala organizace pod vedením Fauciho, placená z US daní (!!), nebezpečný výzkum koronaviru s vytvářením nových mutací, nikdy v přírodě neviděných, v čínském Wuhanu poté, co byl v USA v r.2016 kvůli problémům s bezpečností laboratoří zakázán? Proč se o tom občané USA nedozvěděli?

Skandální podrobnosti z Fauciho mailů, získaných novináři, vyvolaly vlnu zájmu v USA, stalo se minulý týden a v českých médiích byla tato událost významně upozaděna.

Víc o tom zde, lze zapnout českou verzi článku, také původní anglické zásadní video zde.

 

 

 

Další volně související odkazy s článkem výše:

 

Who’s Telling the ‘Big Lie’ on Ukraine?
September 2, 2014

Když šéf US nadace pro demokracii (NED), financované přímo US kongresem, v r.2013 otevřeně prohlásil (zde), že "nejvyšší cenou je teď Ukrajina" (*její odtržení od Ruska a tamní celní unie), protože to bude facka Rusku a možná to povede k pádu pro západ až příliš úspěšného Putina", tak netušil, že od počátku z USA řízený puč na Ukrajině (jak se dnes už ukazuje, viz článek - a video zde - v Itálii o Majdanu a střelbě do vlastních lidí gruzínskými odstřelovači s US poradcem - zde, zde) povede k rozpadu východu Ukrajiny a hlavně referendu na Krymu, který se znovu přidruží k Rusku.

 

 

9. 11. 2015, Zvědavec (originální zdroj Bloomberg, zde):

Finančník George Soros otevřeně připouští plán zničení národních hranic a zaplavení Evropy migranty.

Miliardář přiznává, že národní hranice jsou "překážkou", proti které bojuje.

Sorosův plán prosazuje ochranu migrantů jako "objektivní nutnost", ochranu národních hranic států považuje za zastaralou překážku."

Soros said in an e-mailed statement that a six-point plan published by his foundation helps “uphold European values” while Orban’s actions “undermine those values.” “His plan treats the protection of national borders as the objective and the refugees as an obstacle,” he said in the statement. “Our plan treats the protection of refugees as the objective and national borders as the obstacle.”

 

BBC - EU should 'undermine national homogeneity' says UN migration chief

By Brian Wheeler Political reporter, BBC News, 21 June 2012

Mr Sutherland, who is non-executive chairman of Goldman Sachs International and a former chairman of oil giant BP, heads the Global Forum on Migration and Development , which brings together representatives of 160 nations to share policy ideas. He told the House of Lords committee migration was a "crucial dynamic for economic growth" in some EU nations "however difficult it may be to explain this to the citizens of those states".

 

 

Nová Republika / The Wall Street Journal, 4. 1. 2018:

Francie se přiklání k Rusku a Číně?

V americkém listu The Wall Street Journal se objevil článek, který místní podnikatele znervózní.

Francie se nechce dále spoléhat na obchodní vztahy s USA a Velkou Británií, protože považuje tyto země za nedostatečně stabilní. Jako osobitý ekonomický "protiklad" se Paříž rozhodla vybrat dva hlavní "nepřátele" Západu - Rusko a Čínu.

Příslušný komentář poskytl novinářům ministr hospodářství a financí Francie Bruno Le Maire.
Ministr poznamenal, že Paříž se bude snažit vytvořit vyvážený přístup k mezinárodnímu
obchodu odkloněním se od transatlantických vazeb, které jsou v současné době stále ještě pro zemi dominující. Nejen to, Francie se chystá vybudovat celý obchodní koridor, který půjde z Evropy a povede přes Moskvu do Pekingu.

Francouzský prezident Emmanuel Macron právě v tomto kontextu naplánoval dvě velmi důležité návštěvy. Za prvé, má v úmyslu navštívit Čínu, kde se pravděpodobně nastolí otázka obchodu. Za druhé, Paříž navštíví Mezinárodní finanční kongres, který se bude konat letos na jaře v Petrohradě.

 

 

Forbes.cz, 20. 5. 2021

Sankce pro plynovod? Biden "omilostnil" Nord Stream 2 AG.

Americký ministr zahraničí Antony Blinken oznámil, že Spojené státy neuvalí sankce na firmu Nord Stream 2 AG a jejího výkonného ředitele. Washington je však podle jeho slov nadále proti tomuto projektu.

Moskva a Berlín uvádějí, že jde o komerční záležitost. Do společnosti Nord Stream 2 AG, kterou vlastní ruský koncern Gazprom, investovalo i několik evropských společností a plynovod je momentálně už z 95 procent hotový.

 

 

Novinky, 15. 6. 2021

Dukovany bez účasti Ruska a Číny, dohodl se Havlíček s opozicí

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO) se dohodl s opozicí na tom, že podpoří senátní návrh, který zamezí ruským a čínským firmám účastnit se tendru na výstavbu nového bloku Jaderné elektrárny Dukovany. V úterý to potvrdil Novinkám.

 

 

Itálie, sanace bank z veřejných peněz, r.2018

Mnohem horší je ale situace v Itálii, kdy tamních pět velkých bank má podle listu DW ohromné množství toxických úvěrů (hovoří se o 17% z bilance bank, normální jsou přitom asi 4% z bilance). A i když EU po krizi v r.2008 zakázala sanovat banky přednostně penězi daňových poplatníků, v Itálii vláda dostala před několika měsíci povolení nejhorší úvěry bank vykoupit, za cca až 17mld eur (tedy z daní). Problémových bank je v EU ale víc (zde).

 

 

Dodejme pouze, že podobně, jako my v ČR vděčíme "za nekrvavý listopad 1989" pouze panu Gorbačovi (zde), tak Sýrie (a Írán s nukleární dohodou) vděčí za to, že se nestala dalším Irákem r.2003, právě prezidentovi Obamovi (i když ten samozřejmě nemohl otevřeně bojovat s tajnými službami a vlivným Pentagonem, zde) což samozřejmě vedlo k ostré kritice válečných jestřábů (zde a další klíčové souvislosti zde). Bez odvážného postoje (motivovaného čistě americkými zájmy, víc zde) by Rusko nemělo šanci zasáhnout a stabilizovat Sýrii tak, aby Islámský stát neobsadil v r.2015 Damašek (což by rozhodně bylo proti zájmům Evropy).

NBCNEWS, 2016:

The CIA in 2012 proposed a detailed covert action plan designed
to remove Syrian President Bashar Assad from power, but President Obama declined to approve it, current and former U.S. officials tell NBC News.

It’s long been known that then CIA Director David Petraeus recommended a program to
secretly arm and train moderate Syrian rebels in 2012 to pressure Assad. But a book to be published Tuesday by a former CIA operative goes further, revealing that senior CIA officials were pushing a multi-tiered plan to engineer the dictator’s ouster. Former American officials involved in the discussions confirmed that to NBC News.

( *declined to approve it = odmítl jej schválit )

 

 

Bývalý spolupracovník NSA říká o USA (ZDE), podobně jako Carter (zde):

Korupce v USA dosáhla "sovětských rozměrů"...

Carter:"USA jsou dnes oligarchií s neomezeným podplácením".

"Např. jen v loňském roce protáhli lobbisté v Kongresu návrh zákona, který umožňuje bankéřům, aby se velká rizika v oblasti investic opíraly o prostředky amerických daňových poplatníků. Nová obchodní legislativa je tak tajná, že návrh zákona lze spatřit pouze v tajné místnosti, po podepsání slibu mlčenlivosti. To je americká korupce!"

- říká v Baltimore Sun bývalý zaměstnanec NSA.

 

 

Ve své knize Against All Enemies si poradce čtyř US prezidentů pro otázky bezpečnosti a terorismu, pan R. A. Clark, postěžoval na vládu Bushe juniora (US neokons), že jejich snaha napadnout Irák v r.2003 je naprosto nesmyslná a neodůvodněná (tedy že jde o válečný zločin), protože neexistuje žádné spojení s Al Káidou a tajné služby i US prezident to dobře vědí (viz text zde).

Opustil na protest administrativu Bushe a jeho kniha například sdělila, že "Al Káida (báze) byl původně US seznam (databáze) "mudžahedínů" podporovaných CIA ve válce se Sověty v Afghánistánu",

...tedy že dnes s ISIS v Sýrii nejde o nic nového, stejně jako s banderovci a neo-nacisty na Ukrajině. Pořád jde o vyzbrojování radikálních skupin a zneužívání protestů místních lidí, povolávání žoldnéřů z jiných zemí - "manažerování konfliktů" a svrhávání vlád, jak o tom podle Suttona (zde a zde, zde o manažerování konfliktů, delší pasáž) hovoří lidé z US Trilaterální komise, s obrovským vlivem v US administrativě i CFR think-tanku.

Tyto instituce se podle výzkumu prof. Suttona v USA prolínají asi ze 60pct s nejvyššími posty v USA, členy jsou US prezidenti, ministři zahraničí, šéfové CIA, šéfové Fed, atd... (odkazy na videa a citace prof. Suttona viz např. blogy č.3-5).

Víc o křivení zpráv tajných služeb USA pro "odůvodnění" války v Iráku také říká bývalý šéf sekce CIA (2000-2005) pro Blízký Východ,
Paul R. Pillar - zde.

 

 

RUSKÁ STOPA V US PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH

Po volbě US prezidenta a jeho inauguraci v únoru se zvedla vlna mediálních protestů jeho odpůrců, kteří měli jedno hlavní téma - takzvanou "ruskou stopu" v US volbách.

Interpretovali to tím způsobem, že Rusko ohrožuje demokratické procesy v USA.

Tato historka se ale ukázala stát zcela na vodě, a dokonce oficíři demokratů postupně přiznávali, že čím víc se ukazuje, že není žádných důkazů pro toto svědčících, tak tím víc je jim až nepříjemné podporovat jakési "divadelní vyšetřování", které spíš hrozí blamáží pro demokraty (zde a zde) - více anglicky ZDE a ZDE.

Former Obama CIA director Mike Morell:

There is “no fire, at all” suggesting collusion between the Trump campaign and Russia.

 

 

Evropská unie vyšetřovala válku v Gruzii

(časový harmonogram války je dole v článku, viz odkaz, podrobnosti také zde)

a podle její komise, kterou vedla švýcarská uznávaná diplomatka Heidi Tagliavini, začala "velkou fázi konfliktu" ničím neodůvodnitelná agrese Gruzie, která napadla těžkými zbraněmi hlavní správní město Jižní Osetie - Tchinvali (město velikosti Brna). Viz i ČT24 zde.

 

 

Česká pozice (LN) 5. 11. 2011 - švýcarská studie, svět kontroluje 147 společností, většinou bank.

Odkaz na pdf.

Studie tří odborníků na složité systémy, Stefanie Vitaliové, Jamese B. Glattfeldera a Stefana Battistona, ze Švýcarského federálního technologického institutu v Curychu, potvrdila obavy newyorské iniciativy Occupy Wall Street. Dle závěrů švýcarských odborníků 147 nadnárodních společností ovládá 40 procent globální ekonomiky.

Studie švýcarského institutu je první, která se nikoli na základě ideologie, ale empirických dat snaží popsat globální mocenskou síť. Spojuje matematické modely používané pro výzkum přírodních systémů s veškerými dostupnými údaji o korporátních společnostech, aby zjistila vlastnictví nadnárodních společností. „Realita je příliš složitá, a proto je nutné se vyhnout všem dogmatům, ať už konspiračním teoriím nebo volného trhu. Naše studie vychází z reality,“ prohlásil James Glattfelder, jeden z autorů studie.

 

 

červenec 2015 - Někdejší americký prezident Jimmy Carter na Národní syndikátové rozhlasové show Toma Hartmana řekl:

"Spojené státy jsou v současné době oligarchií, ve které systém neomezeného politického podplácení vytvořil kompletní zkázu politického systému, jako odměnu těm finančním přispěvatelům, kteří tuto zkázu způsobili".

"Jak demokraté, tak republikáni, hledí na tyto podplácející sumy peněz jako na benefit pro ně samotné."

 

 

Španělsko legalizuje totalitu (zákon platí od 1.7.2015)

Rozsáhlý španělský "zákon o bezpečnosti občanů" ve svých třech částech – trestním zákoníku, protiteroristickém zákonu a samotném zákonu o bezpečnosti občanů – zakazuje, trestá pokutami anebo vězením celou škálu základních svobod projevu a shromažďování. Některé pokuty dosahují likvidační výše až 30.000 euro.

Občanům je zakázáno tyto policejní zákroky dokumentovat, psát o místech konání demonstrací a uveřejňovat fotografie z policejních zásahů, provádět "kyber-aktivismus" a sledovat "jakékoliv webové stránky, které navádějí k nepokojům", což se rovná "navádění k terorismu", to vše pod likvidační pokutou až 30.000 euro (*cena malého bytu v Praze i s vybavením) a hrozbou vězení - detaily zde.

 

BL, 5.5. 2015 - Francouzský parlament schválil "zákon Velkého bratra"

 

BL, 9. 5. 2015 - První krok britské vlády po volbách:
Ministryně vnitra zintenzivní špehování občanů.

 

 

Vladimír Pikora o společných EU dluhopisech a půjčce 230mld euro Itálii.

23. 3. 2021, Kupředu do minulosti (rozhovor s M. Kociánovou)

Ti, co chtěli větší integraci Evropy, zneužili koronakrize k tomu, že ve strachu z toho, že tady budou nějací mrtví, přesvědčili lidi, kteří nepochopili situaci, že potřebujeme společný dluh.

Díky tomuto společnému dluhu jsme provázaní více než v minulosti, a šance na nějaké opakování Brexitu se tím daleko snížily.

 

Novinky, 18.2.2021

Maďarsko v roce 2017 zpřísnilo dohled nad nevládními organizacemi financovanými ze zahraničí. Ty, jejichž roční příspěvek ze zahraničí překročí 7,2 milionu forintů (546 tisíc korun), se musejí povinně registrovat a také zveřejňovat podrobnosti o svých dárcích.

(*Jejich činnost ale není nijak omezena, pokud informace uvedou, je to obdoba US zákona FARA.)

Unijní soud však konstatoval, že
se jedná o "diskriminační a neodůvodněné omezení", které je v rozporu se základními právy včetně ochrany osobních údajů či svobody sdružování. Evropská komise dala ve čtvrtek Maďarsku dva měsíce na změnu zákona o financování nevládních organizací, který podle Soudního dvora EU porušuje unijní předpisy.

Tyto skupiny placené ze zahraničí se podle Orbána pokoušejí "moderovat" (usměrňovat) veřejnou diskusi jak na školách tak v médiích, ovšem nikoliv vždy pro maďarské zájmy - proto je podle něj potřeba, aby veřejnost věděla, kdo je financuje (aniž by pak omezoval jejich činnost, pokud je v mezích zákonů).

 

 

Carroll Quigley, Tragedy and Hope, r.1966.

Cituji, str.324 až 325

The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole.

This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent private meetings and conferences.

...

Each central bank, in the hands of men like Montagu Normen of the Bank of England, Benjamin Strong of the New York Federal Reserve Bank (1910 zde), Charles Rist of the Bank of France, and Hjalmar Schacht of the Reichsbank, sought to dominate its government by its ability to control Treasury loans, to manipulate foreign exchanges, to influence the level of economic activity in the country, and to influence cooperative politicians by subsequent economic rewards in the business world...

The B.I.S. is generally regarded as the apex of the structure of financial capitalism whose remote origins go back to the creation of the Bank of England in 1694 and the Bank of France in 1803...

...In government the power of the Bank of England was a considerable restriction on political action as early as 1819 but an effort to break this power by a modification of the bank's charter in 1844 failed. In 1852, Gladstone, then chancellor of the Exchequer and later prime minister, declared,

"The hinge of the whole situation was this: the government itself was not to be a substantive powers in matters of Finance, but was to leave the Money Power supreme and unquestioned."

 

Volný překlad posledního odstavce:

Podle Gladstoneho (pozdějšího ministerského předsedy Velké Británie) je podstatou nemožnosti upravit zpět bankovní chartu Bank of England v r.1844, aby byla opět pod kontrolou vlády a nikoliv soukromých rukou (Fed toto v r.1913 následoval) následující,

"Podstatou celé situace je, že vláda sama není podstatnou mocí při rozhodování v záležitostech financí, přenechala nepochybně tyto záležitosti Finančním (*soukromým) silám."

- Víc o tom na blogu 2016 (první část, druhý blog shora) kde je obsáhlá detailní část o životopisu Montagu Normana z Bank of England a Benjamina Stronga z US Fedu, nebo zde zcela dole na této stránce viz Bonus č.1, kde je tato historie shrnuta.

 

Volný překlad úvodního odstavce:

(Soukromí) vládci finančního světa mají další dlouhodobý cíl, nic menšího než vytvoření kontroly finančního systému světa v soukromých rukou, schopného dominovat politickému systému každé země i světové ekonomice jako celku.

Systém bude kontrolován "feudálním" stylem (*moc se dědí v mocných rodinách) s pomocí centrálních bank, které budou jednat ve vzájemném souladu dík tajným dohodám uzavřeným na pravidelných mítincích a konferencích (*Bilderberg např.).

Šéfové centrálních bank, jako je Bank of England, US Fed nebo švýcarská BIS (nyní i EU central banka ECB, vzniklá z monetárního institutu dobře známé švýcarské BIS) nejsou samozřejmě tvůrci těchto politik, ale jsou plně pod kontrolou (tedy jsou kdykoliv odvolatelní) těchto mocných lidí z finančního světa v pozadí (*tito mocní lidé nejsou pod veřejnou kontrolou ani například voleb, ani novinářů - média o nich neinformují, proto se o nich v USA hovoří už cca od r.1920 jako o "neviditelné vládě").

 

Podtrhuji, že prof. Carroll Quigley byl uznávaných akademikem Georgetown university (například učil Billa Clintona, který ho po vítězství v primárkách zmínil jako vzor morálky), byl také dva roky oficiálním historikem US Rady pro zahraniční vztahy, jednoho z nejmocnějších US think-tanků. 

Svou knihu Tragédie a naděje psal 20 let, od r.1945 do r.1965.

 

 

 

Cancel kultura (viz třeba zde a nově také v reakci zde).

Tato aktivistická hnutí, kde jsou názoroví odpůrci "cancelováni" z veřejné společenské diskuse, se stala v USA předmětem nové a účelově využívané politické hry. O jak nebezpečný jev jde, okomentoval také známý český psychiatr.

Zparafrázuji jeho původně delší vyjádření (bez změny významu):

Je hluboce nepřijatelné, říká Cyril Höschl (zde),

abychom akceptovali toto vysoce nebezpečné jednání,

jakkoliv je médii, filantropy a (woke - probuzenými) aktivisty

prezentováno jako bohulibé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MÁ SMYSL DÁL HLEDAT LOGIKU

TAM KDE NENÍ?

ZÁPAD SE STAL RUKOJMÍM

ZBOHATLÝCH "KUPCŮ" BEZ DUŠE.

SVĚT SE POHYBUJE V KRUHU,

ROZETNOUT TEN KRUH LOGIKA NEMŮŽE.

 

1. 5. 2021

 

Všechny zdroje jsou tentokrát v textu a ve volných odkazech níž,

ale doporučuji velmi inspirativní text na Protiproudu - zde.

 

 

motto

"Člověk prochází přítomností se zavázanýma očima. Smí pouze tušit a hádat, co vlastně žije. Teprve později mu odvážou šátek z očí a on, pohlédnuv na minulost, zjistí co žil a jaký to mělo smysl."

Milan Kundera, český básník, dramatik a romanopisec, nar. 1929.

 

 

 

Je těžké dál věřit ve výjimečnost západních tradic, když vidíme, jak si počíná.

Člověk je schopen pochopit proces například dobývání Ameriky, kde původní obyvatelstvo žilo v kmenovém uspořádání. Dobyvatelé vytěžili z té země zdroje pro rozvoj své civilizace.

Jenže jak ta civilizace, původně britská, nyní americká, jak tato "kultura" dnes vypadá, jakým zájmům slouží? Rozvíjí svůj potenciál, nebo spíš upadá "v kupecké" machinace?

Je jedno, zda studujete počínání Britů v Indii od r.1860, nebo zda studujete jejich počínání v jižní Africe, kde zlato a diamanty daly vzniknout mocným britským spolkům.

Je jedno, zda sledujete zápas Spojených států v občanské válce r.1856, nebo zda sledujete úpadek, který začal po vzniku Fedu, tajného (zde podrobně) projektu kupců.

 

Západní kultura byla poničena těmito kupci, a oni nyní spřádají své plány,

jak poničit kulturu celého světa.

 

Po druhé světové válce byla kontinentální Evropa už plně pod jejich vlivem. Doložil jsem toto v citacích knih US profesora Anthony C. Suttona, který podrobně popsal hry těchto "kupců" (bankéřů), jak v první tak i v druhé světové válce.

 

CITACE

Prof. Sutton, rozhovor (pasáž asi od 20.minuty, zde, zapněte si české titulky):

Otázka (k podpoře U.S. korporací ruským bolševikům):

"Proč by americký kapitalista pomáhal bolševikům?"

Odpověď, prof. Sutton:

"Mně tohle roky vrtalo hlavou, proč? Přece chápeme, že jsme na straně opozice.

Jediná odpověď, která mi dávala smysl, je obsazení a kontrola trhů.

USA si nepřály, aby zde byla další země, silná jako USA.

Když se podíváte na mapu světa, tak Rusko je dvakrát, třikrát větší, než USA. Představte si dalšího podobného konkurenta na trhu, jako jsou USA.

USA, respektive Wall Street, chtěly obsadit a řídit limity ruského trhu.

Socialismus je totiž kontrola trhu.

...

 

Z videa prof. Sutton o Skull and Bones společnosti z Yale (zde s cz titulky, zapněte si je dole na liště, od času 12:22)

 OTÁZKA (čas 19:22): ...Jakých největších úspěchů tito "takto vyšlechtění" (simultánně přemýšlející a ve společném souladu způsobu myšlení konající) lidé dosáhli?

ODPOVĚĎ: Jednak akumulovali politickou a finanční moc, kterou využili při vytváření zahraniční politiky (Spojených států).

Třetí kniha z mé série popisuje právě dvě revoluce a jednu válku, pokládám totiž převrat v Německu v r.1933 a vzestup Hitlera k moci spíš za revoluci, pak jde o bolševickou revoluci v r.1917 a o druhou světovou válku.

Tento řád (Skull and Bones) naleznete jak za bolševickou revolucí, tak za vzestupem Hitlera, také oba systémy udržovali v chodu. Poskytovali technologie a finance oběma stranám konfliktu.

 

OTÁZKA (21:00): Čeho chtěl řád dosáhnout v bolševické revoluci?

ODPOVĚĎ: Vytvořili protichůdné síly, které vytvoří konflikt.

Z konfliktu vám přichází zisk, politická moc a možnost psát historii.

Když se podíváte do dokumentů, které vydává Trilaterální komise (*založena r.1973, pro Evropu s Německem a Jihovýchodní Asii s Japonskem), tak oni tam otevření píší, že "chtějí řídit (manager) konflikty", ne je řešit.

Řízení konfliktů, to je zločin.

 

OTÁZKA: Takže chtějí zisk, moc a kontrolu.

Ale kam přesně tím chtěli dospět, v případě bolševické revoluce v Rusku?

ODPOVĚĎ: Chtěli a také vytvořili dvě proti sobě jdoucí ideologie, z kterých vyplynula Druhá světová válka.

Použili logický postup, dokonce v obou případech stejnou banku.

Vice-prezident této banky (Guaranty Trust Compeny) byl současně také v Rusku r.1923 prezidentem první ruské mezinárodní banky - ruské mBank, až tak to bylo tehdy propojené, stejný postup vypozorujete i u vzestupu Hitlera k moci.

Moderátorka: Největším nebezpečím pro tyto elity je národ, který vznikl za pomocí ÚSTAVY, která zaručuje plnou svobodu jednotlivce (na principu křesťanské morálky), možnost plného rozvinutí osobnosti jednotlivce.

ODPOVĚĎ (23:31): To je jejich problém, oni nemohou žít s Listinou základních práv a svobod.

Např. tisk má mít svobodu, ale Trilaterální komise kritizuje, že jí má příliš moc.

Těm lidem prostě vadí, že lidé mají svobodu. Snaží se měnit ÚSTAVU.

 

OTÁZKA: Nejsmutnější na tom všem je, že k těmto lidem přicházejí lidé ze všech stran, oni je buď vezmou mezi sebe, nebo je přimějí, aby je uctívali jako elitu, aby uctívali jejich jedinečnost a obdivovali jejich projekce.

A dnes potkáte lidi, kteří souhlasí s mnoha limity svobod v této zemi.

ODPOVĚĎ: ...když se podíváte, jak to funguje, tak tyto konflikty také odvádí pozornost, říkají:"Dívejte se semhle, souboj kapitalistů s komunisty je moc pěkný obrázek právě pro vás a vaše média..."

"...a hlavně se nedívejte jinam", kde se děje to opravdu podstatné.

 

Nejde ale jen o souboj kapitalismu a komunismu, často jde o jakési rebélie - např. lidová povstání proti chudobě. To, co se tam děje, je vytváření zmatku (chaosu). A z toho by mohla následně povstat další válka, případně další socialistický stát / další semínko budoucího konfliktu.

 

čas 26:30

A jako jsme (*my - elity USA a Britů) budovali SSSR,

tak nyní (80. léta) budujeme Čínu.

Posíláme jim vojenské technologie!

A někdy kolem roku 2000 budou mít tyto elity už opět ustavené dvě strany,

které (myšleno "řízeně - zločinně") přivedou do konfliktu.

- Takto oni manažerují – řídí války.

 

 

Konec CITACÍ.

 

 

 

A v TV vystoupení v 80.letech na dotaz, co si myslí o Číně, prof. Sutton řekl:

Totéž, co tito mocní lidé v pozadí (nejen) v USA provedli s Ruskem, tehdy se SSSR - Sovětským svazem (kde US kupci tajně podpořili bolševiky, pro snadnější zdecimování té země a její vykradení, jak profesor Sutton pečlivě doložil ve svých knihách The Wall Street and The Bolshevik Revolution - stručné video zde, The Wall Street and The Rise od Hitler, krátké video zde) a Německem, nyní provádíme s Čínou.

Vyzbrojujeme ji (lidé z USA), a někdy kolem roku 2000 si myslím, že tito mocní lidé vybudují opět dvě strany (Čínu a někoho proti), které pošleme do konfliktu, aby na jejich troskách opět vznikla ohromná moc těchto elit z pozadí pro příští dekády.

(volná citace z delšího vyjádření - zde)

"V Indo-Pacifiku se tak Spojené státy spoléhají jen na partnery, pro které je rostoucí Čína přímým vojenským ohrožením. Jde především o Jižní Koreu, Japonsko, Austrálii a Indii, stejně jako další země. (27. 7. 2020, armádní noviny, zde)

 

 

Přes veškerý pokrok materiální se západ změnil v duchovní stoku,

tato změna je pravou příčinou všech našich dnešních problémů.

Běžní lidé ovšem netuší, kam tato "kupci" (bankéři, a za nimi v pozadí stojícími mocnými západními rody) řízená politika směřuje, vždyť lidé se měli pořád lépe a mají stále větší práva. Cožpak to není cesta úspěchu?

Není.

Západ od konce druhé světové války tají, že politici jsou už jen loutky mocných kupců v pozadí. Že západní armády neslouží zájmům občanů svých zemí, ale především zájmům těchto kupců - tu zničit nějakou zemi, získat její zdroje a ovládnout její trhy, jinde škodit pouze ve prospěch své rostoucí moci (nově po studené válce viz také zde).

Posledním US prezidentem, který na toto nebezpečí veřejně upozornil (zde), byl Dwight David Eisenhower, známý též jako Ike, v 60.letech minulého století.

Varoval před rostoucí mocí této síly, která může ohrozit demokracii v USA.

 

Není proto náhodou, že střední třída v USA od 70.let stále chudne, zatímco ono jedno procento kupců (vnímám toto slovo duchovně - jsou to lidé nízkých pohnutek) stále bohatne.

 

Vývoj rozdělování bohatství - pomalu a jistě, vlivem inflace a dalších kroků kupců, 90% lidí nejen v USA stagnuje, zatímco bohatství malé části lidí stále roste, jde o důkaz zkorumpovanosti západní kultury.

 

Citace US profesora Carroll Quigley, kniha Tragedy and Hope, str.324 - 325:

It must not be felt that these heads of the world's chief central banks were themselves substantive powers in world finance. They were not. Rather, they were the technicians and agents of the dominant investment bakers of their own countries, who had raised them up and were perfectly capable of throwing them down.

...these investment bankers (also colled "international" or "merchant" bankers) who remained largely behind the scenes in their own unincorporated private banks.

These formed a system of international cooperation and national dominace

which was more private, more powerful, and more secret

than that of their agents in the central bank.

 

citace Carrolla Quigley (mimochodem byl profesorem Billa Clintona na Georgetown universitě, a dva roky byl také oficiálním historikem mocné a slavné US Rady pro zahraniční vztahy, nejmocnějšího "think-tanku" USA, založeného už v r.1919-21):

(volný překlad)

Pozor, tito šéfové centrálních (a dnes i  jiných) bank ale nejsou podstatnou silou světa financí. Jsou to "technici" a "agenti" nejdůležitějších bankéřů svých zemích, kteří je uvádějí do funkcí či jsou perfektně schopni je kdykoliv zase odvolat.

Tito investiční bankéři, často nazývaní nadnárodní (mezinárodní), většinou zůstávají ukryti v pozadí (skryti před zraky veřejnosti a veřejnou kontrolou) ve svých soukromých bankách.

Toto uspořádání (skryté moci) zformovalo systém mezinárodní spolupráce

a národní dominance (*USA a Britů), který je víc ovládaný soukromými cíly,

který je víc mocný a víc utajený, než jejich "agenti" v centrálních bankách.

(ve Fedu, v Bank of England, v Bank of France a v BIS - švýcarské bance mezinárodní výměny, přes kterou ovládali Evropu od 30.let; dnes k tomu připojte i MMF, Světovou banku a hlavně Evropskou centrální banku, která vznikla z Monetárního institutu BIS, viz tamní "agenti" v pozadí skrytých bankéřů a rodů, paní Lagardeová nebo pan Mário Draghi)


 

 

Dluhy, krize a války

Politikou těchto lidí skrytých před veřejností a veřejnou kontrolou v pozadí je politika dluhů, viz nárůst dluhů po nástupu nové US generace kupců v 90.letech, kde rozpoutali války, které nepřinesly nic dobrého ani občanům USA nebo Británie, ani lidem "v preventivně napadených" zemích.

Jediní, kdo na válkách a následujících krizích vydělal, je opět ta malá skupinka zlodějů, která ovládla Británii (s pomocí svých peněz) už r.1844 (viz Bonus č.1 níž), později v r.1913 ovládnuli USA - vytvořili podvodem Fed, tamní centrální banku, v 70.letech ovládnuli tzv. vojensko-průmyslový komplex, kam patří i hlavní západní média a jeho narativy - témata, příběhy a často přímo i pohádky o různých světových událostech a jejich příčinách, tytéž penězi ovlivněné narativy jsou uplatňované i ve školství (od osnov, dnes Rámcových vzdělávacích plánů, vynechávajících například všechny hlavní události, kdy se kupci z pověření rodů v pozadí chopili moci - o tom v osnovách není ani slovo, až po činnost aktivistů na školách, působení filmů, apod.), ovládnuli farmaceutickou oblast a další zásadní oblasti průmyslu i života společnosti (například sektor tajných služeb, viz 60.léta v USA a bratři Dullesové, psal jsem o nich podrobně na minulých blozích, viz role tajných služeb ve válce v Iráku, r2003, o těchto lžích a politizaci z vysoce seriozního zdroje ZDE).

 

Vývoj dluhů Británie po 11. září, válce v Iráku 2003, opět zbohatnuli jen kupci a za nimi stojící mocné rody. Občané Británie i občané lživou válkou zasažených zemí jen prodělali. Takto se to řídí a na těchto grafech se pozná, že Británie neválčí už kvůli zájmům svých občanů, ale pro zisky a moc vybrané malé skupiny (víc o nich i na BL, článek z r.2011 - zde), která ji skrytě ovládnula (víc o tom i bonus č.1 zcela dole na této stránce).

 

V 90.letech se kupcům povedlo odstranit rozdělení investičních ("firemních") a komerčních (bank pro "fyzické osoby", občany) bank, od té doby mnohé vlády dotovaly bankéře, což je holý fakt, protože banky byly "příliš velké na to, aby mohly zkrachovat". Vklady občanů v tomto spojeném bankovnictví se staly rukojmím, nikdo si nemohl už nechat dovolit zaslouženě zkrachovat banku za chybné podnikání - účty fyzických osob, občanů, by zkrachovaly také a to si politikové nemohou dovolit. Od té doby mají kupci skvělý zdroj veřejných peněz, který je dáván těm nejbohatším za jejich chybné podnikání. Článků o těchto "bailouts" (dotacích) vyšlo mnoho, je to ohromná loupež veřejných peněz, způsobená sloučením těchto dvou typů podnikání.

Macháček, LN 2015 - kdo vydělává na záchranných plánech? (původní angl. zdroj)

Ve skutečnosti šlo jako vždy o morální hazard. Záchranné programy vždy zachránily zapákované, bezskrupulózní spekulanty z důsledků jejich nemoudrého, neprofesionálního a nezodpovědného počínání a daly jim jenom podnět něco podobného brzy zopakovat. Tito lidé byli od začátku zamýšlenými zachraňovanými.

 

Toto spojení bankovnictví a následné použití veřejných peněz pro banky se projevilo také nyní v aktuálně poslední půjčce "proti Covidu" Itálii, která by bez veřejných peněz musela opustit Eurozónu, a splácet to mají ještě další generace (230mld euro jen pro Itálii, a premiérem se zázračně stal vyhlášený slouha těchto kupců, pan Mário Draghi).

Jde o stejný princip podvodu, dluh Itálie je ohromný, banky jsou ve velikých problémech. Rozdělování pomoci v USA také napovídá, komu je směřována mnohem větší částka, velkým firmám a bankám (u nás ČNB získala právo kupovat za své falešně vytvořené peníze i 10leté dluhopisy různých státních penzijních a jiných fondů, a tím dávat falešný pocit prosperity. Víc o tomto komentáře 2018, část první, článek o ekonomických krizích).

 

 

Pro toho, kdo studuje historii, tak není těžké vytušit, co se asi tak bude dít dál.

Přijde ohromná hospodářská krize (tisknout prachy nelze donekonečna, hrozí hyperinflace, zde), jejich oblíbený nástroj "řízení konfliktů" (citace viz prof. Sutton), která zničí konkurenci kupců (a rodů za nimi v skrytu stojících, jak doložil US profesor Carroll Quigley, viz Bonus č.1 zcela ve spodu této stránky a tam citace z jeho knihy Tragedy and Hope, viz citace i výše v textu) v mnoha zemích.

Konkurence padne, jejich moc bude posílena, otázky klimatu a zelených politik budou sloužit k poslednímu kroku - definitivnímu vyřazení národních vlád z podílu na moci, na schopnosti rozhodovat. To je politika koncentrace moci, jak ji odvodil US prof. Carroll Quigley:

"Mají další dlouhodobý cíl. Nic menšího než vytvoření systému dominance a kontroly politiky každé země i světové ekonomiky jako celku."

(citace z knihy Tragedy and Hope, viz úvod knihy a str.324-325)

 

BBC uveřejnila v r.2017 článek, kde vědci hovoří, že západní společnost se může změnit právě kvůli nerovnoměrnému rozdělování hodnot ("bohatství") v dvoutřídní společnost.

Lidi velmi chudé a malou skupinu velmi bohatých.

Tam směřuje tato civilizace, pod vládou kupců - lidí s nízkým myšlením.

Tuto logiku "peněz a moci", válek skrytě vedených nikoliv o demokracii, ale o podrobení si jiných zemí, nelze porazit "logikou" v diskusích, neboť oni zakázali prakticky diskutovat o tomto všem. Ovládají narativy médií i škol, financují své levicové sluhy, jako kdysi financovali bolševiky nebo nacisty.

Pro příští válku, pro ničení, pro chaos.

 

 

Vize nových "užitečných idiotů" (termín Leninův) - vytvoření utopických levicových komun, kde lidé majetek nevlastní, ale sdílejí. Takové komuny existovaly například v Sovětském svazu nebo v Izraeli, kde okrajově existují dodnes (Kibuc zde).

Z citace Idy, členky parlamentu v Dánsku:

"Nevlastním NIC, nemám žádné soukromí (!! - novinka), a život nikdy nebyl lepší."

zdroj: Echo24, zde. Foto:Světové ekonomické fórum (sic!)

 

 

Plán je jasný, ale lidé mají ještě šanci dát jasně najevo svůj postoj.

Nikoliv snahou o logickou diskusi, ta už je silně omezena (nově aktuálně viz zde, komentář zde) ale jasným a veřejně vyjádřeným POSTOJEM, odmítajícím tuto destrukci národních států, ničení odpovědnosti nám blízkých a proto lépe kontrolovatelných národních elit.

Takoví lidé se svým výrazným a veřejným postojem budou ostouzeni, důvod se vždy najde.

Ale západ a jeho mocné rody se chovají nízce.

 - Nešíří dobro, prosperitu, lásku, jeho armády ničí země, které prostě reálně jen nejsou k zájmům kupců loajální.

Je jistě  jasné, že tyto rozvíjející se země nejsou dokonalé, pro myšlení Evropana jsou jejich zvyky často stále "středověké", často jsou to kmenové státy, silně nábožensky založené země, nebo země se silnou tradicí feudálního vládce a nikoliv demokracie. Ta v těchto zemích nebude ještě dlouho fungovat.

Jenže násilí těchto skrytých elit západu je už vcelku zjevné. Kultura v těch rozvojových zemích se tak nevyhne souboji, především v mentální ale i v té materiální rovině, mladé lidi je snadné získat nějakými technologickými hračkami... Dokonce ale i islám se bude muset časem nějak modernizovat, nějakým svým způsobem, protože zápas s mocnými kupci západu nelze vyhrát přímou konfrontací, každé takové ohnisko se snaží kupci již v zárodku rozvrátit. Ortodoxní věřící existují ale nejen v islámu, třeba i v judaismu. Odmítají takzvaný pokrok jako zlo západu; ani toto není paušálně správný postoj.

 

Jenže "pokrok" ovládaný penězi, jen pro získání moci, to vlastně není úplný pokrok.

Civilizace peněz dospěje k hlavnímu zápasu a západ z něj nemusí vyjít vítězně.

Dá se předpokládat, že kupci a rody v pozadí budou chtít ovládnout rostoucí Asii.

Ale kde skončí Evropa po roce 2040?

 

Je možné, že naše evropské země bez nutných zdrojů, které jsou dnes hlavně v oblasti arabských zemí, spolu s odstřižením pomalu se vyvíjejícího ale zdrojově bohatého Ruska, budou na chvostu hospodářského vzestupu, ekonomické studie již na toto existují - hledejte heslo "Jak bude vypadat G7 v r.2050?".

Chápu například ruskou opozici, že by si přála víc prosperity, jenže rychlý dovoz výrobků západu by ničil jejich hospodářství, v dlouhodobém horizontu by v této hře ovládané kupci spíš tratili (viz lidé na Ukrajině, žijí v ještě větší korupci a nedostatku než když byli v celní unii s Ruskem). Těžko radit, ale lepší je být svým pánem, snažit se o postupné zlepšení (viz blog č.4, kde jsem psal o vykradení Ruska v rámci privatizace za Jelcina, podle knihy US autorky, která o tom psala). Rusko bylo kupci sto let zadržováno v rozvoji, vzhledem ke klimatickým podmínkám, korupci atd. bude ještě dlouho trvat, než nalezne svou cestu.

Ale jak řekl například i Macron, bez Ruska nelze vystavět funkční bezpečnostní architekturu Evropy. To prostě není možné, Rusko nezmizí a my s ním musíme nalézt nějakou rovnoprávnou řeč, mají zájem hlavně obchodovat a to je i náš zájem a naše prosperita.

Například v kauze Vrbětice, plné bizarních podivností, jak opsaných z dob války v Iráku či  Sýrii nebo "neznámých" odstřelovačů na Majdanu (dnes už víme, že to byli Gruzínci, cílem bylo hodit to na Janukovyče, tyto u nás falešně podávané události vedly k referendu na Krymu) sledujeme, že například Německo si je dobře vědomo dlouhodobých cílů a svých zájmů ve vztazích s Ruskem. Neměli bychom poklonkovat žádné velmoci, to je lidem s větším rozhledem a zkušenostmi jasné, tedy ani Spojeným státům, působí to někdy až směšně a naše chyby plynou z malosti našich obzorů, musíme být realisté (nešly náhodou z českých skladů nějaké zbraně oklikou do evropským právem zakázaných konfliktů? Nemohl se majitel skladů bát, že se na to přijde - bát se spíš o svůj život "překupníka se zbraněmi"?). Je tu víc otázek než odpovědí a podivná horlivost, kterou Francie a Německo nenásledují. Vidí asi dál než my, je to naše chyba, jsme jak sloni v porcelánu a působí to celé opravdu tristně (víc o tom Jan Schneider ve videu zde).

Není rychlých a snadných řešení, i naše národní elity mají například své velké chyby, to je také jasné, přesto národní stát má svůj zásadní význam, i když spolupráce s jinými zeměmi v rámci spolků jako je EU je jistě výhodná. Přesto je nutné vidět trendy, kam se EU posouvá a proč, je to pro nás opravdu stále dobré?

 

 

Co ale vytvořil západ dobrého v zemích, kde zasáhnul od doby Kosova?

Jak dnes vypadá Libye, Sýrie nebo Ukrajina?

Polepšili si tam lidé, nebo opět bohatnou jen ti vybraní?

 

O tom se nepíše, o tom se nemluví.

Prý se to nehodí, protože nás svět je prý krásný a bohatý.

 

Jak pro koho, a otázkou je i na jak dlouho ještě.

USA a Británie byly vykradeny, a nyní se zkáza šíří dál.

Pokud vyměníme svobodu za domnělé bezpečí,

brzo můžeme zjistit, že společnost západní kultury upadne

na samé dno své existence, ovládaná nízkou "logikou" kupců.

Dnes se rozhoduje, jak toto za 20let dopadne.

 

Tak se zamysleme, proč tak snadno skáčeme na jejich nejen mediální "špeky".

Jak to říkal prof. Sutton?

"Sem se dívejte, a hlavně ne tam, kde se děje to opravdu podstatné..."

 

 

Napsal

jako svůj osobní názor do diskuse

Pavel Sedlák

 

 

 

Volně související odkazy:

 

Víc o tom velmi pěkně Český rozhlas, v článku o US volbách, z 5. března r.2016:

Tajemství úspěchu Trumpa a Sanderse? Voliči zbavení naděje na americký sen

Clintonová přímo těžila ze štědrosti finančních korporací, které jí za různé projevy zaplatily v součtu 20 milionů dolarů. Jen společnost Goldman Sachs – smutně proslulá například nedávným falšováním ratingu Řecka – jí zaplatila skoro 700 tisíc dolarů za pouhé tři přednášky.

Sanders je podle svých slov přesvědčen, že regulační reformy, které následovaly po finanční krizi v roce 2008, nebyly dostatečné. Chce zlomit moc velkých bank a oddělit běžné bankovní služby a rizikové investice. Na finanční spekulace chce uvalit zvláštní daň a ziskem z daně financovat veřejné školství bez poplatků. Chce také výrazně prohloubit Obamovu zdravotnickou reformu.

Příjmová nerovnost je v USA největší od 20. let 20. století.

Jak dále čteme v britském Guardianu, překvapivý úspěch Sandersovy kampaně odráží frustraci Američanů z prohlubující se nerovnosti ve společnosti.
Nerovnost se zvětšuje už několik desetiletí a demokraté proti tomu zatím nedokázali nabídnout žádnou funkční politiku. Příjmová nerovnost je ve Spojených státech největší od dvacátých let 20. století.

Nejbohatší jedna desetina procenta tak dnes vlastní tolik,

co 90 % ostatních Američanů.

Byla to přitom právě vláda demokrata Billa Clintona na konci 90. let, která významně deregulovala finanční průmysl (*zrušení oddělení investičního a komerčního bankovnictví). A když se uprostřed finanční krize stal prezidentem Barack Obama, dosadil opět ty samé ekonomické poradce, kteří prosazovali deregulaci Wall Street za Clintonovy administrativy.

Na jejich radu tehdy
zachránil banky penězi daňových poplatníků, na oplátku ale požadoval skutečně málo. Neprosadil žádnou významnější kontrolu finančního sektoru a jen malou pomoc lidem splácejícím hypotéky za nemovitosti, jejichž cena po prasknutí investiční bubliny prudce spadla.

Nejvyšší soud Spojených států také zrušil návrhy na jakákoli omezení sponzorských příspěvků na kampaně politiků. Omezovalo by to podle něj svobodu projevu.
Velké peníze tak mohou dominovat politice bez jakýchkoli omezení. Z analýzy listu New York Times vyplývá, že více než polovina všech peněz věnovaných demokratickým i republikánským kandidátům pocházela od pouhých 158 zámožných rodin.

 

 

The Washington Times, 29. 1. 2015:

Hillary Clinton’s ‘WMD’ moment: U.S. intelligence saw false narrative in Libya

The intelligence community gathered no specific evidence of an impending genocide in Libya in spring 2011, undercutting Secretary of State Hillary Rodham Clinton’s primary argument for using the U.S. military to remove Col. Moammar Gadhafi from power, an event that has left his country in chaos, according to officials with direct knowledge of the dispute.

Defense officials, speaking in detail for the first time about their assessments of the Libyan civil war four years ago, told The Washington Times that Mrs. Clinton’s strong advocacy for intervention against the Libyan regime
rested more on speculative arguments of what might happen to civilians than on facts reported from the ground.

 

 

2. 5. 2021 - Francie jedná o obchodech s Ruskem

Zatímco se východní země rozhecovávají do čím dál větší protiruské hysterie, francouzský byznys nepromeškává svoji příležitost. Přední představitelé francouzských firem se dnes ve videokonferenci sešli s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, aby utužili své hospodářské vztahy v Ruské federaci. A neodešli s prázdnou.

Prezident Putin vyzdvihl Francii coby druhého největšího investora v Rusku a vůbec největšího zahraničního zaměstnavatele s prestižním renomé a požehnal dalšímu rozvoji rusko-francouzské hospodářské spolupráce, přičemž zaloboval, aby též francouzské regulatorní orgány byly obdobně vstřícné k ruským investicím ve Francii.

 

Zvědavec.org, 30. 4. 2021

EU zavádí drastické tresty za "ideozločiny".

Evropská komise přichází s další legislativní novinkou. Mezi takzvané evropské trestné činy chce nově zahrnout dvě novinky. Konkrétně zločin z nenávisti a nenávistný slovní útok.

Navíc Evropská komise navrhuje, aby se jednalo o zvlášť závažné trestné činy, čemuž budou odpovídat také velmi přísné trestní sazby.

S tím však rezolutně nesouhlasí advokát Jindřich Rajchl, odborný garant hnutí Trikolóra pro právo a spravedlnost. Podle něj není možné připustit kriminalizaci slovních projevů občanů naší země a tak dramatické omezování svobody projevu.

Podle plánů bruselských úředníků bude skutková podstata zvlášť závažného zločinu „nenávistného slovního projevu“ moci být naplněna jak při osobním kontaktu, tak prostřednictvím televizního či rozhlasového vysílání, ale samozřejmě také prostřednictvím internetu. Za projev nenávisti by pak měl být označen každý slovní útok založený na národnosti, rase, náboženství, sexuální orientaci atd. Závazná evropská směrnice by přitom měla být schválena již v říjnu letošního roku, a pro členské státy by tedy vznikla povinnost implementovat tento nový trestný čin do svého vnitrostátního právního řádu.

 

 

Protiproud, 29. 4. 2021

Dopis 20 generálů ve výslužbě proti "multikulturnímu" rozkladu Francie.

Rok před prezidentskými volbami, kdy je popularita prezidenta Macrona na bodu mrazu, je nálada významné části francouzské veřejnosti jako před povstáním. Pro globalisty se tím otevírá celý vějíř problémů. Všechny průzkumy již několik měsíců ukazují, že pokud nebudou volby zfalšovány, tak by i ve druhém kole měla Marine Le Penová Macrona porazit, a stát se tak prezidentkou. To by ovšem znamenalo zásadní trhlinu v architektuře bruselského impéria a možná i začátek konce vězení národů.

Dopis francouzských generálů prezidentu Macronovi a všem francouzským politikům, ke kterému se v průběhu minulého týdne přihlásili další tisíce mužů a žen z bezpečnostních složek, přinášíme v plném znění:

Doba je těžká, Francie je ohrožena, ohrožuje ji několik smrtelných nebezpečí. My, kteří, i když jsme ve výslužbě, zůstáváme francouzskými vojáky a nemůžeme za současného stavu zůstat k osudu naší krásné země lhostejní.

Naše tříbarevné prapory nejsou jen kusem látky. Napříč staletími symbolizují tradici těch, kteří bez ohledu na barvu pleti nebo víru, sloužili Francii a obětovali pro ni i své životy. Na těchto praporech vidíme zlatými písmeny slova „Čest a Vlast“. Naše čest nás dnes vede k odmítnutí rozkladu, který naši vlast zasáhl.

Rozklad, který má prostřednictvím multikulturalismu jediný cíl: vytvořit na našem území špatné vztahy a nenávist mezi lidmi. Někteří představitelé hovoří o rasových, domorodých a dekolonizačních teoriích, ale skrze tyto výrazy chtějí tito zastánci nenávisti a fanatici vést rasovou válku. Pohrdají naší zemí, jejími tradicemi, její kulturou, a chtějí vidět, jak se rozloží. Tím jí vezmou její minulost a její dějiny. Napadají tak oklikou přes památníky našich velikánů a překrucováním výroků starých několik staletí naši starou vojenskou i občanskou slávu.

Rozklad, který spolu s islamismem a bandami migrantů z předměstí vede k odtržení četných území od našeho státu a přeměňuje je na teritoria podřízená jiným zákonům, jež jsou v rozporu s naší ústavou. Každý Francouz, jakékoli víry či bezvěrec, musí být doma v každém koutu naší země všude. Nemůže a nesmí existovat jediné město, jediná čtvrť, kde by zákony republiky neplatily...

 

 

Tři zásadní díla (dvě knihy a TV dokument).

Jak si lze přečíst v úvodu slavné knihy vynikajícího profesora z Georgetown university (který učil i Billa Clintona a on na něj při svém vítězství v primárkách vzpomínal, jako na morální autoritu svého života), tedy knihy Tragédie a naděje od Carrolla Quigley (popis světa od r.1890 do r.1950), tak:

"Síla finančního kapitalismu má další dlouhodobý cíl, nic menšího než vytvoření systému finanční kontroly světa v soukromých rukou, schopného dominovat politickému systému každé země i celé světové ekonomice."

Dokládá to fakty na asi 1200 stranách.

 Tato unikátní kniha byla podpořena v 70.letech druhou:

"Trilateráti ovládající Ameriku" od prof. Suttona, US akademika, kde popisuje systém korupce, o kterém lidé v USA nemají nejmenší tušení. Dnes na tento systém korupce státního aparátu a ochodu navazuje skupina Bilderberg, kam jezdí lidé placení daňovými poplatníky, vysocí vojáci, průmyslníci a soukromí bankéři, aby v skrytu dohadovali projekty typu válka v Sýrii, přijetí eura nebo migrace.

Třetí dílo, naznačující současný stav věcí, je od známého autora N. Chomsky, popisuje práci médií: "Média, vytváření souhlasu." (uvedla ho i ČT, r.2004). Tam autor věrně popisuje, jak se spojují novináři s lidmi u moci, a jak velká část lidí nemá o tomto ovlivňování tušení.

Nakonec přišlo v r.1998 známé hnutí "US neokons" za Nové americké století - PNAC, kde v předchozích blozích jsem mnohokrát fakticky doložil (citacemi z jejich díla Rebuilding America's Defenses), že podstatou této doktriny nebyla snaha o spolupráci s jinými národy, ale snaha uchovat dominantní postavení úzkého kruhu US elit nad celým světem, s využitím síly, vojsk, s pomocí budování chaosu u svých obchodních i politických konkurentů.

 

 

REBUILDING AMERICA’S DEFENSES (PDF)

Strategy, Forces and Resources For a New Century.

DONALD KAGAN, GARY SCHMITT - Project Co-Chairmen

THOMAS DONNELLY - Principal Author

A Report of The Project for the New American Century, September 2000.

 

At present the United States faces no global rival.

America’s grand strategy should aim to preserve and extend this advantageous position as far into the future as possible.

(viz "introduction" - úvod v PDF, strana dvě označená "ii")

 

Further, the process of transformation, even if it brings revolutionary change, is
likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event – like a
new Pearl Harbor.
Domestic politics and industrial policy will shape the pace and
content of transformation as much as the requirements of current missions.

(strana - page 51, v PDF i v označení  v textu)

 

While initiating the process of transformation in the near term, and while fielding
new kinds of units to meet current missions, the Army must simultaneously invest and experiment vigorously to create the systems, soldiers, units and
concepts to maintain American preeminence in land combat for the longer-term future.

 

- Tento text byl sepsán zhruba r.1998, před útoky 11. září. Říká, že "v současnosti nemají USA ve světě konkurenci" a že "hlavní strategií je udržet a posílit toto výhodné postavení i do budoucna, jak jen to bude možné." Dále text obsahuje velmi vážné tvrzení, že "pro udržení dominantního postavení USA ve světě (a dostatečně rychlé přebudování US vojsk pro účely preemtivních válek) je třeba katalyzující události (*urychlující události), jakýsi nový Pearl Harbor." A že je třeba modernizovat armádu pro udržení US voj. převahy i v budoucnu.

Velmi zajímavé, následovaly ty hrozné útoky 11. září 2001.

 

Z vysílání TV Prima jen pár dní po událostech 11.září 2001.

 

 

Ukrajina - kdo na ní vydělává? (odkaz na video)

Diskuse ukazuje, že problém Minských dohod "o Donbasu a Luhansku" není jediným problémem Ukrajiny, odkud podle znalců utíkají miliony lidí (cca 9mil obyvatel), z nichž dvě třetiny nikoliv kvůli "Donbasu", ale kvůli tragické situaci na Ukrajině jako takové.

Kmoníček (nikoliv jako velvyslanec ČR) v osobním komentáři dodává, že Ukrajincům velmi dlouho nedocházelo, že USA se opravdu a nijak nezajímají o Ukrajinu, ale o tradičního rivala - Rusko. Dnes jim to prý při jednáních se západními představiteli konečně pomalu začíná docházet.

Sami Ukrajinci se k tomu, kdo jediný na tom všem vydělává, vyjádřili obdivuhodně věrně, viz čas 1:22:35 až 1:38:38, přímý odkaz na tento čas ZDE.

Těch asi 15min vašeho času, abyste si vyslechli celou tuto klíčovou pasáž, si tito Ukrajinci jistě zaslouží. Protože nás může čekat velmi podobný osud - této nesmyslné války v zájmu zisku jiných lidí.

 

 

Druhá světová válka byla projektem světové finanční oligarchie.

Té anglosaské v prvé řadě, připomíná profesor Valentin Katasonov - ZDE.

 

 

Sutton (pdf str.9) o finančnících a Německu:

Between 1924 and 1931, under the Dawes Plan and the Young Plan, Germany paid out to the Allies about 86 billion marks in reparations.

At the same time Germany borrowed abroad, mainly in the U.S., about 138 billion marks — thus making a net German payment of only three billion marks for reparations.

/ *anglicky billion = miliarda /

 

 

Albert Kahn - Fordův architekt, navrhnul všech 521 továren 1. bolševické pětiletky a vyškolil 4000 sovětských inženýrů s pomocí své kanceláře v bolševickém Rusku.

(March 21, 1869 – December 8, 1942) was the foremost American industrial architect of his day. He is sometimes called the "architect of Detroit".
Kahn was born to a Jewish family[2] on March 21, 1869 in Rhaunen, Kingdom of Prussia. Kahn immigrated with his family to Detroit in 1880, when he was 11.[3] His father Joseph was trained as a rabbi; his mother Rosalie had a talent for the visual arts and music.

The success of the Packard plant interested Henry Ford in Kahn's designs. Kahn designed Ford Motor Company's Highland Park plant, begun in 1909, where Ford consolidated production of the Ford Model T and perfected the assembly line.[7][8]

Kahn later designed, in 1917, the massive half-mile-long Ford River Rouge Complex in Dearborn, Michigan. The Rouge developed as the largest manufacturing complex in the United States and, in its time, in the world. Its workforce peaked at 120,000 workers.

On May 8, 1929, through an agreement signed with Kahn by President of Amtorg Saul G. Bron, the Soviet government contracted the Albert Kahn firm to design the Stalingrad Tractor Plant, the first tractor plant in the USSR. On January 9, 1930, a second contract with Kahn was signed for his firm to become consulting architects for all industrial construction in the Soviet Union.[9]

Under these contracts, during 1929–1932, Kahn’s firm operated from its headquarters in Detroit and the newly established design bureau in Moscow to train and supervise Soviet architects and engineers. The bureau Gosproektstroi was headed by Albert Kahn’s younger brother, Moritz Kahn, and 25 Kahn Associatese staff were involved in Moscow in this project. They trained more than 4,000 Soviet architects and engineers; and designed 521 plants and factories[3] under the First Five-Year Plan.[9][10]

(text je citací anglické wikipedie)

 

 

Protiproud, 2. 5. 2021

Spiknutí nových totalitářů jde do finále.

Zbláznil se snad Západ a jeho „elity“? Jaký důvod může mít úspěšná civilizace, aby sama sebe likvidovala? Dosud to v dějinách přece fungovalo tak, že velké civilizace zápasily se svými vnitřními problémy - a dorazil je útok barbarů zvenčí. Tentokrát však je to jinak, barbaři jsou uvnitř.

Uměl si někdo z nás představit, že převrat (zorganizovaný Gorbačovem přímo z centra moci) nazvaný sametovou revolucí přivede na scénu našich životů daleko horší totalitu, než byla ta, kterou jsme pod falešnou značkou "komunismus" tak naivně rozradostněni opouštěli?

Ale proč se to stalo? To je ta klíčová otázka.

Přišlo to "tak nějak samo od sebe"? Je "liberální demokracie", jak si nová totalita říká, autentický přirozený proces rozkladu (podle Druhého termodynamického zákona)?

Nebo jde o něco dlouhodobě plánovaného?

-
B je správně.

 

Vše se připravovalo již před koncem druhé světové války, když bylo jasné, že Hitlerova koncepce "integrované Evropy" pod německou nadvládou kvůli statečnosti a obětem především Sovětského svazu selhala. Odtud EU.

Ale teprve šedesátá léta dala všemu patřičnou dynamiku. Tehdy vzniká Římský klub "světových elit", Bilderberg, zelená koncepce (i nacismus v ní měl původ) se strašákem "vyčerpání zdrojů" a "globálního oteplování" (předtím ochlazování). A zatímco u nás vše překryl šok z osmašedesátého (první pokus o "konvergenci komunismu s kapitalismem" dle Brzezinského), na světě již byl neomarxistický plán na zničení civilizace.

Upozornil na to nedávno polský web niezalezna.pl.

Již v roce 1965 totiž vydal
neomarxista Herbert Marcuse esej s názvem Represivní tolerance, v níž představil nový plán marxistické revoluce - na postupné zničení západní civilizace na základě uměle zkreslené představy o "toleranci". Tento plán se v té době jevil jako utopický, ale nyní je zřejmé, kolik z jeho cílů se již podařilo splnit - především kvůli enormním zdrojům, které pro tento účel byly a stále jsou vynakládány.

Tak jak to nový soudruh Marx narýsoval?

"Tolerance je samoúčelná," píše na úvod Marcuse a pod touto ideou se vede zdrcující marxistická ofenzíva už celá desetiletí.

Kdo chce alespoň trochu porozumět probíhajícímu šílenství,

měl by se pokusit přelouskat následující řádky.

Pak pochopí, že nejde o "konspirační teorii", ale praxi, jejímiž jsme oběťmi.

 

(víc viz odkaz, doporučuji text pečlivě prostudovat)

 

 

 

zdroj Britské listy: 17. 2. 2007 - Jana Ridvanová, Intervence Spojených států po druhé světové válce,
Svět morálních jistot a preemptivních útoků jako svět nočních můr

(Pillar) bez obalu útočil na Bushovu administrativu kvůli zmanipulování zpravodajských služeb v případě prohlášení o vlastnictví ZHN Saddáma Husajna a jeho spojením s Al Kajdou.

Pillar pokračuje: „Ale nejzávažnějším klamem byla prohlášení některých zmanipulovaných zpravodajských služeb týden před hlasováním Kongresu o rezoluci schvalující válku. Prohlášení tvrdila, že existují vazby mezi Al Kajdou a Husajnem,
což bylo většinou zpravodajských služeb, včetně mého oddělení CIA, zpochybněno ve čtyřech tajných dokumentech.

Dále Pillar dodává:

Nicméně vycházejíc z konstrukce lží, Bush varuje Kongres slovy:

 "Nemůžeme dopustit, aby se Al Kajda stala šiřitelem Saddámova šílenství."

Ale Bushovu lež překonává ještě ministr obrany D. Rumsfeld, když pronese, že "Americké zpravodajské služby mají neprůstřelné důkazy (bulletproof evidence) o spojení Al Kajdy a vlády Saddáma Husajna."

Přičemž každému, kdo četl zmíněné čtyři tajné dokumenty, muselo být jasné, že Bush a Rumsfeld si vymýšleli. Z toho plyne, že prakticky všichni nejvyšší činitelé Bushovy administrativy byli jejich komplicové, neboť k dokumentům měli přístup.

 

 

Who’s Telling the ‘Big Lie’ on Ukraine?
September 2, 2014

Když šéf US nadace pro demokracii (NED), financované přímo US kongresem, v r.2013 otevřeně prohlásil (zde), že "nejvyšší cenou je teď Ukrajina" (*její odtržení od Ruska a tamní celní unie), protože to bude facka Rusku a možná to povede k pádu pro západ až příliš úspěšného Putina", tak netušil, že od počátku z USA řízený puč na Ukrajině (jak se dnes už ukazuje, viz článek - a video zde - v Itálii o Majdanu a střelbě do vlastních lidí gruzínskými odstřelovači s US poradcem - zde, zde) povede k rozpadu východu Ukrajiny a hlavně referendu na Krymu, který se znovu přidruží k Rusku.

 

 

9. 11. 2015, Zvědavec (originální zdroj Bloomberg, zde):

Finančník George Soros otevřeně připouští plán zničení národních hranic a zaplavení Evropy přivandrovalci.

Miliardář přiznává, že národní hranice jsou "překážkou", proti které bojuje.

Sorosův plán prosazuje ochranu uprchlíků jako "objektivní nutnost", ochranu národních hranic států považuje za zastaralou překážku."

Soros said in an e-mailed statement that a six-point plan published by his foundation helps “uphold European values” while Orban’s actions “undermine those values.” “His plan treats the protection of national borders as the objective and the refugees as an obstacle,” he said in the statement. “Our plan treats the protection of refugees as the objective and national borders as the obstacle.”

 

 

By Geller Report Staff - on July 1, 2017

Evropský soud rozhodl, že státní příslušníci třetích zemí mají nárok na dávky sociálního zabezpečení, placené evropskými daňovými poplatníky.

 

 

BBC - EU should 'undermine national homogeneity' says UN migration chief

By Brian Wheeler Political reporter, BBC News, 21 June 2012

Mr Sutherland, who is non-executive chairman of Goldman Sachs International and a former chairman of oil giant BP, heads the Global Forum on Migration and Development , which brings together representatives of 160 nations to share policy ideas. He told the House of Lords committee migration was a "crucial dynamic for economic growth" in some EU nations "however difficult it may be to explain this to the citizens of those states".

 

 

Tereza Spencerová, 4. 1. 2018, PL - O Rusku, obchodu a sankcích.

Ano, Putin vyhraje, bude mít na pár let naprosto volnou ruku, aby pokračoval v nastoupeném trendu, a naši politologové a média se budou dost dlouho do uzoufání zabývat procenty, která získá či nezíská, a vyvozovat z toho kdesi cosi. A budou „z gauče“ skloňovat sem a tam otázky, které jste položil. Nejjednodušší odpovědi by se ale získali tím,
že by si člověk do toho Ruska prostě zajel a zkusil se tam porozhlédnout a bavit s lidmi. Spousta našich „axiomů“ by asi rychle padla.

Kdybych EU mohla radit, tak bych řekla něco jako: „Jděte už někam!“ Jaké „zavádění demokracie v Rusku“? Vždyť
je to jen „klacek“, jímž můžeme po Rusku mlátit, protože nehraje podle západních not. Pokud by hrálo, nikdo by se o to, zda tam mají nebo nemají
demokracii, vůbec nestaral. A co víc, jak vlastně chápat demokracii, když ani na Západě, třebas u nás nebo v USA, spousta lidí neuznává výsledky voleb jen proto, že nedopadly podle jejich představ?

„Rusko a demokracie“ je prostě jen vyčpělé téma pro oblíbené mlácení prázdné slámy.

Sankční politika Západu nejenže Rusko nijak nezlomila, ale přiblížila ho blíž Číně, což znamená, že jsme pod vedením našich vesměs přituplých politiků/ideologů pomohli vytvořit dvojblok, možná rovnou alianci dvou velkých a silných zemí, s nimiž si neumíme poradit.

Mezitím stabilně roste objem obchodu mezi Německem a Ruskem, bez ohledu na sankce, a Francie nově říká, že by nejradši vytvořila „páteřní“ ekonomické spojení s Čínou přes
Moskvu.
/ *Francie - kuk zde. /

Celkový obchod mezi Ruskem a EU za první polovinu loňského roku meziročně vzrostl o 27%. Neměli bychom tedy radši začít mluvit o tom, zda jsou třeba lídři EU, Německo a Francie, ještě demokracie, nebo jestli už náhodou nezradily naše „evropské
hodnoty“?

 

 

Nová Republika / The Wall Street Journal, 4. 1. 2018:

Francie se přiklání k Rusku a Číně?

V americkém listu The Wall Street Journal se objevil článek, který místní podnikatele znervózní.

Francie se nechce dále spoléhat na obchodní vztahy s USA a Velkou Británií, protože považuje tyto země za nedostatečně stabilní. Jako osobitý ekonomický "protiklad" se Paříž rozhodla vybrat dva hlavní "nepřátele" Západu - Rusko a Čínu.

Příslušný komentář poskytl novinářům ministr hospodářství a financí Francie Bruno Le Maire.
Ministr poznamenal, že Paříž se bude snažit vytvořit vyvážený přístup k mezinárodnímu
obchodu odkloněním se od transatlantických vazeb, které jsou v současné době stále ještě pro zemi dominující. Nejen to, Francie se chystá vybudovat celý
obchodní koridor, který půjde z Evropy a povede přes Moskvu do Pekingu.

Francouzský prezident Emmanuel Macron právě v tomto kontextu naplánoval dvě velmi důležité návštěvy. Za prvé, má v úmyslu navštívit Čínu, kde se pravděpodobně nastolí otázka obchodu. Za druhé, Paříž navštíví
Mezinárodní finanční kongres, který se bude konat letos na jaře v Petrohradě.
 

 

 

"Nezávisíme na zahraniční politice USA, oni si dělají co chtějí a my máme svoje vlastní cíle."

"Chtěl bych mít dohodu s Ruskem, která by šla nad rámec takových běžných dohod, protože bez Ruska neexistuje bezpečnostní architektura Evropy. ...Rusko musí být vnímáno jako velký a hrdý národ, musíme se hodně učit o hluboké povaze Ruska, jsme v tomto velmi ignoranští v této chvíli. Rád bych začal diskusi o míře podpory Ruska (a EU)."

"Rusko není 'regionální mocností', jak řekl Obama, to je velkou chybou úsudku."

Jean-Claude Juncker, President of the European Commission

26. 11. 2016, Euronews (link)

 President of the European Commission – Jean-Claude Juncker: We are not dependent on US foreign policy. The US will do what it wants to do and Europeans will have their own interests within their own scope to manage. ...I would like to have an agreement with Russia... that goes beyond the ordinary framework, bearing in mind that without Russia, there is no security architecture in Europe. The EU occupies 5.5 million square kilometres, Russia takes up 17.5 million. Russia must be treated as one big entity, as a proud nation. We have a lot to learn about the depths of Russia, we are very ignorant about it at the moment. I would like to have discussions on a level footing with Russia. Russia is not, as President Obama siad, “a regional power”. This was a big error in assessment.

 

 

Itálie, sanace bank z veřejných peněz, r.2018

Mnohem horší je ale situace v Itálii, kdy tamních pět velkých bank má podle listu DW ohromné množství toxických úvěrů (hovoří se o 17% z bilance bank, normální jsou přitom asi 4% z bilance). A i když EU po krizi v r.2008 zakázala sanovat banky přednostně penězi daňových poplatníků, v Itálii vláda dostala před několika měsíci povolení nejhorší úvěry bank vykoupit, za cca až 17mld eur (tedy z daní). Problémových bank je v EU ale víc (zde).

 

 

RUSKO

Proti Itálii ostře kontrastuje fakt, že Rusko si svou krizi (podobně jako ČR) "odbylo" už v časech Jelcinovy ultra-divoké privatizace, koncem 90.let (zde). V r.1998 nastal prakticky krach státu i armády, a dokonce přestala fungovat i šedá ekonomika, tak ohromná to byla krize (za usměvavých rad US poradců a prudkého nárůstu bohatství mocných ruských oligarchů, neplatících řádně ani daně ani mzdy, viz blog č.4).

Také vlna terorismu zasáhla Rusko dřív, už v dobách války v Čečensku, viz ohromná tragédie ve škole v Beslanu, kde se pokoušeli džihádisté vydírat vládu "sítí bomb" kolem dětí. Vrcholem sestupu Ruska pak byla jistě i tragédie ponorky Kursk.

Kdo by si byl v té době pomyslel, že tento stát, vyprodávající své suroviny, dokáže o 15let později v Sýrii r.2015 absolutně zaskočit západní státy modernizovanou armádou, letectvem, protivzdušnou obranou, střelami s plochou dráhou letu (křídlaté střely), startujícími z relativně malých lodí v Černém moři, s doletem v tisících kilometrech a přesností zásahu 3-6 metrů. To byl pro západ ohromný šok.

Když se v r.2004 ukázalo, že mladý prezident Putin si vede (pro Rusko) dobře, začal západ vyzbrojovat kdejaké šmejdy v okolí (zde), aby Putina a Rusko "zaměstnal". Jenže klíčovou krizi v Gruzii, v den zahájení olympiády v Číně (8.8.2008) Putin zvládnul skvěle, a západ i EU musely přiznat, že útočit (v noci na spící lidi) začala gruzínská armáda (den před útokem odjeli ze země podle zástupce Ruska v OSN, pana Čurkina, stovky US voj. poradců).

 

George Friedman, jeden z nejprestižnějších analytiků (Stratfor), před sedmi lety napsal, že: "ruské akce se v budoucnu budou jevit jako agresivní, i když budou vlastně obranné" - ZDE.

USA hodlají zaměstnávat potenciální nepřátele pozemními konflikty, aby museli vydávat prostředky na budování pozemních vojsk, takže na námořnictvo jim už nezbude (což prý zaručí nadvládu USA nad oceány). Za tímto účelem budou USA podnikat i jemnější preventivní kroky vůči všem eurasijským mocnostem (včetně takzvaných spojenců).

Dle Friedmana Rusko bude neustále ve zmatku a vlastně prý ani nebude důležité. Alespoň zpočátku století. Velmi brzy však prý USA začnou být Ruskem posedlé. Ruské akce se podle něj v budoucnu budou jevit jako agresivní, i když budou vlastně obranné.

Z ruského hlediska je totiž rozšiřování NATO směrem k Ukrajině ohrožením jeho bezpečnosti a národních zájmů.

"Spojené státy nepotřebují vyhrávat války. Stačí jim jednoduše rozložit řád věcí, aby druhá strana nemohla vybudovat dost velkou sílu, která by jim mohla oponovat."

 

 

Dodejme pouze, že podobně, jako my v ČR vděčíme "za nekrvavý listopad 1989" pouze panu Gorbačovi (zde), tak Sýrie (a Írán s nukleární dohodou) vděčí za to, že se nestala dalším Irákem r.2003, právě prezidentovi Obamovi (i když ten samozřejmě nemohl otevřeně bojovat s tajnými službami a vlivným Pentagonem, zde) což samozřejmě vedlo k ostré kritice válečných jestřábů (zde a další klíčové souvislosti zde). Bez odvážného postoje (motivovaného čistě americkými zájmy, víc zde) by Rusko nemělo šanci zasáhnout a stabilizovat Sýrii tak, aby Islámský stát neobsadil v r.2015 Damašek (což by rozhodně bylo proti zájmům Evropy).

NBCNEWS, 2016:

The CIA in 2012 proposed a detailed covert action plan designed
to remove Syrian President Bashar Assad from power, but President Obama declined to approve it, current and former U.S. officials tell NBC News.

It’s long been known that then CIA Director David Petraeus recommended a program to
secretly arm and train moderate Syrian rebels in 2012 to pressure Assad. But a book to be published Tuesday by a former CIA operative goes further, revealing that senior CIA officials were pushing a multi-tiered plan to engineer the dictator’s ouster. Former American officials involved in the discussions confirmed that to NBC News.

( *declined to approve it = odmítl jej schválit )

 

 

Bývalý spolupracovník NSA říká o USA (ZDE), podobně jako Carter (zde):

Korupce v USA dosáhla "sovětských rozměrů"...

Carter:"USA jsou dnes oligarchií s neomezeným podplácením".

"Např. jen v loňském roce protáhli lobbisté v Kongresu návrh zákona, který umožňuje bankéřům, aby se velká rizika v oblasti investic opíraly o prostředky amerických daňových poplatníků. Nová obchodní legislativa je tak tajná, že návrh zákona lze spatřit pouze v tajné místnosti, po podepsání slibu mlčenlivosti. To je americká korupce!"

- říká v Baltimore Sun bývalý zaměstnanec NSA.

 

 

Tony Blair on Dick Cheney:

He wanted to remake Middle East after 9/11, invade Iraq, Syria, Iran

BY Michael Sheridan, DAILY NEWS STAFF WRITER, Sunday, September 5, 2010

Dick Cheney wanted to invade several Middle East nations, not just Iraq, former British Prime Minister Tony Blair reveals in his new book.

Blair writes that the former Vice President had a goal to remake the power structure of several countries in that part of the world.

Cheney "would have worked through the whole lot,
Iraq, Syria, Iran, dealing with all their surrogates in the course of it -- Hezbollah, Hamas, etc.," Blair wrote in his memoir, "A Journey."

The former PM told Christiane Amanpour on ABC's "This Week" that Cheney, 69, believed "the world had to be remade after September the 11th."

 

 

Ve své knize Against All Enemies si poradce čtyř US prezidentů pro otázky bezpečnosti a terorismu, pan R. A. Clark, postěžoval na vládu Bushe juniora (US neokons), že jejich snaha napadnout Irák v r.2003 je naprosto nesmyslná a neodůvodněná (tedy že jde o válečný zločin), protože neexistuje žádné spojení s Al Káidou a tajné služby i US prezident to dobře vědí (viz text zde).

Opustil na protest administrativu Bushe a jeho kniha například sdělila, že "Al Káida (báze) byl původně US seznam (databáze) "mudžahedínů" podporovaných CIA ve válce se Sověty v Afghánistánu",

...tedy že dnes s ISIS v Sýrii nejde o nic nového, stejně jako s banderovci a neo-nacisty na Ukrajině. Pořád jde o vyzbrojování radikálních skupin a zneužívání protestů místních lidí, povolávání žoldnéřů z jiných zemí - "manažerování konfliktů" a svrhávání vlád, jak o tom podle Suttona (zde a zde, zde o manažerování konfliktů, delší pasáž) hovoří lidé z US Trilaterální komise, s obrovským vlivem v US administrativě i CFR think-tanku.

Tyto instituce se podle výzkumu prof. Suttona v USA prolínají asi ze 60pct s nejvyššími posty v USA, členy jsou US prezidenti, ministři zahraničí, šéfové CIA, šéfové Fed, atd... (odkazy na videa a citace prof. Suttona viz např. blogy č.3-5).

Víc o křivení zpráv tajných služeb USA pro "odůvodnění" války v Iráku také říká bývalý šéf sekce CIA (2000-2005) pro Blízký Východ,
Paul R. Pillar - zde.

 

 

RUSKÁ STOPA V US PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH

Po volbě US prezidenta a jeho inauguraci v únoru se zvedla vlna mediálních protestů jeho odpůrců, kteří měli jedno hlavní téma - takzvanou "ruskou stopu" v US volbách.

Interpretovali to tím způsobem, že Rusko ohrožuje demokratické procesy v USA.

Tato historka se ale ukázala stát zcela na vodě, a dokonce oficíři demokratů postupně přiznávali, že čím víc se ukazuje, že není žádných důkazů pro toto svědčících, tak tím víc je jim až nepříjemné podporovat jakési "divadelní vyšetřování", které spíš hrozí blamáží pro demokraty (zde a zde) - více anglicky ZDE a ZDE.

Former Obama CIA director Mike Morell:

There is “no fire, at all” suggesting collusion between the Trump campaign and Russia.

 

 

Jeffrey D. Sachs, Bostonglobe.com, říjen 2016
The fatal expense of American imperialism

J. Sachs uvedl také statistiku:

podle amerického ministerstva obrany z roku 2010, zemi patří k 4999 vojenských zařízení, z nichž 662 je umístěno na území jiných zemí. Ročně řízení těchto objektů a válečné operace Washingtonu stojí asi 900 miliard dolarů, tedy zhruba čtvrtinu všech federálních vládních výdajů. Nicméně, Sachs poukazuje na to, že války USA ve svém výsledku téměř nikdy neposloužily národním zájmům země, a to se stalo téměř pravidlem.

 

 

Historie krizí.

Franklin D. Roosevelt: Praktiky bezohledných bankéřů stojí obžalovány před soudem veřejného mínění, odmítnuty srdcem a myšlenkami lidu. Bankéři utekli ze svých vysokých křesel v chrámu naší civilizace.

V době velké hospodářské krize, kterou způsobili, poskytli přes 30mld dolarů na vybudování Německa (zde).

Pro představu o těch 30mld USD (asi 130mld marek) - US prezident Warren G. Harding v druhém roce svého úřadu rychle ukončil projekt Ligy národů a snížil dluh USA o 38pct na 16mld dolarů (nejvyšší procentní snížení v historii).

Milton Friedman, nositel nobelovy ceny za ekonomii, prohlásil: FED (US soukromá centrální banka) rozhodně způsobil velkou hospodářskou krizi, snížením množství měny v oběhu o jednu třetinu, mezi lety 1929-1933. Více zde.

 

 

Evropská unie vyšetřovala válku v Gruzii

(časový harmonogram války je dole v článku, viz odkaz, podrobnosti také zde)

a podle její komise, kterou vedla švýcarská uznávaná diplomatka Heidi Tagliavini, začala "velkou fázi konfliktu" ničím neodůvodnitelná agrese Gruzie, která napadla těžkými zbraněmi hlavní správní město Jižní Osetie - Tchinvali (město velikosti Brna). Viz i ČT24 zde.

Zemřelo 12 mírových pozorovatelů a asi 400-1000 civilních obyvatel, v prvním týdnu uteklo z oblasti 30.000 lidí, celkově asi 200.000 obyvatel se nikdy nevrátilo do svých domovů. Byly způsobeny značné škody na infrastruktuře města, přes 10pct domů bylo zcela zničeno, mnoho dalších bylo poškozeno.

 

 

Novinky, 1. 5. 2021

Pence: Za Trumpa bylo dobře, Biden nám ruší svobody

Bývalý americký viceprezident Mike Pence ve čtvrtek vystoupil na mítinku křesťanské organizace v Jižní Karolíně. Šlo o vůbec první veřejné vystoupení od odchodu z Bílého domu. V projevu se tvrdě pustil do nové vlády Joea Bidena, která podle něj ničí pokrok započatý předchozí administrativou Donalda Trumpa.

„Největší pocta v mém životě,” řekl Pence o možnosti být druhým nejvýše postaveným státníkem Spojených států. Trumpovo volební období doslova označil za éru „prosperity a bezpečí”.

Političtí komentátoři v USA vnímají Pencovo vystoupení jako opětovné přihlášení k Trumpovi. V posledních týdnech jejich společného úřadování měli totiž oba politici spolu poměrně vyostřený vztah.

Aktuálně česky z USA o USA - skvělý komentář bývalého rockera, nyní pátera, zde.

 

 

Česká pozice (LN) 5. 11. 2011 - švýcarská studie, svět kontroluje 147 společností, většinou bank.

Odkaz na pdf.

Studie tří odborníků na složité systémy, Stefanie Vitaliové, Jamese B. Glattfeldera a Stefana Battistona, ze Švýcarského federálního technologického institutu v Curychu, potvrdila obavy newyorské iniciativy Occupy Wall Street. Dle závěrů švýcarských odborníků 147 nadnárodních společností ovládá 40 procent globální ekonomiky.

Studie švýcarského institutu je první, která se nikoli na základě ideologie, ale empirických dat snaží popsat globální mocenskou síť. Spojuje matematické modely používané pro výzkum přírodních systémů s veškerými dostupnými údaji o korporátních společnostech, aby zjistila vlastnictví nadnárodních společností. „Realita je příliš složitá, a proto je nutné se vyhnout všem dogmatům, ať už konspiračním teoriím nebo volného trhu. Naše studie vychází z reality,“ prohlásil James Glattfelder, jeden z autorů studie.

 

 

červenec 2015 - Někdejší americký prezident Jimmy Carter na Národní syndikátové rozhlasové show Toma Hartmana řekl:

"Spojené státy jsou v současné době oligarchií, ve které systém neomezeného politického podplácení vytvořil kompletní zkázu politického systému, jako odměnu těm finančním přispěvatelům, kteří tuto zkázu způsobili".

"Jak demokraté, tak republikáni, hledí na tyto podplácející sumy peněz jako na benefit pro ně samotné."

 

 

Profesor Václav Bělohradský, 11. 3. 2015 (ZDE):

"Americký postup ve světě není úspěšný. Silová řešení se nedaří, vývoz demokracie nefunguje. Je to katastrofa, řekněme si otevřeně."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVINKY TENTOKRÁT VÍC "SPOLEČENSKÉ",

TEDY O ATMOSFÉŘE VE SPOLEČNOSTI, KTERÁ HOUSTNE

KVŮLI PLÁNOVANÝM KONTROLÁM LIDÍ KVŮLI COVID INFEKCI

A KTERÁ HOUSTNE TAKÉ KVŮLI PROHLUBUJÍCÍ SE EKONOM. KRIZI

A BLÍŽÍCÍM SE VOLBÁM. DOPADNE TO V ČESKU JAKO V USA,

KDE ZVÍTĚZILA STRANA "POKROKOVÉ" LEVICE, KTERÁ CHCE ROVNOST

I MEZI "BABIČKOU A DĚDEČKEM" A PROTO JE ZAKÁŽE TAKTO OSLOVOVAT?

 

31. 3. 2021

Všechny zdroje jsou tentokrát uvedeny v textu.

 

motto

"Kdo nás nutí násilím, jako by nás zbavoval našich práv, a my ho proto nenávidíme.

Jako dobrodince však milujeme ty, kdo nás umějí přesvědčit."

Sókratés

 

 

Kromě faktů, že zaprvé v Evropě po útocích teroristů byly již dříve přijaté zákony "o bezpečnosti občanů", které jsou velmi problematické (viz blog č.5 a 6, jde v nich také o omezování možnosti demonstrovat kritické názory pod vysokými pokutami, "tam a tehdy" kdy a kde to vláda zakáže s likvidačními pokutami, např. ve Španělsku 600 až 30.000 euro), přijatými od Británie přes Španělsko a Francii až k "Pelikánově a Hamáčkově" Česku, a že zadruhé také byl v Česku přijat zákon, který umožňuje "prý v mimořádných případech" použít v soudním procesu "s teroristy či s lidmi, kteří jsou prý hybridní hrozbou a šíří dezinformace" důkazy tajných služeb (Marek Benda to nazval "vytvořením nové STB", obdoby státní totalitní bezpečnosti), dochází nyní k třetímu kroku, kde pod vlivem COVID infekce byl v Česku přijat Pandemický zákon.

 

Tento zákon zavádí jakýsi permanentní (jen jinak pojmenovaný) nouzový stav, kdy vláda může vyhlašovat zcela plošná opatření a uzávěry opět pod vysokými pokutami.

Jak je napsáno v Pandemickém zákonu, tak tyto pokuty pro podnikatele začínají na 50.000Kč a mohou dosáhnout až 4.000.000Kč, pro fyzické osoby jsou pokuty v rozmezí 30.000Kč až 3.000.000Kč za různá porušení ustanovení tohoto zákona, který určuje podmínky života s infekcí COVID, jeho platnost je zatím omezena do roku myslím 2022.

Tato opatření musíme ale spojit s návrhy Světového ekonomického fóra o Velkém resetu (pravidel společnosti), o čemž jsem podrobně psal v posledních dvou blozích níže na této stránce.

Tedy v rámci COVID infekce, jak často píše například ekonomka Markéta Šichtařová, jsou vytvářeny opět nové dluhy, jak v USA (zde) tak v Evropě, kde například EU vytvořila poprvé (podle mě nezákonné, EU není stát) společné dluhopisy ve výši 750mld euro, jenže na COVID refundace firmám za uzávěry jde pouhá třetina těchto peněz.

Druhá třetina má jít na podporu "zelené ekonomiky", a třetí třetina směřuje do Itálie (asi 230mld euro - viz HN zde), jejíž vládní dluh dosáhne brzy asi 160% k HDP, což ohrožuje "politický projekt" eurozóny, kde se globalisté (podle mnohých skrytě kontrolovaných velkými korporacemi, zde) snaží vytvořit v EU superstát, kde význam národních států bude mizivý.

O tomto jsem psal opakovaně, už od dob slavného prohlášení zakladatele IOM (organizace pro migraci pod OSN), pana Petera Sutherlanda na BBC v r.2012:

"Evropa musí skoncovat s homogenitou národních států. Migrace je ekonomickou nutností pro budoucí prosperitu Evropy, jakkoliv bude obtížné toto vysvětlit obyvatelům národních států."

Nebo viz citace pana Sorose z Open Society nadace (Bloomberg, viz předchozí blogy):

"Migrace je žádoucí, národní státy jsou zastaralou překážkou."

 

 

Všechna tato opatření, spolu s nastupující "informační válkou" (hybridních hrozeb) a vytvářením projektu Trojmoří v okolí Ruska, pod kontrolou USA a jejich základen v Kosovu, Polsku, v Rumunsku, nově na Slovensku a v dalších státech, vytvářejí ovzduší novodobé cenzury.

Takže každý den slyšíme o panu Navalném, ale o tom, že v Turecku bylo uvězněno 50.000 lidí, často pouze kvůli svým názorům na nové směřování Erdoganovy politiky, neslyšíme nic. Slyšíme, že Rusko bizarně vraždí své odpůrce (pokusy viz kauzy Skripal, Navalný) a že projekty NS2 či například dostavby (zde) JE Dukovany jsou "ohrožením demokracie", ale neslyšíme, jak dopadla "demokratizace láskyplnými US a spol. bombami" v Libyi, Afghánistánu (kde loutková US vláda byla podle místních horší než Tálibán, viz předchozí blogy se svědectvím novináře), či podpora ukrajinských ultranacionalistů, kteří oslavují pro-nacistického Banderu. Ne, byl to bojovník proti Rusku (co na tom, že na straně německých nacistů), a proto se hodí. Jak si polepšili Ukrajinci jsem na předchozích blozích detailně popisoval (včetně diskuse s Hynkem Kmoníčkem - kdo jako jediný vydělal na válce v Ukrajině? - zde), stačí poznamenat exodus obyvatel nebo současné navážení zbraní do oblasti - s podporou nikoliv jalové EU (která by to neměla dovolit) ale USA, zde.

Pokud k těmto "skvělým" změnám připočteme neustále centrálními bankami oddalovanou krizi (krize r.2008 podle pana Pikory dosud neskončila, viz skoro nulové úrokové sazby západních bank, zde), a nové dluhy, nelze se divit obavám obyvatel o osud Evropy.

 

 

A v této už tak výbušné situaci začne "úřadovat" COVID infekce, kde ať už byla z laboratoře či nikoliv, nastávají dva přístupy vlád - buď plošné uzávěry a snaha očkovat všechny, což znamená i každý rok a půl přeočkovávat, protože viróza SARS CoV2 je příbuzná chřipkám a rychlé změny viru do nových kmenů jsou zdá se této infekci vlastní, nebo přístup druhý, kdy vlády nedělají plošné uzávěry, očkují jen ohrožené skupiny a nemocné se snaží léčit i levnými léky zatím bez odborných studií (zde), což umožňuje držet nemocnice ne tak zahlcené a přitom neničit plošně ekonomiku.

Druhým faktem je, že populace západních zemí je přestárlá, v průměru obézní, podléhá tak COVID infekci mnohem snáz (průměrný věk zemřelých u nás je 78let), naše velká města jsou plná vymožeností ale také smogu, nezdravého "rychlého jídla" či potravin chemicky výrazně upravených pro pohodlí dlouhé trvanlivosti.

Celá tato událost opět podporuje kontrolu obyvatel, viz komentář Petra Robejška zde.

Až příliš snadno se vzdáváme svých svobod, prý svět už nikdy nebude jako dřív (viz podrobně o tomto dva minulé blogy níže).

 

 

"Ti, co chtěli větší integraci Evropy, zneužili koronakrize k tomu, že ve strachu z toho, že tady budou nějací mrtví, přesvědčili lidi, kteří nepochopili situaci, že potřebujeme společný dluh. Díky tomuto společnému dluhu jsme provázaní více než v minulosti, a šance na nějaké opakování Brexitu se tím daleko snížily."

Vladimír Pikora, 23. 3. 2021,  zde.

 

 

A nyní přicházejí volby v Česku do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

A přichází (tradičně, jako v krizi roku 2000, zde můj hodinový dokument) opět spory o radu ČT (zde) a navíc jakousi náhodou umírá Petr Kellner, blízký přítel mnoha politiků i Petra Dvořáka, člověk, který byl také zastáncem obchodu s Čínou (kde US a další západní podnikatelé dovezli mnohé technologie čínským komunistům už od 70.let jen pro svůj zisk, dokonce sponzorovali i tu laboratoř ve Wuchanu, podle mnohých tím obcházeli zákazy výzkumu nebezpečných a uměle kombinovaných virů včetně coronaviru ve svých zemích; tyto kombinace zlepšovaly přenos upravených virů na člověka, posilovaly funkce viru, vyšly o tom články a ty jsem odkazoval na loňských blozích).

Petr Kellner tak nedělal nic jiného, než co dávno dělali jeho západní "kolegové" podnikavci.

Obchodoval v Rusku i Číně kvůli zisku. Ale jeho vliv byl znát i v médiích a přístupu politiků k otázkám Ruska a Číny (zde zajímavý detail z února 2021 v rámci souboje o 5G sítě, prodej firmy CETIN, která se prý mohla dostat na burze přes prostředníky do čínských rukou, což prý mohlo otevřít dveře čínskému 5G tech. gigantovi).

 

Navíc poslední průzkumy dávají podporu Pirátské straně (zde), což je pro mnohé v případě jejich vítězství ve volbách další podporou massmigrace, větší evropské "integrace" (rozuměj oslabování role národních států), podporou ohlupující digitalizaci (průzkumy, že komunikování zvýšeně "pouze virtuálně přes internet" má vliv na sníženou schopnost dětí správně reagovat na problémy, doložili již mnozí uznávaní odborníci, za všechny neurochirurg Martin Jan Stránský, ZDE).

A například Poslanecká sněmovna chce změnit další zákon - jednací zákon Poslanecké sněmovny, kdy poslancům – rebelům, co nenosí roušky u pultíku sněmovny (jinde nosí) – chtějí znemožnit výkon mandátu a navíc je chtějí pokutovat likvidačními pokutami (až 90.000Kč za jeden přestupek - zde).

 

Evropská unie se tak pomalu ale jistě stává policejním "soustátím".

Bylo přijato mnoho restriktivních zákonů (viz přehled výše) – jakoby po vzoru Patrioct Act zákona v USA, který byl přijat po podivně nevyšetřeném 11.září (v projektech US neokonů bylo 11. září označováno jako "New Pearl Harbor" s vysvětlením, že jde o "potřebné změny urychlující" událost; opět viz citace z Projektu pro nové Americké století PNAC, blog č.6).

Nyní USA kráčí k Patrioct Act 2.0, proti "domácím teroristům" (viz minulé blogy a odkazy Pat Buchanana a Tulsi Gabard; pěkně to komentuje i páter Martin, Čech žijící v USA, zde), levicová hnutí se šíří ze škol do novin, jsou vyhazováni lidé s jinými názory (zde).

Hrozí, že kupící se lži od r.2001 a následné změny zákonů

přetvoří celou západní společnost v levicovou utopii, která je financována

z nadnárodních korporací, které stojí o světovou obchodní dominanci.

(jak jsem podrobně popsal v předchozích blozích a na této stránce v BONUSU č.1 o historii Bank of England, Bank of France, US Fed, švýcarské B.I.S. a nyní evropské ECB; bonus je zásadní a je zcela dole na této stránce, podobně jako je zásadní stať o krizích a důvodech jejich vzniků, viz komentáře 2018 část 1., zde).

 

Viz například životní role Petera Sutherlanda nebo švýcarský výzkum o tom, kdo kontroluje již víc než polovinu světového obchodu (předchozí blogy), nebo citát prof. Quigley z Georgetown university:

Carroll Quigley, Tragedy and Hope, r.1966.

Cituji, str.324 až 325

The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole.

This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent private meetings and conferences.

 

 

Nedivím se občanům, že jsou mnozí znepokojeni.

Plošné uzávěry, vysoké pokuty, omezování kritiky v rámci smyšlených "hybridních hrozeb", zákony proti domácím teroristům (což je zdá se každý liberál, stojící napravo od ultra-levice), byrokratizace vedení EU, dotace bankéřům z veřejných peněz (viz nyní opět, 230mld euro pro krachující Itálii), vytváření společných dluhopisů ač EU není stát, ostrakizace (nový dokument o tomto zde) zastánců národních států "jako agentů Ruska, nacionalistů, radikálů, 'rasistů' co nepodporují migraci z kulturně velmi odlišných zemí (co nepodporují sociální dávky migrantům), těch co napadají média, například ČT",

...toto vše vytváří spolu s ohromnými deficity rozpočtů po plošných uzávěrách, které přitom nezabránily špatnému vývoji COVID infekce v našich zemích, výbušný koktejl.

Je to série změn zákonů, hrozících čím dál vyššími likvidačními pokutami, a nyní je to snaha vynutit si problematické očkování (experimentální a jen krátce účinnou vakcínou) většinově plně zdravých lidí, a navíc podmínit svobodu shromažďovací, svobodu jít se bavit či jít do práce jakýmsi COVID pasem, i když i očkovaní lidé často onemocní Covidem a mohou ho také šířit (vakcína chrání pouze před těžkým průběhem, to je ověřený fakt, nyní navíc izraelský premiér Netanjahu aktuálně informuje, že Izrael po očkování shání opět asi 36mil dalších vakcín "pro nejhorší scénář, kdyby se ukázalo, že vakcíny chrání jen asi půl roku" - jeho vystoupení s cz titulky je ve videu zde). Očkovat zdravou populaci každý rok či dva je nesmyslný koncept u viru, jehož podstatnou vlastností je neustálá změna "kmenů" viru, natož pak 98% zdravých lidí kvůli tomu omezovat základní svobody a práva. To je zcela nesmyslný koncept, plošná řešení prostě nebudou funkční.

 

Celkový vývoj politický, vojenský, ekonomický, kulturní i zdravotní spěje k ohromné krizi.

A pokud v Evropě umlčí vlády všechny kritiky (po vzoru normalizačních komunistů r.1969), pak z EU vznikne jen byrokratický moloch, nefunkční a plný slabých ale o to víc "loajálních" loutek. Ty budou podporovány "od kritiků vyčištěnými" médii a skrytě z peněz korporací.

 

Nejsem si úplně jistý, že bych chtěl v takovém světě dál žít.

Pod vedením aktivistů, co vše vědí lépe.

Ve společnosti, která je ničena za peníze mocných,

která ztratila smysl pro realitu.

 

Obávám se, že nástup mladých levičáků v USA i Evropě povede k zániku

demokratické společnosti, jak jsme ji znali z posledních třiceti let.

Dílo zkázy pak dokoná ohromná a ekonomy předvídaná hospodářská krize,

protože ohromné dluhy, vršené v USA i EU od r.2001, už nebude jak splatit.

A pak nastane "nový krásný svět",

kde nebude volby.

 

Takový je plán těch lidí v pozadí a hluboká ekonomická krize je jejich

nejoblíbenějším nástrojem, to dokládá historie.

 

 

Tak se prosím před těmi volbami do PS PČR ještě trochu zamyslete, koho volíte a proč.

 

Napsal Pavel Sedlák,

jako svůj osobní názor

na současný společenský vývoj.

 

 

 

 

Volně související odkazy:

 

Z rozhovoru s US prof. Anthony C. Suttonem v US TV o řádu Skull&Bones z Yale.

(viz i blog č.3), video ZDE, cca 80.léta.

 

OTÁZKA: JAK V SOUČASNÉ DOBĚ ORGANIZUJE ŘÁD (*S&B) KONFLIKTY VE SVĚTĚ?

ODPOVĚĎ prof. Suttona:

"V ZÁSADĚ JE TO POUŽÍVÁNÍ HEGELOVY DIALEKTIKY..."

* zde je myšleno budování řízených konfliktů s pomocí skrytě kontrolované – fiktivní – opozice; ta samá síla, většinou zcela mimo veřejnou kontrolu, tedy působící z pozadí, podporuje skrytě obě strany konfliktu, aby později těžila z jejich vzájemného zničení. Také tímto způsobem skryté podpory falešné hrozby vystraší voliče a občany, jelikož bez tohoto strachu z uměle vybudované hrozby by občané NIKDY nepodpořili záměry těchto skrytých elit; viz třídílný BBC dokument Power of Nightmaries - Síla nočních můr - zde, zde a zde.

 

prof. Sutton pokračuje:

"...Postavíte jednu stranu, postavíte opozici a zařídíte, aby se potkali v konfliktu."

"Takže postavíte SSSR, postavíte hitlerovské Německo, a prostřednictvím řízení konfliktu získáte kontrolu nad světem další dekády."

"Jako jsme vybudovali SSSR (*a nacistické Německo, jak pečlivě dokládá prof. Sutton ve svých knihách), tak nyní (70.-80. léta) budujeme ČÍNU, opět vznikne konflikt. Někdy kolem roku 2000 budete mít připraveny dvě strany. Na troskách zemí po další válce opět vznikne KONTROLA DALŠÍHO VÝVOJE SVĚTA pro následující dekády."

""...když se podíváte, jak to funguje, tak tyto konflikty také odvádí pozornost.

Říkají:Dívejte se semhle, souboj kapitalistů s komunisty je moc pěkný obrázek právě pro vás a vaše média...

...a hlavně se nedívejte jinam (*do bank a na sponzory médií, politiků a vzdělávacích institucí), kde se děje to opravdu podstatné."

 

 

 

Literární noviny:

Španělsko legalizuje totalitu (zákon platí od 1.7.2015)

Rozsáhlý španělský "zákon o bezpečnosti občanů" ve svých třech částech – trestním zákoníku, protiteroristickém zákonu a samotném zákonu o bezpečnosti občanů – zakazuje, trestá pokutami anebo vězením celou škálu základních svobod projevu a shromažďování. Některé pokuty dosahují likvidační výše až 30.000 euro.

Tato země... , ...pokuta 30.000 euro!

Občanům je zakázáno tyto policejní zákroky dokumentovat, psát o místech konání demonstrací a uveřejňovat fotografie z policejních zásahů, provádět "kyber-aktivismus" a sledovat "jakékoliv webové stránky, které navádějí k nepokojům", což se rovná "navádění k terorismu", to vše pod likvidační pokutou až 30.000 euro (*cena malého bytu v Praze i s vybavením) a hrozbou vězení - detaily zde.

 

BL, 5.5. 2015 - Francouzský parlament schválil "zákon Velkého bratra"

 

BL, 9. 5. 2015 - První krok britské vlády po volbách:
Ministryně vnitra zintenzivní špehování občanů.

 

 

 

Vladimír Pikora o společných EU dluhopisech a půjčce 230mld euro Itálii.

23. 3. 2021, Kupředu do minulosti (rozhovor s M. Kociánovou)

Ti, co chtěli větší integraci Evropy, zneužili koronakrize k tomu, že ve strachu z toho, že tady budou nějací mrtví, přesvědčili lidi, kteří nepochopili situaci, že potřebujeme společný dluh.

Díky tomuto společnému dluhu jsme provázaní více než v minulosti, a šance na nějaké opakování Brexitu se tím daleko snížily.

 

Když se hlasovalo o Brexitu, tak se hodně říkalo, že následovat bude Itálie.

A přišla koronakrize, a ukázalo se, že EU nedokázala Itálii vůbec pomoct, takže v Itálii vyrostla velká skepse ke společnému evropskému projektu. Hodně lidí křičelo, že by měli vystoupit z Evropy a podobně. Pak se dokonce i šéfka Evropské komise musela Itálii omlouvat, prostě to mělo velmi neblahý dopad. A podle mě velmi rychle rostlo riziko toho, že se Brexit zopakuje, a bude to Italexit.

 

Nicméně ve chvíli, kdy by vymyšlen "geniální tah" (*úvozovky moje), že:

...se udělá společný evropský dluhopis, a díky tomu Itálie dostane

ohromné peníze a bude zachráněna, tak pravděpodobnost,

že by Itálie opustila eurozónu nebo i EU, dramaticky klesla.

Všichni to odhlasovali, řekli "super", a možná to ani mnozí nepochopili.



Zatímco když se zachraňovalo Řecko, tak to byla otázka zejména pro státy, které byly v evropské měnové unii, tak nyní je to otázkou všech států EU. Tím pádem jsme my za Řecko dluhy platit neměli, a
nyní bychom měli platit za Itálii. A to je průšvih, protože Řecko sice bylo hodně zadlužené, ale Itálie se dneska, skoro jako Řecko, už blíží (dluhu) 160 procentům HDP, a půjde nejspíš ještě dál, protože Řekové jsou dneska skoro na 200 procentech HDP, a Itálie zřejmě půjde tímto směrem také. A proč by ne, když ji pořád někdo půjčuje, a Italové dlouhodobě nešetří.

A my jsme se najednou dostali do situace, kdy je budeme financovat, a případný bankrot bychom odnesli s nimi.

Takže to je pro nás velmi nepříjemná zpráva, a jsme v tom všichni namočení společně. Představme si, že někdo udělá nějaký kriminální čin, a mohl to odnést jeden, protože někoho zastřelil. Ale on řekne, že dotyčného zastřelili všichni, takže v tom jste namočeni všichni, a všichni táhnete za jeden provaz. Najednou jsou všichni kriminálníky, a jedou na jedné lodi. A myslím, že toto to je něco podobného, a považuji to za velmi špatné.

Já bych se tohoto projektu vůbec nezúčastnil, jednak jsem proti dotacím, protože způsobují, že těm, kteří jsou schopní, berou peníze, aby žili ti, kteří jsou neschopní, a (zadruhé) že to je absolutně nemorální a špatné (řešení).

...

O svobodě a korporátním socialismu.

V. Pikora: ...dějiny jsou jako kyvadlo, a my jsme teď v jednom extrému, a budeme se postupně vracet. To znamená, že spoustě lidí začnou docházet věci, pochopí, že spousta věcí není tak rozumných, jak se zdálo.

To dnes vidíme na médiích, jak jsou ohromně nesvobodná, co všechno se nesmí.

A já postupně pozoruji, jak to spousta lidí začíná chápat, a říká si: "Ale to není pravda. Takhle to není. Tato televize vysílá víceméně vyváženě." Najednou spousta lidí říká: "Vždyť je to jinak…"

Podle mě to bude trvat 5, možná 8 let, než všichni pochopí, že ti,

kteří dneska křičí: "Támhle ten nesmí mluvit," tak že je to odpad společnosti,

který nás tady dnes takto reguluje, a pokřikuje,

kdo něco říkat smí, a co nesmí. A to za pár let zmizí.

Podobně myslím, že to tak bude i u covidu, a že spoustu lidí pochopí, že koronakrize nás vrhá do jakési formy socialismu, že stát je najednou velký, že mluví do všeho možného, a nebudou s tím spokojeni.

Akorát potřebují více času na to, aby pochopili, že jim to nevyhovuje.

 

Martina: To, co jsi řekl, že jsi optimista a že je to jen otázkou času, tak musím říct, že bych asi použila tvrzení politiků, kteří... říkají, že se to stane ve střednědobém horizontu. Ale teď se chci zeptat: Pokud se to zatím nestane, a naopak nás to více připojí ke státu, budeme pod větší kuratelou EU a státních úřadů, tak kam to za 5, 10 let dospěje? Myslíš, že to povede k něčemu jako socialismus, ale budeme tomu říkat jinak? Třeba "liberální demokracie"? To by se mohlo líbit.

V. Pikora: Myslím, že toto už dneska funguje.

Já tomu říkám "korporátní socialismus", kdy všechny problémy

odnáší malí, a velcí se s tím vyrovnají relativně snadno

díky pomoci státu.

Takže myslím, že tento proces už začal, a ještě bude pár let pokračovat, řekl bych, že minimálně čtyři roky, ještě po dobu trvání příští vlády. A pak je možný postupný návrat.

Já prostě nevěřím tomu, že lidem vyhovuje, že nebudou svobodní.

Stále věřím tomu, že lidé chtějí svobodu, akorát to mnoho lidí nepochopí. Když pozoruji média, tak jsem přesvědčen o tom, že nejhorší novináři, kteří píší ty nejšílenější liberální (*neo-liberální = levicové) články, to nepíšou proto, že jsou zlí, ale protože jsou hloupí. Prostě nepochopili situaci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIRUS ODMÍTÁ USTOUPIT, COŽ BUDÍ POZORNOST.

JDE O NOVÉ MUTACE, NEBO NĚKDO VYPOUŠTÍ

NOVÉ KMENY VIRU? EVROPSKÁ UNIE CHYSTÁ

PROGRAM DIGITÁLNÍ IDENTITY (ID) OBČANŮ.

AKCELERUJÍ NOVÉ TECHNOLOGIE KONTROLU A OHLUPOVÁNÍ LIDÍ,

UBÍRÁ SE LIDSKÉ MYŠLENÍ KE SPOJENÍ S POČÍTAČI

A JAKÉ DŮSLEDKY TO VŠE MŮŽE ZPŮSOBIT?

 

14. 2. 2021

hlavní zdroje - zde a zde a zde,

plně dokončeno 2. 3. 2021

 

21. 2. Aktualizace "volně souvisejících odkazů" - zde.

27. 2.  Naprosto zásadní odkaz na 10min video s cz titulky o lidském myšlení - ZDE,

aktualizace o projevu A. Merkel o tom, že "všichni musí být očkovaní a mít covid pas".

28. 2. Odborně podložený názor na záměrný laboratorní původ covidu, interview zde.

 

 

motto

"Dívejte se a uvidíte: všichni se brzy staneme nepřáteli státu."

Komentář ústavního právníka Johna W. Whiteheada k situaci v USA,

kde se připravuje legislativa "proti domácímu terorismu".

Víc o tom v češtině s odkazy na zdroje zde.

 

 

Nejdřív k vývoji v USA.

Nejrůznější dohady, že prezident Trump přinese důkazy a stane se prezidentem, vzaly za své, když Nejvyšší soud USA se důkazy odmítnul zabývat. Můžeme si o tom myslet cokoliv, ale že došlo k vážnému zpochybnění regulérnosti voleb – především tímto postojem Nejvyššího soudu USA – je každému jasné.

Jak tento vývoj zhodnotit? Snad jen připomínkou kvality vyšetřování jiné zásadní události, útoků 11.září 2001. Nosné sloupy dvojčat byly roztaveny v Číně, bez testů na výbušniny, WTC7 nespadlo kvůli ohni, což se dozvídáme z universitního výzkumu dokončeného vloni (zde), aniž by o tom padla jen zmínka v hlavních médiích. Proč mne neudivuje, že mnoha svědectvími naznačené podvody se vůbec nedostaly před soud, aby bylo možné je vyšetřovat? Odpovědět si musíte sami, každý sám za sebe. Někdo věří, že veškerá kritika byla jen pomluvou, někdo tuší velké podvody.

Jenže bez vyšetřování, ať už 11.září nebo volebních podvodů, nelze očistit jméno Spojených států. Mým závěrem je tak dlouhodobě, že západ a hlavně Spojené státy ztratily morální kredit být vůdčí silou světa. Už jsou jen zemí, která prostě sleduje především své zájmy, a pod vedením Demokratů kráčí do propasti "rovnosti všeho a všech", a začíná to čistkami lidí s jinými názory (zde, zde a zde), víc o tomto prohlašování lidí s jinými názory "za domácí teroristy" – chystaný jakýsi zákon Patrioct Act 2.0, proti domácím "teroristům" – viz Tulsi Gabardová zde, viz Pat Buchanan zde.

USA kráčí do propasti rovnosti – rovnosti občanů s migranty (mají mít stejná práva, i volební), rovnosti pohlaví (proto chystaný zákaz používat v US Kongresu termín táta, máma, dědeček, babička, syn, dcera, prý to jsou příliš vyhraněné pojmy..., a současně povolit mužům prohlašovat se za ženy, zde), rovnost "těch co pracují" s těmi "co jsou placeni z veřejných peněz" i bez práce (to známe i z EU, kdy Soud v EU posvětil, že i lidé, kteří nikdy nepracovali v EU a neplatili si pojištění, mají nárok na soc. dávky, placené z peněz těch, co pracovali a pojistili se).

Smutný konec velkého snu, víc k vývoji v USA není třeba dodávat.

 

 

Co je nového s Covidem?

Dějí se velmi zvláštní věci.

Lidé byli schopni chápat, že vánoční rozvolnění přineslo jakýsi nárůst případů, ale ten měl začít po přijetí nových uzávěr, kdy byly zavřeny obchody a spol., jasně opadávat.

Počet vážných případů v nemocnicích se ale držel na asi 1150 skoro celý leden, pak poklesl na 950 případů (denní průměr), aby na začátku února vystoupal znovu na 1050 těžkých případů (*a koncem února dokonce na 1400 těžkých průběhů v nemocnicích).

Šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek k tomu prohlásil (zde):

"Ke stagnaci vlastně není objektivně důvod, protože opatření, která byla přijata po 26.prosinci, evidentně velmi prudce zabrala a velmi rychle, třeba během čtrnácti dnů, jsme viděli pokles mnoha rizikových parametrů.

Ale pak se to zastavilo, přestože opatření nikdo nezměnil.

Čísla (statistik) se zastavila na velmi vysoké úrovni, která tvoří nějaký odrazový bod.
Je to divné, protože to začalo ve chvíli, kdy snižování mělo pokračovat dál."

 

Naznačuje v článku jakési možnosti vysvětlení..., něco o lidech v Česku také zde.

Ale ANALÝZA kontaktů ukazuje stagnaci (lidé opatření dodržují) a proto je prý nárůst

důsledkem nového kmenu viru.

 

Chybějící pokles těžkých případů v nemocnicích, vlevo konec ledna 2021, vpravo počátek března (foto Blesk.cz).

(*aktuálně v březnu je těžkých případů v nemocnicích cca 1700).

 

Jenže se ozvala Soňa Peková na CNN Prima News

(zde nově přeformulované zbytky původního článku).

Soňa Peková říká, že měla pravdu, že virus SARS-CoV2 do Vánoc vymizí.

To, co na podzim i v zimě mezi námi kolovalo a koluje, jsou podle ní už jiné kmeny, jiné (corona)viry, které nejsou přímými mutacemi toho původního jarního SARS-CoV2 (*podobně jako jsou různé kmeny u chřipek či viróz, také se vždy očkuje na jiné nové kmeny).
 

Cituji (*a doplňuji):

"Zkusím to vysvětlit laicky, příkladem. Vezměte si psy:

‚Pes‘ je (*jako ten) virus a jednotlivá plemena, třeba německá doga, čuvač či kokršpaněl, jsou ‚kmeny‘ (*toho viru, např. skupiny coronavirů, zde skupiny psů a ne například koček). A ty kmeny mají svůj specifický mutační vzorec, podle něhož se poznají. Obrazně řečeno, na jaře jsme tu měli mírnějšího ‚čuvače‘, počátkem podzimu už ostřejšího ‚kokršpaněla‘, dnes se šíří ještě nebezpečnější ‚doga‘ (*naopak mutací jezevčíka by byl jezevčík například se špičatýma ušima, ale pořád kmen jezevčíků; doga ale není mutací jezevčíka, ale novým kmenem).

Britská varianta, která se tu už také vyskytuje a my ji kupříkladu identifikovali ve slánské nemocnici, se pozná podle specifických mutací, jež nese pouze tento kmen. I vnější projevy jsou jiné než u toho jarního viru. Častěji se přidružují zdravotní komplikace," popsala mikrobioložka pro Reflex s tím, že britský kmen by mohl být super-ostrý vlčák.

Podle ní
byla každá vlna způsobena jiným, novým virem a nemá nic do činění s tím jarním, ten vymizel. A britská mutace je už čtvrtým kmenem v pořadí.

"Jarní kmen byl první, zářijový druhý, prosincový třetí a nový, britský, je čtvrtý. Já bych to s nadsázkou skoro nazvala, že to na jaře byl SARS-CoV-2, v září SARS-CoV-3, v prosinci až dosud SARS-CoV-4. A britská mutace by se měla jmenovat SARS-CoV-5. Každá vlna se chová klinicky trošku jinak, virus má jiný genom, jiný program, podle něhož je napsán," upřesnila Peková.

 

No, já to chápu tak, jak to sama Soňa Peková závěrem shrnuje:

"Moje poselství se od jara nezměnilo: Najděte tu jeskyni, ze které to vylétá, zavřete ji, zavřete její zaměstnance i její management. Mně nikdo nevymluví, že ta mrcha či mrchy nejsou nějak uměle modifikované. Mnozí říkají, že se máme připravit na další pandemie. Panebože, v žádném případě. Tohle se nesmí stát precedentem."

 

Nevím, co bych ke slovům vědkyně, která se profesně zabývá přenosy virů ze zvířat na člověka desetiletí, měl ještě dodávat.

Podle ní je virus z laboratoře, tu laboratoř je třeba najít a zavřít její vedení.

 

Jedním z těch, kteří dokládají (*‘smoking gun’ evidence), že COVID unikl záměrně z laboratoře, je prof. Francis Boyle, respektovaný autor amerického zákona o biologických zbraních (Biological Weapons Anti-Terrorism Act).

Svůj názor na laboratorní původ covidu zveřejnil poprvé před rokem. Video s jeho rozhovorem se šířilo pouze přes alternativy, hlavní média o jeho odborné a podložené stanovisko nestála.

Zde jsou jmenovány tři konkrétní laboratoře, vyvíjející tři komponenty viru – Pneumonii SARS, posílení funkčnosti viru (např. vysoká nakažlivost před symptomy), a HIV složka působící na imunitní systém lidí. Jsou zde jmenovány státy a vlády, které tato zařízení kryjí a odmítají je uzavřít (jak navrhuje i Soňa Peková). Podle těch vlád to musí být z přírody, jinak by totiž tito lidé šli sedět, proto nemohou připustit tuto reálnou verzi příběhu. Žádný výzkum ale dosud nenalezl v přírodě u zvířat tento virus, takže kde asi vznikl? A jak je možné, že očkovací látka proti Covidu byla vyvíjena už před nákazou - zde?

Podle jeho názoru byla jak prasečí chřipka tak SARS laboratorního původu. Už v roce 2015 varoval před laboratořemi, které vyvíjejí a skladují biologické zbraně (nebezpečné patogeny).

Dle jeho informací přibližně 13 tisíc vědců "smrti" pracuje ve 400 takových nebezpečných laboratořích. V nich vědci viry a další patogeny vylepšují, aby se rychleji šířily, byly více nakažlivé, aby byly smrtelnější, aby se mohly přenášet aerosolem /vzduchem/ na člověka.
Vyvíjí nové kmeny, které budou rezistentní k vakcínám. Např. Dr. Kawaoka (který "oživil" virus španělské chřipky pro potřeby Pentagonu) našel způsob, jak zvýšit toxicitu chřipkového viru dvěstěkrát.

In this interview, the author of the US Biowarfare Act, Professor Francis Boyle, uncovers four separate studies which he claims confirm as ‘smoking gun’ evidence the Wuhan coronavirus, now known as COVID-19, was in fact weaponized.

...

Josh Mitteldorf, PhD (zde, zde 2.část)

Genom má alespoň 4 úpravy "ziskové" gain of function ve srovnání se svým předkem (netopýřím virem). Mutace ziskové funkce jsou ve srovnání se ztrátou funkce vzácné...

Asi čtvrtina genomu nevypadá jako koronavirus a musela vzniknout genetickou rekombinací. Rekombinovaná část se podobá HIV. V přírodě se rekombinace virových genomů vyskytují, ale je obtížné ji zde vysvětlit, protože HIV je křehký virus, který nemůže přežít mimo lidskou krev. Jak by se dostal do viru netopýra?

COVID má některé patologické účinky, které u koronaviru dosud nebyly pozorovány, včetně napadání GI (gastrointestinálního) traktu (*obrana vysvětlena zde) a stěn tepen. Existují zprávy, že letalita viru pochází z jeho útoku na hemoglobin, na červené krvinky, které přenášejí kyslík (*zde hrají roli krevní skupiny, vysvětleno z jiného zdroje zde).

...

Tvrzení, že tyto čtyři vložené úseky vypadají podezřele jako HIV, bylo považováno za vratké, ale dnes je podpořeno posudkem francouzského nositele Nobelovy ceny.

V roce 2008 získal Dr. Luc Montagnier Nobelovu cenu za medicínu za objev viru HIV, který způsobuje AIDS (objev učinil o mnoho let dříve). V tomto rozhlasovém rozhovoru (ve francouzštině) vyjadřuje své přesvědčení, že genom SARS-CoV2 ukazuje na laboratorní původ.

 

...

 

Jiné rozumné vysvětlení pro lednový "nepokles" statistik, než má Soňa Peková a další, osobně také nemám. A podle analýzy dat kontaktů v ČR lidé opatření dodržují, na vině jsou tak spíš tyto záhadně rozšiřované nové kmeny coronavirů SARS-Cov-X.

Například skoro každý den chodím do práce, jezdím osobně MHD s chirurgickou rouškou, každý kolem mne roušku má (v MHD i v práci), a v práci nemáme masivní nárůsty infekce, i když u nás jede závodní jídelna. Znám mnoho lidí, co covid nemoc prodělali a uzdravili se v drtivé většině bez pobytu v nemocnici, ale tito lidé nepocházejí od nás z práce (nakazili se někde jinde). Znám i pár starších lidí, kteří na covid zemřeli.

Je na zvážení, zda například nemocnice Cheb a podobné malé špitály nejsou plné také z různých komerčních důvodů, v Chebu se jednak často nechají operovat Němci, protože je to levnější než u nich, a managment nemocnice na tomto rád vydělává. A za druhé blízkost Německa odvádí lékaře a sestry z tohoto relativně chudého kraje za lepšími výdělky v blízkém Německu, rušila se zde proto celá lůžková oddělení (víc o tom aktuálně zde).

Takže ta data o vytíženosti nemocnic jsou velikou otázkou (podrobně o tomto zde).

A stále platí prohlášení Angely Merkel, viz blog 2020, kdy už na počátku prohlásila, že covidem se infikuje asi 70% populace, jen malé procento z těchto lidí ale bude mít vážné obtíže. Takže opravdu nelze najít neagresivní, levný, rychlý a spolehlivý test na covid?

Aby se mohly otevřít nejen obchody, ale i divadla, kina a koncertní sály?

Stále si myslím, že polovinou covid problémů je BYZNYS vybraných lidí (viz nově ZDE, zde), jinak by tu dávno takový test byl. Doporučím i text katolíka Radomíra Malého o "podvodné pandemii", je velmi konkrétní, zde.

 

Aktuální prohlášení pana Prymuly o certifikačních průkazech testovaných, očkovaných a těch co nemoc Covid prodělali je také vysoce výmluvné, viz CNN Prima News zde:

Vláda musí podle exministra zdravotnictví Romana Prymuly do budoucna zvažovat, jak označit občany, kteří už se nechali očkovat koronavirovou vakcínou. Řekl to v pořadu Partie Terezie Tománkové, kde navrhl, že by se lidé mohli prokazovat papírem či čipem.

Podle Romana Prymuly se v podstatě uvažuje v EU o třech různých certifikátech, které budou mít buď papírovou podobu, nebo se bude jednat o mobilní aplikace v telefonech, anebo dokonce o čipy, ve kterých bude očkovací, testovací a epidemiologický status trvale zaznamenán.

 

Rada Evropy na svém parlamentním zasedání 27. 1. 2021 ale v rezoluci 2361, v bodu usnesení 7.3.1. odmítnula diskriminaci neočkovaných občanů:

7.3.1. - ensure that citizens are informed that the vaccination is NOT mandatory and that no one is politically, socially, or otherwise pressured to get themselves vaccinated, if they do not wish to do so themselves.

7.3.1 - zajistit, aby občané byli informováni o tom, že očkování NENÍ povinné a že na nikoho není politicky, společensky ani jinak vyvíjen nátlak, aby se nechal očkovat, pokud si to sami nepřejí.

- u pouze experimentálně schválených vakcín to totiž v právním státě ani jinak není možné.

 

Základní otázkou mnoha lidí se tak nově stalo toto:

"BUDE PLATIT, ŽE PO PROOČKOVÁNÍ ASI 60-70% POPULACE VIRUS SARS-CoV2

USTOUPÍ A VŠE SE VRÁTÍ DO NORMÁLNÍHO STAVU (PLNÝCH OBČANSKÝCH SVOBOD),

 

NEBO SE NOVÉ KMENY VIRU BUDOU NEUSTÁLE PODIVNĚ (VIZ FAUCI) MNOŽIT

A OČKOVÁNÍ PODOBNĚ JAKO U CHŘIPKY

BUDE OPAKOVANĚ VYNUCOVÁNO OMEZOVÁNÍM SVOBOD OBČANŮ (IZRAEL ZDE)?

 

JE MOŽNÉ, ŽE TOTO UŽ NIKDY NESKONČÍ?"

 

- Angela Merkel dala po setkání s vůdci G7 zemí odpověď (19.2.2021, reuters, ZDE):

Skončí to prý, "...až budou naočkování VŠICHNI lidé".

(Novináři to upravili na "skončí to, až bude naočkován celý svět", viz nadpis reuters.)

 

Jenže je vůbec možné, aby všichni lidé byli naočkovaní (to nelze reálně provést už kvůli různým zdravotním komplikacím, nejen kvůli osobním názorům)?

A proč A. Merkel změnila původní vizi odborníků, že stačí proočkovat asi 60-70% populace,

když nyní nově prohlásila, že očkování a logicky i covid pasy budou nutné pro všechny?

 

Zavání to totalitou.

Už víc než půl roku tvrdím, že rychlý, laciný a spolehlivý test, dnes s novými lacinými léky, by naprosto změnil tuto hru. Očkování je drahé, nové kmeny ho navíc problematizují, vakcíny jsou stále pouze experimentální. Jenže to by asi nebyl takový byznys.

 

 

 

 

A na závěr co je nového v Evropě?

Alternativa hlasá (anglicky obsáhleji zde, česky stručněji zde), že:

"...coronavirus je uměle vytvořený (nyní už tedy reálný) problém (*viz výše i Soňa Peková), který má za cíl vytvoření "digitálního nevolnictví, ze kterého má mít prospěch pouze malá skupina nadnárodních pracháčů".

O tom, že nemusí mluvit do větru, svědčí nejen čistky a další projevy "kulturní revoluce" nejen v USA, viz úvod tohoto blogu, ale i další signál.

 

Německo přijalo agendu digitální identity občanů - ZDE.

Agenda ID2020 was designed by Bill Gates as part of the “vaccination package”. It is backed by the Rockefeller Foundation, Accenture, the WEF and GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunization, now simply called the Vaccine Alliance), also a Gates creation (2001), with HQ in Geneva, Switzerland.

GAVI is located next door to the WHO.
GAVI is called a public private partnership,

The public part being WHO, plus a number of developing countries;

The private partners are, of course a series of pharmaceutical companies, i. e. Johnson & Johnson, GlaxoSmithKline, Merck & Co. … and the Bill and Melinda Gates Foundation.

 

Co to prakticky má znamenat?

Dalším prvkem "digitálního nevolnictví" má být kromě "chytré domácnosti" 5G sítě (co vás automaticky napráská, že pijete moc piva, jíte moc masa, málo navštěvujete stránky progresivní levice EU a příliš čtete nepovolené myšlenky, atd...) také ID občana, digitální identita občana.

Takový předstupeň čínského systému občanských kreditů.

Digitální databáze má zahrnovat všechny dostupné informace o každém občanovi.

Zdravotní (vč. očkování), ze státní správy (jaké např. platíte daně), cokoliv...

Pokud k tomu přidáte digitální měnu či plánovaný občanský příjem pro lidi bez práce, což má být důsledek automatizace s prvky umělé inteligence (Průmyslová revoluce 4.0), pak lze zlikvidovat kritiky snadno – vypnete jim či snížíte občanský příjem, získají povolení k pohybu jen na nákup, do práce a domů (EU nadšeně hovoří o tom, že covid pasy budou skvělým nástrojem i po skončení pandemie!!), případně budete vygumováni (cancelováni) ze soc. sítí (aktuálně EU zesiluje dohled nad sítěmi), bude vám znemožněno používat platební karty (cokoliv hradit na netu) atd.

 

Pracovně se tomu říká digitální nevolnictví, ale mluvil o tom již Carroll Quigley v 60.letech, na Georgetown universitě v USA, viz jeho kniha Tragedy and Hope, ze které jsem citoval obsáhlé pasáže v BONUSU č.1 (viz spodek této stránky).

Carroll Quigley, Tragedy and Hope, r.1966.

Cituji, str.324:

The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole.

This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent private meetings and conferences.

 

"Tento systém kontroly světové ekonomiky jako celku je řízen z pozadí (podrobnosti viz delší citace v Bonusu č.1 níž) a je v soukromých rukou, má dominovat politice každé země, bude řízen ve feudálním stylu."

Neposlušné vlády budou čelit finančním krizím, což způsobí předčasné volby, viz Mário Draghi nyní v Itálii, to už je opravdu fraška (víc o tomto aktuálně česky zde). Itálie získává 240mld euro ze 750mld euro EU společných a nezákonných dluhopisů, Mário Draghi byl dlouholetým členem Goldman Sachs, pak byl v čele ECB, o které víme, že vznikla z Monetárního institutu Basilejské banky mezinárodní výměny, kterou tak pěkně popisuje Quigley (viz opět Bonus č.1 níž). Tato veliká loutka má dohlédnout, aby Itálie za tento ohromný úplatek nevystoupila z eurozóny, což by vysoce pravděpodobně podkopalo projekt jednotného superstátu EU, což je hlavním cílem lidí v pozadí. Odchod třetí největší ekonomiky z EU eurozóny by EU definitivně položil; nový italský ministerský předseda je zdá se opět člověk na svém místě (jako Mnuchin v USA, který by nikdy nepřipustil reformu Fedu, US centrální banky, víc o tom opět Quigley a nebo zápisník 2018 část první, zásadní článek o tom proč a jak vznikají ekonomické krize).

Takže termín "digitální nevolnictví" je zcela na místě.

 

Závěr

Ať už vidíme podivně negativní vývoj v covid šlamastice, nebo v otázce progresivních utopických anarchistů, kteří za peníze multi-miliardářů plánují (hodně naivně) rovnost všech a ve všem (odkaz francouzské revoluce, jenž bude zneužit k nastolení vlády mocných, jen co tito anarchisté a migranti rozbijí národní státy přelidněné planety, jak předpověděl doc. Valenčík v r.1994 ve své knize Lidé, ještě máte rozum), ať sledujeme USA či Evropskou Unii, finanční otázky (aktuálně česky např. zde) či novou vlnu propouštění lidí "s nepatřičnými názory", nebo dokonce šílenství "mužů, kteří se prohlásí za ženy" a budou sportovat a převlékat se s dívkami a ženami v jejich šatnách, a brát jim vítězství v soutěžích, vidíme všude posun k negativním trendům.

Blbost světu vládne, široce podporována hlavními médii.

 

 

Znalost historie nám pomáhá vzdorovat těmto pravidelně se vracejícím utopiím,

ovšem zdá se, že hlavními "akcelerátory lidské hlouposti"

se dnes stávají technologie v rukou multi-miliardářů.

 

Naprosto zásadní odkaz na 10min video s cz titulky o lidském myšlení - ZDE.

Před dvěma sty miliony let se u našich savčích předků vyvinula nová část mozku: mozková kůra (kortex).

Tento kus tkáně o velikosti poštovní známky vyrostl na povrchu (kolem) mozku o velikosti vlašského ořechu a je klíčem k tomu, čím se lidstvo stalo.

Futurista Ray Kurzweil navrhuje, abychom se připravili na další velký skok ve výkonnosti mozku, jakmile se dostaneme k výpočetní síle v cloudu.

Stručně ve videu s českými titulky vysvětluje, jak funguje mysl (kniha zde), a že savci získali dík velkému vymírání před asi 65mil let nové postavení rozvojem právě kortexu, kůry mozkové.

Kůra mozková se zvrásnila záhyby, aby navýšila svůj povrch (kvantitu), obklopující původní savčí mozek. Přibyla řeč, časem i abstraktní myšlení (například rozpoznání ironie, hodnocení krásy, apod., víc viz video v odkazu výše) v předních částech kortexu (proto lidé mají vysoké čelo, narozdíl od svých předchůdců).

"Co by se stalo, pokud bychom získali možnost propojit mozek s počítači?

Nastala by podobná vývojová "revoluce" (a možná nepředvídatelná exponenciální Singularita vývoje, viz autorova kniha zde), jako před 65miliony let?"

 

- Ptá se autor..., víc viz naprosto zásadní video výše.

 

Víte například o výzkumu NEURALIK.com, kde 10.000 elektrod zavedených do mozku člověka má vytvořit rozhraní (interface) pro spolupráci mozku a počítačů?

Představil to Elon Musk (*ale strašně u toho zadrhává, blbě se to poslouchá) - ZDE.

Leze to z něj jak z chlupaté deky.

 

...

 

Ovšem znáte můj názor - my nejsme NAD přírodou, planetou či vesmírem, jsme součástí velmi úzce propojeného biologicko-chemického "systému života" (přírody).

Co uděláme přírodě, živé i neživé, to se časem projeví i na nás, lidech.

Proto se musíme snažit hlouposti vzdorovat, jakkoliv se to zdá nemožné,

to i aktivistickým hlupákům nebo utopistům v Bruseli či hlavních médiích,

co papouškují své polopravdy.

 

Proto to nevzdávejte, pomáhejte přírodě, pracujte proti přelidnění, ale chraňte své státy, jako "domácí základnu" pro přežití krizí. V první velké krizi se EU rozpadne, protože je to jen "loutkový projekt" nadnárodních pracháčů, což je vidět od 11.září, války v Iráku 2003 a dalších color revolucí, od války v Gruzii a od puče na Ukrajině, všude se vedení EU chová hloupě, nesystémově, proti svým zájmům (evropským zájmům), je to "lakovna", falešný projekt kontroly společnosti.

Je třeba se vrátit před Lisabon (předělanou ústavu EU), jak píše pan Vondruška zde.

Jinak skončíme jako občané v naprosté zádeli (zde):

"Vývojáři přišli s řešením pro Dány, kteří chtějí mít jistotu, že se milostnými hrátkami nezprotiví nedávnému zpřísnění právní definice dobrovolného sexu. Mobilní aplikace iConsent umožňuje zaregistrovat zamýšleného partnera a odkliknout mu souhlas s aktem. Jeden souhlas platí 24 hodin a vztahuje se na jednu soulož. Dánům to však není po chuti, žena či muž si přece svůj souhlas mohou rozmyslet kdykoliv, i během milování. Česká aktivistka podtrhuje, že 'úřad' do postele prostě nepatří, je to celé hyper-korektní nesmysl."

- Jsou to idioti, tito lidé, to je snad už naprosto jasné, proto se braňte.

 

 

Z online výuky nejmenované české školy - aktivistický test pro obranu před "falešnými zprávami", který vyplňují děti po absolvování školení - Valentinka je "vzorná", nevěří LIDEM OKOLO MĚ, ale věří novinám a rádiu.

Lidé okolo mě, to jsou ale nejen kamarádi, ale i rodiče, dědeček a babička, strýc či teta. Ale ty EU nepodporuje, psal jsem o tom na mých blozích už vícekrát. Osobně jsem viděl a slyšel český pořad pro děti, kde je autoři nabádali, "aby pravdu NEHLEDALI(!!), že to je strašně nebezpečné v sítích plných falše. Pravdu prý najdou na serverech Evropské unie." Kdyby se vám zdálo, že toto už je za hranicí rozumu, tak se vám to nezdá. Pravdu musíme vždy hledat, protože když uvěříme jedinému zdroji, pak se snadno může stát, že se ho zmocní někdo proradný, a snadno nás oblbne. Takže děti - pravdu vždy musíte hledat a nikdy ne jinak, jakkoliv je to obtížné. Jediná místa, kde se ji určitě nedozvíte, jsou aktuální zprávy hlavních médií, to je historicky doložený fakt. Takže Valentinko, máš to za čistou kuli (pětku), bohužel. A nezapomínej na knihy slavných US akademiků, jako byl např. prof.Carroll Quigley, prof.Anthony C. Sutton, Edward Griffin a mnozí další (a rozhodně nečti pseudo-analýzy, viz aktuálně česky o "konspirátorech" zde, tento autor vážené US akademiky opravdu nestudoval).

 

Braňte se, už včera bylo pozdě. A pochybuji, že vám v tom pomohou takoví lidé,

jako jsou Piráti u nás či Demokraté v USA.

Upřímně si myslím, že pomoct občanům neměl ale v úmyslu ani Donald Trump,

jen trochu měnil priority od globalistů (odmítnul TTIP a global pakty pro migraci),

ale jinak nic zásadního dělat nemohl, viz jeho ministr financí Mnuchin

a články o něm na mém zápisníku 2016 (viz menu nahoře).

Já jsem výsledky Trumpa bohužel překvapen nebyl, on byl zoufalou volbou zoufalých lidí, mučedníka z něj udělali až ti idioti z hlavních médií, kteří se ho snažili nezákonně umlčet smyšlenou Russiagate a pak fraško-impíčmenty a masírkou po smrti černocha Floyda "o bílém systémovém rasismu" zde (detaily nově i zde), což byla pouhá záminka pro ničení hlavních symbolů dříve plně svobodných Spojených států. A často přitom i lhali, víc o tom nově zde. Volby v USA měli soudci nechat řádně vyšetřit, protože indícií, že zde byly masivní podvody, bylo dostatek (zde jeden souhrn). A po tomto odmítnutí se tím vůbec zabývat budou žít tyto indície už navždy svým životem.

Jinak jsou to opravdu idioti, i ti propagátoři rádoby-rovnosti v USA:

- copak lze odvolat někoho, kdo už není ve funkci?

Nyní toto potvrdil i zásadní muž Republikánů, pan McConnell, zde.

 

Pokud nebudou podvody od doby r.2001, přes různé války, až dnes k původu viru řádně vyšetřeny, můžeme se dočkat veliké krize a války, které budou stejně falešně odůvodněny. Vždy lze přece nalézt nějaké ty záhadné odstřelovače, neznámé teroristy, tu jedinou "správnou" laboratoř, co může za nákazu. Hlavně se zadlužme u těch správných lidí a nepátrejme po pravdě, to vše jsou jistě jen falešné zprávy, nám můžete věřit, říkají tito "andělé", co se tajně slézají už od 60.let na setkáních, o kterých se nesmí informovat.

 

Tak se opatrujte.

Historie a zdravý rozum jsou na vaší straně.

 

 

Napsal Pavel Sedlák

jako svůj osobní názor na aktuální události.

 

 

Volně související odkazy:

 

Paul Craig Roberts / The Saker

14. 2. 2021

Už nějaký ten rok poukazuji na to, že kremelská politika zdrženlivosti a sebeovládání vůči západním provokacím provokuje další a další provokace, čímž se stává politikou nebezpečnou...

Nuže, nyní se zdá, že Kreml konečně tuto svoji sebedestrukční politiku zavrhl a nahradil ji otevřenou řečí, která vůči nekompetentnímu Západu nepostrádá dokonce ani prvky pohrdání.

Na tiskové konferenci, uskutečněné na závěr nedávného jednání viceprezidenta Evropské komise Borrela s ruským ministrem zahraničí Lavrovem, vyjádřil ruský ministr na adresu EU tuto ostrou výtku:

"Začínáme vycházet z předpokladu, že EU není spolehlivým partnerem."

Rusko hrozí přerušením vztahů s EU, pokud by EU opět na něj uvalila sankce, víc ZDE.

(Tiskovka měla v EU zajímavou dohru, víc o tom česky ZDE, další popis zde.)

 

The Saker

The EU has a major problem: it is run by a comprador class which is entirely dependent on the United States. Okay, that by itself is not the problem I am referring to. The problem I am referring to is one we could call the problem of the decapitated chicken: a decapitated chicken can run without a head, but it sure does not know where it is running or why. This happens to all comprador classes when their beloved masters suddenly vanish.

 

 

Time Magazine Admits Dirty Tricks Engineered Biden into Office Over Trump

by Stephen Lendman, 9.2.2021

In 1991, master spider/trilateralist
David Rockefeller thanked the "Washington Post, The New York Times, Time Magazine and other great publications whose directors have attended our meetings and respected their promises of discretion for almost forty years," adding:

"It would have been impossible for us to develop our plan for the world if we had been subject to the bright lights of publicity during those years."

"But, the work is now much more sophisticated and prepared to march towards a world government" (*part of the diabolical Great Reset plan for ruler-serf societies worldwide).

"The supranational sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the national auto-determination practiced in past centuries."

 

Překlad:

V roce 1991 hlavní pavouk / trilateralista David Rockefeller poděkoval časopisům "Washington Post, The New York Times, Time Magazine a dalším skvělým publikacím, jejichž ředitelé se účastnili našich setkání a téměř čtyřicet let dodržovali své sliby diskrétnosti," a dodal:

"Bylo by nemožné, abychom rozvinuli náš plán pro svět, kdybychom byli během těch let vystaveni jasnému světlu publicity."

"Ale práce je nyní mnohem propracovanější a připravenější na pochod směrem ke světové vládě." (* součást ďábelského plánu Great Resetu pro feudálně řízenou společnost vládců a nevolníků po celém světě).

"Nadnárodní suverenita intelektuální elity a světových bankéřů je jistě vhodnější než národní sebeurčení uplatňované v minulých stoletích."

 

Stephen Lendman was born in 1934 in Boston, MA. In 1956, he received a BA from Harvard University. Two years of US Army service followed, then an MBA from the Wharton School at the University of Pennsylvania in 1960. After working seven years as a marketing research analyst, he joined the Lendman Group family business in 1967. He remained there until retiring at year end 1999.

Writing on major world and national issues began in summer 2005. In early 2007, radio hosting followed. Lendman now hosts the Progressive Radio News Hour on the Progressive Radio Network three times weekly. Distinguished guests are featured. Listen live or archived. Major world and national issues are discussed. Lendman is a 2008 Project Censored winner and 2011 Mexican Journalists Club international journalism award recipient.

 

 

"Pandemie představuje vzácné, ale krátké okno příležitosti

pro pochopení, novou představu a nový začátek našeho světa."

prof. Klaus Schwab, zakladatel a výkonný předseda Světového ekonomického fóra (WEF).

 

 

Článek o tomto "novém začátku" (resetu) říká:

"Jsme ve válce. Nikoliv s covid infekcí, s Ruskem či Čínou, ale ve válce obyčejných lidí proti malé skupině globálních multi-milardářů, kteří už dekády plánují sebrat lidem jejich práva, svobodu slova, kteří chtějí vytvořit novou, technologicky kontrolovanou společnost a z lidí vytvořit digitální nevolníky."

We are at war. Yes. And I don’t mean the West against the East, against Russia and China, nor the entire world against an invisible corona virus.

No. We, the common people, are at war against an ever more authoritarian and tyrannical
elitist Globalist system, reigned by a small group of multi-billionaires, that planned already decades ago to take power over the people, to control them, reduce them to what a minute elite believes is an “adequate number” to inhabit Mother Earth – and to digitize and robotize the rest of the survivors, as a sort of serfs.

Peter Koenig (here)

P. Koenig is an economist and geopolitical analyst.

He is also a former World Bank staff and worked extensively around the world in the fields of environment and water resources. He lectures at universities in the US, Europe and South America. He writes regularly for Global Research, ICH, RT, Sputnik, PressTV, The 4th Media, TeleSUR, TruePublica, The Vineyard of The Saker Blog, and other internet sites.

He is the author of Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed – fiction based on facts and on 30 years of World Bank experience around the globe. He is also a co-author of The World Order and Revolution! – Essays from the Resistance."

 

 

 

iDNES, 28.1.2021 - hrozí prasknutí finanční "bubliny století"

(*hrozí finanční krize podobná té v roce 1929 - náhoda či záměr?)

Začátkem roku vzbudil rozruch investiční stratég Jeremy Grantham, spoluzakladatel společnosti Grantham Mayo van Otterloo (GMO), která je jednou z největších správcovských firem na světě.

Ve své eseji, kterou publikoval na stránkách GMO, uvedl, že dlouhý růst od roku 2009 dospěl do stádia "plnohodnotné epické bubliny". "Extrémní nadhodnocení, prudké cenové nárůsty, šílené emise a hystericky spekulativní chování investorů," vyjmenoval Grantham faktory, které podle něj vedou k tomu, že nynější situace se do historie zapíše jako jedna z největších finančních bublin v historii.

Před bublinou varovali minulý týden také zástupci Bank of America, podle kterých je „extrémní tažení“ na Wall Streetu, jež tlačí cenu akcií do rekordních výšek, podporováno štědrou státní pomocí. Administrativa prezidenta Bidena nyní usiluje o schválení stimulačního balíku v hodnotě 1,9 bilionu dolarů (bezmála 41 bilionů korun). Bank of America odhaduje, že už v prvním kvartálu 2021 musí na trzích dojít ke korekci, informovala agentura Bloomberg.

...

Známá citace Davida Rockefellera - Jsme na pokraji globální proměny (*společnosti, světa).

Stačí, aby vznikla ta správná velká krize, a všechny národy dobrovolně akceptují

náš nový systém (*nadnárodního elitářského řízení, naší kontrolu celého světa).

 

 

Novinky, 18.2.2021

Maďarsko v roce 2017 zpřísnilo dohled nad nevládními organizacemi financovanými ze zahraničí. Ty, jejichž roční příspěvek ze zahraničí překročí 7,2 milionu forintů (546 tisíc korun), se musejí povinně registrovat a také zveřejňovat podrobnosti o svých dárcích.

(*Jejich činnost ale není nijak omezena, pokud informace uvedou.)

Unijní soud však konstatoval, že
se jedná o "diskriminační a neodůvodněné omezení", které je v rozporu se základními právy včetně ochrany osobních údajů či svobody sdružování. Evropská komise dala ve čtvrtek Maďarsku dva měsíce na změnu zákona o financování nevládních organizací, který podle Soudního dvora EU porušuje unijní předpisy.

...

Aha, transparentnost zde vadí.

Jak příznačné pro EU komisaře a jejich pojetí "demokracie" zkorumpované penězi, kde NGO ziskovky rády útočí na maďarskou vládu, kvůli jejímu odporu vůči masové migraci.

Normální brutální nátlak, placený bůh ví kým. Například USA mají podobný zákon FARA, nikdo to nepovažuje za diskriminační, naopak. Opět dvojí metr, ukazující jak hluboko kleslo pojetí skutečné demokracie a jak mizí vláda práva v Evropské unii.

 

 

Ochutnávka z Bonusu č.1 (úplně dole na této stránce).

Carroll Quigley, Tragedy and Hope, r.1966.

Cituji, str.324 až 325

The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole.

This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent private meetings and conferences.

...

Each central bank, in the hands of men like Montagu Normen of the Bank of England, Benjamin Strong of the New York Federal Reserve Bank (1910 zde), Charles Rist of the Bank of France, and Hjalmar Schacht of the Reichsbank, sought to dominate its government by its ability to control Treasury loans, to manipulate foreign exchanges, to influence the level of economic activity in the country, and to influence cooperative politicians by subsequent economic rewards in the business world...

The B.I.S. is generally regarded as the apex of the structure of financial capitalism whose remote origins go back to the creation of the Bank of England in 1694 and the Bank of France in 1803...

...In government the power of the Bank of England was a considerable restriction on political action as early as 1819 but an effort to break this power by a modification of the bank's charter in 1844 failed. In 1852, Gladstone, then chancellor of the Exchequer and later prime minister, declared,

"The hinge of the whole situation was this: the government itself was not to be a substantive powers in matters of Finance, but was to leave the Money Power supreme and unquestioned."

 

It must not be felt that these heads of the world's chief central banks were themselves substantive powers in world finance. They were not. Rather, they were the technicians and agents of the dominant investment bakers of their own countries, who had raised them up and were perfectly capable of throwing them down.

...these investment bankers (also colled "international" or "merchant" bankers) who remained largely behind the scenes in their own unincorporated private banks.

These formed a system of international cooperation and national dominace

which was more private, more powerful, and more secret

than that of their agents in the central bank.
 

 

 

 

FILM V Měsíčním světle (Netflix, 2019, sci-fi horor)

Neznámá černošská dívka se objevuje každých devět let, i když byla zabita, a vraždí lidi.

Detektivové nemohou získat spojitost mezi oběťmi.

Až později již bývalý detektiv, trpící psychickými problémy z tohoto případu, zjišťuje při pátrání na vlastní pěst, že tyto lidi spojuje jakýsi manifest - proti nadnárodním elitám za záchranu národních států, soukromí, atd. (vlastenecké hnutí).

Dívka se ukáže být jeho vnučkou z budoucnosti (i když on je běloch a jeho dcera také), která byla vyslána, aby zabránila občanské válce v USA, způsobené prý těmito "teroristy, co bojují proti elitám".

Jako důvod, proč jsou tito lidé teroristé, uvádí smyšlený začátek občanské války v USA, kdy prý "příznivci hnutí vlastenců naložili náklaďák výbušninami a zaútočili na lidi".

 

Je jasné, že vlastenecká hnutí jsou reálně přitom v USA spíš ta umírněná, viz například aktuální diskuse v USA, co se stalo během protestů BLM, kde byly stovky vypálených budov, z toho 50 policejních stanic, a co se reálně stalo na Capitolu, kde nikdo nic nezapaloval a dokonce ani ten policista nezemřel po úderu hasicím přístrojem, psal bratrovi poté zprávu, že je v pořádku, viz např. zde a hlavně s detaily zde.

Jak  v odkazu píše a cituje P. C. Roberts:

Jedním z údajných mrtvých byl policista Capitol Hill Brian Sicknick, který byl údajně ubit k smrti hasicím přístrojem. Zde jsou fakta podle Sicknickovy matky a bratra:

Matka policisty Brian Sicknick uvedla, že její syn nebyl 6. ledna ubit hasicím přístrojem a řekla, že místo toho pravděpodobně utrpěl mrtvici - vyvrací zprávy New York Times a dalších, kteří tvrdí opak. Nebyl zasažen do hlavy, ne. Myslíme si, že dostal mrtvici."

Ken Sicknick také opravil falešnou zprávu New York Times o smrti svého bratra a uvedl, že "jeho bratr mu poslal včera v noci zprávu o tom, že dostal dvakrát pepřovým sprejem, byl jinak v dobré kondici".

Falešné noviny NY Times, které přinesly zprávu, že Sicknick byl ubit k smrti demonstranty, byl citován jako
argument v obžalobě Demokratů, že bývalý prezident Donald Trump byl za to zodpovědný a měl by být odsouzen v Senátu. Falešné zprávy využili také Demokraté a loutky v médiích k podpoře tvrzení, že jsou zapotřebí nové zákony o domácím terorismu, aby se zabránilo "Trump Deplorables" vraždit lidi. To vše na základě lži z New York Times.

Tři z údajných úmrtí při "násilném povstání" byla přirozená úmrtí lidí (infarkty apod.). Zbývající pátá mrtvá byla bílá veteránka, kterou zastřelil černý policista z Capitol Hill. Žena policistovi nevyhrožovala a nebylo vysvětleno, proč ji policista zastřelil.

 

Dívka ve filmu říká:

"My musíme zabít nejen vůdce hnutí, ale i původní autory těch myšlenek, těch idejí,

aby vůbec nevznikly. Vymažeme je z historie

a já tím zachráním USA před zničující občanskou válkou."

...

Není to "skvělý" příběh? Kam se hrabe PŠM za komančů (politické školení mužstva) na dnešní Netflix. Nepoznáváte v tomto snímku něco ze současnosti? A není poněkud sporné, že film nabízí "řešení"- vyvraždit tyto lidi s jiným názorem?

Platíte Netlfixu, Googlu a spol...?

Možná byste se měli zamyslet, zda se tím nestřílíte do vlastní nohy, když tedy pominu trestní rovinu, které by měli autoři tohoto snímku asi čelit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"DEMARKAČNÍ LINIE" BOJIŠTĚ

PRO NADCHÁZEJÍCÍ ROK 2021.

 

9. 1. 2021

 

aktualizace 12.1. - podle předsedy Republikánů v Nevadě vejdou následující dny do dějin

a president Trump bude inaugurován 20. ledna za presidenta USA pro další období.

Vše prý začne nouzovým vládním vysíláním (info-proužek v TV), víc níž a angl. zde.

(* No, nevypadá to, že by něco takového mělo nastat, zajímavé ofic. vyjádření.)

 

aktualizace 12.1. - WikiLeaks zveřejnili opravdu hodně nových explozivních věcí, zde.

 

aktualizace 21.1.

Přidán obsáhlý text bonus č.1, o historických souvislostech procesů v USA a GB.

* POZN.: Hluboce doporučím všem, kdo nechápou souvislosti s dnešním děním v USA,

různé zdánlivě proti sobě působící pověsti (zda bude Biden odvolán nebo ne,

zda podnikne Trump puč nebo ne, atd.), aby si ho přečetli

od začátku až do konce bez vynechání jediného řádku.

Plně dokončen byl 25.1.

 

aktualizace ke Covid nemoci, 23. 1. 2021:

Skutečně třeskutá zpráva - ministr Blatný přiznává, že statistiky mrtvých "s covidem" jsou ze 60% ZKRESLENÉ!!

Počet potvrzených případů od začátku pandemie je 933.361, počet zemřelých pak 15.230. Statistiky jsou prý ale příliš paušální a zahrnují i mrtvé z jiných příčin.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) dnes pro TN.cz vysvětlil, že
jen 30procent lidí započítaných ve statistikách skutečně podlehlo covidu. Pokud je toto pravda, mělo by proběhnout rozsáhlé vyšetřování pro šíření poplašné zprávy, trestný čin!

 

 

 

motto

"The next 12 days will be something to tell the grandchildren! It’s 1776 all over again!"

the Chairman of the GOP in NYE, Nevada, Michael McDonald.

 

 

 

ÚVOD.

Nový rok 2021 "zaťukal na dveře", takže by bylo vhodné ho nějak pěkně uvítat, nejlépe asi na tomto blogu – zápisníku – nějakým drobným souhrnem posledních zpráv, okořeněným nějakým "odlehčeným" výhledem na hlavní otázky tohoto začínajícího roku.

Takže pojďme na to.

 

 

1. Vývoj kolem SARS viru s koronou typu dva.

Hlavní dobrou zprávou je dokončení první fáze výzkumu o paměťové imunitě.

Novinky, 23. 12. 2020

Vědkyně Koutná:

Paměťová imunita chrání po prodělání covidu nejméně rok, spíš i déle.

 

Což v praxi – předběžně – znamená, že každý, kdo prodělal nemoc covid, způsobenou koronavirem typu dva, tedy komu se vir dostal "přes sliznice" do těla, ať už měl příznaky či nikoliv (záleží pouze na dávce viru, starší lidé samozřejmě mají tuto ochranu nižší), získá paměťovou buněčnou imunitu, která podle zatím dokončené fáze výzkumu přetrvává půl roku, a vzhledem k předchozím výzkumům u podobných virů vědci kvalifikovaně odhadují, že úbytek této imunity bude pozvolný, lidé by měli být chráněni rok a pravděpodobně i ještě déle, možná i dva roky.

Paměťovou imunitu jsem probíral ve dvou článcích na zápisníku 2020, proto jen stručně.

Kdo má tuto imunitu, tak se může spolehnout, že jeho imunitní systém si už kdykoliv znovu dokáže rychle vyrobit protilátky proti covid infekci, protilátky pak vydrží průměrně asi tři měsíce. Může sice onemocnět, podobně jako po vakcinaci, ale neměl by už mít těžký průběh nemoci (výjimky existují vždy, ale to i u vakcín).

Testy paměťové imunity u nás provádí desítky laboratoří, dělají se z krve, výsledky jsou druhý den. Tuto informaci jsem získal z tisku od spoluzakladatele české imunologie. Je tak otázkou, zda by stát nenašel kapacity, aby před případnou vakcinací u indikovaných lidí neprověřil, zda takové lidi je vůbec nutné vakcinovat.

Cituji z Echo Prime, 7. 10. 2020:

Spoluzakladatel české klinické imunologie Jaroslav Svoboda je přesvědčen,

že tato strategie zavírání není udržitelná (*nová studie ze Stanfordu o tomto zde).

K buněčné imunitě:

... V Praze je kolem padesáti laboratoří, které jsou to schopny dělat. Na to nepotřebujete ani žádné laboratoře Akademie věd. Když tady teď napíšu papír, zítra naberu pacientovi krev a pošlu do laboratoře, tak to pozítří budu vědět.

OTÁZKA: Proč to státy nedělají? Proč nevytipují ohrožené, nechrání je a u ostatních jen jednoduše z krve neotestují buněčnou imunitu?

Kdyby se od začátku u lidí z ohrožených skupin, pokud už se nakazí, dělaly pečlivé rozbory T lymfocytů, bylo by velmi rychle vidět, že začíná problém, a dalo by se rychle zasáhnout. Zatím se dělá jen to, že pokud má někdo
pneumonii, je covid pozitivní a má nižší celkové leukocyty, tak se říká, že už má být v blízkosti jednotky intenzivní péče.

OTÁZKA: To už je zbytečně pozdě, ne?

Kdyby se na začátku u rizikových nakažených udělalo vyšetření na úroveň lymfocytů, tak se dá zasáhnout mnohem dřív. U rizikových pacientů jsem při pečlivém rozboru krve od začátku předpokládal, že budou mít těžký průběh.

 

 

K paměťové imunitě podruhé - může trvat až deset let.

Deník.cz, 19. 12. 2020

Epidemiolog Jiří Beran: Kdo prodělal covid, nemusí se očkovat.


O tříměsíční imunitě mluví lidé na ministerstvu, ale to není pravda.

Kdyby četli, znali by jeden z nejdůležitějších článků, které o covidu vyšly. Publikovali ho vědci z Institutu Karolinska ve Švédsku, kteří poukázali na to, že imunita je dlouhodobá.

Vrtalo jim hlavou, jak je možné, že lidé, kteří měli pozitivní PCR test, nenakazili zbytek rodiny.

Vyšetřili ty, kteří měli minimální nebo žádné příznaky. Zjistili, že sice nemají protilátky, ale jejich buněčná imunita, tzv. cytotoxické T-lymfocyty, je totožná jako u lidí, kteří měli protilátek hodně.

Ptali se tedy, jaká je buněčná paměť u těch, kteří měli lehký či naopak těžký průběh nemoci.

Zjistili, že jsou na tom stejně.

Z toho plyne, že je jedno, v jaké formě onemocnění proděláte, protože zanechá otisk v buněčné paměti.

Ze srovnání s pamětí, která se dodnes měří po SARS-CoV-1, vyplynulo, že trvá deset let a je pořád stejná. Kulantně napsali, že prodělaná nemoc covid-19 působí dlouhodobou imunitu v buněčné paměti, která se vyrovná paměti po SARS-CoV-1.

... Imunita bude dlouhodobá.

Bohužel ministerstvo zdravotnictví ústy profesora Chlíbka říká, že očkování by měli podstoupit všichni, tedy i ti, kteří onemocnění prodělali, neboť to pro ně je nejlepší. Profesor Chlíbek ale zřejmě nečte protokoly klinických zkoušek a neví nic o tom, že ti, kteří mají onemocnění za sebou, byli vždycky ze všech studií vylučováni. Neexistují validní data o tom, jak se tito lidé chovají.

 

 

Co se týče vakcín, pak podle v této době dostupných dat nelze spoléhat na to, že očkovaný člověk neonemocní, ani na to, že nebude pro jiné lidi infekční. Vakcína pouze chrání před těžkým průběhem, a virová nálož by měla být logicky také nižší, ale zatím chybí tvrdá data (*novinky z nejvíc proočkovaného Izraele, kde druhou dávku vakcíny dostalo už asi 0,5mil lidí, jsou zde, a zatím nejsou příliš povzbudivé, naopak pozitivní je vývoj v Iráku, samozřejmě nic z tohoto není zatím definitivní).

Proto i očkovaní lidé po setkání s někým infikovaným budou muset do karantény

(nová fakta o tomto zde).

A proto také zatím nedává smysl, aby očkovaní lidé měli volný přístup na hromadné kulturní, sportovní či společenské akce, vakcína chrání pouze je samotné, onemocnět také mohou a asi 10% z nich může mít i nějaké střední příznaky, to vše je velmi předběžné.

 

AKTUALIZACE

Skutečně třeskutá zpráva z 23.1.2021.

Ministr Blatný přiznává, že statistiky mrtvých "s covidem"

jsou ze 60% ZKRESLENÉ!!

Počet potvrzených případů od začátku pandemie je 933.361, počet zemřelých pak 15.230.
Statistiky jsou prý ale příliš paušální a zahrnují i mrtvé z jiných příčin, kde covid infekce nehrála žádnou závažnější roli, pouze vyšel těmto těžce nemocným lidem pozitivní PCR bez příznaků. Ale i takoví mrtví byli od počátku do statistik zahrnováni, na základě rozhodnutí ministerstva zdravotnictví zahrnovat každého nemocného s pozitivním testem do "covid" úmrtí.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) dnes pro TN.cz vysvětlil, že
jen 30procent lidí započítaných ve statistikách skutečně podlehlo covidu.

Pokud je toto pravda, mělo by proběhnout rozsáhlé vyšetřování pro šíření poplašné zprávy, což je v tomto rozsahu závažný trestný čin!

Podrobněji k tomu Blatný na iDNES, zde.

 

 

 

2. Vývoj kolem migrace a politické hyperkorektnosti nejen k menšinám.

Po poměrně podivných volbách v USA (* podrobně viz minulé blogy na zápisníku 2020), které vzbuzují oprávněné pochyby i u racionálních lidí pro nestandardní průběh sčítání hlasů (často chyběli pozorovatelé, existují důvodné pochybnosti – nové skutečnosti o vyšetřování zde, zapletení Itálie a tamního US velvyslanectví – o opakovaném započítávání hlasů, což je podpořené i statistiky, audity naznačují problematický SW na sčítacích počítačích), se k moci v USA dostávají Demokraté.

Italská stopa, 6.1.2021:

"Já, prof. Alfio D’Urso, advokát / advokát, z Via Vittorio Emanuele, Catania, Itálie 95131, poskytuji následující čestné prohlášení o skutečnostech, jak bylo sděleno na několika schůzkách s vysokým úředníkem vojenské služby:
Arturo D’Elia, bývalý vedoucí oddělení IT společnosti Leonardo SpA, byl v prosinci 2020 obviněn státním zástupcem Neapole za manipulaci s technologickými daty a implantaci virů do hlavních počítačů Leonardo SpA.

D’Elia byl sesazen předsedajícím soudcem v Neapoli podle informací ve svědectví pod přísahou ze dne 4. listopadu 2020, že pod instrukcemi a vedením osob pracujících z amerického velvyslanectví v Římě provedl operaci s cílem změnit údaje z amerických voleb ze dne 3. listopadu 2020 ze značně výrazného vítězství Donalda Trumpa proti Joeovi Bidenovi v řadě států, kde Joe Biden ztrácel součty hlasů. Obžalovaný uvedl, že pracuje v zařízení Pescara společnosti Leonardo SpA, a k přenosu přepínaných (*falšovaných) hlasů došlo prostřednictvím vojenského satelitu Fucino Tower do německého Frankfurtu, kdy využil možnosti šifrování voj. úrovně pro kybernetické války.

Žalovaný přísahá, že v některých případech mohla být data změněna tak, aby představovala více než celkový počet registrovaných voličů. Obžalovaný uvedl, že je ochoten svědčit všem jednotlivcům a subjektům zapojeným do změny hlasování z Donalda Trumpa na Joe Bidena, když bude mít úplnou ochranu pro sebe a svou rodinu. Žalovaný uvádí, že na nezveřejněném místě zabezpečil zálohu původních údajů a údajů přepnutých po pokynu, k provedení důkazů u soudu v této věci.

Tímto prohlašuji a přísahám, že výše uvedená fakta byla uvedena za mé přítomnosti.
DATUM tohoto 6. ledna 2021 v Římě v Itálii."

Informace z dalších zdrojů zdá se toto potvrzují, zde. Podle paní Zackové bylo operačním střediskem, které koordinovalo útok, americké velvyslanectví v Římě. Zacková o tomto uvádí důležitější podrobnosti.

 

Česky o tomto podrobně viz i aktuální článek na Protiproudu, zde.

Bradley Johnson je bývalý provozní ředitel v operačním ředitelství CIA. Sloužil doma i v zahraničí a plnil četné úkoly často v rámci různých ozbrojených konfliktů. Je tedy certifikovaný špičkový odborník na otázky kontrarozvědky s rozsáhlými zkušenostmi v oboru a špičkovým odborníkem v oblasti sledování a detekce problémů.

Podle Johnsonova svědectví byla Itálie přímo zapojena do manipulace hlasů v amerických prezidentských volbách. Potvrzuje informace o působení amerických speciálních sil v Německu a jejich manipulaci se servery Dominionu z frankfurtské stanice CIA. Navíc však objasňuje, že inkriminovaná data byla přesunuta z Frankfurtu do Říma na velvyslanectví USA na centrální ulici via Veneto. Skutečným hlavním protagonistou útoku byl tedy Řím.

 

POZN.: Bude zajímavé sledovat, zda se něco z těchto informací podaří doložit u soudu, nebo zda o tomto rozhodne "cancel parta" aktivistů v médiích a sítích. Výsledek bude stejně výmluvný, jako současné "vypnutí" dosud úřadujícího prezidenta USA na facebooku a twitteru a další cenzurní zásahy proti konzervativcům.

 

Aktuálně obrázek z netu, jsme všichni součástí "vyrobené hry"?

 

Pokud se vám události zdají doposud málo "šílené", tak v následujícím odkazu, jehož zdrojem jsou oficiální stránky Republikánů v Nevadě a tam uveřejněné prohlášení předsedy Republikánů v Nevadě, se uvádí osmibodový scénář událostí, které začnou propukat nyní a skončí prý inaugurací prezidenta Trumpa 20.1.2021. Události prý začnou nouzovým oznámením občanům (vládní systém umožňuje vložit info proužek do TV vysílání), víc o tom aktuálně ZDE.

 

Takto by vypadalo "nouzové vládní vysílání" na TV (záznam testu z 10.1.2021), bylo by v rádiu i na mobilech (možná i na iPhonech, víc o spekulacích, že zítra asi vyjde aktualizace znemožňující toto zákonné vysílání zde).

Youtube před tímto odkazem zobrazuje varování, že sledování může být stresující, no comment .-) .

 

Podle některých lidí (odkaz na video z 11.1.2021, autorem je Michael James Lindell, známý americký podnikatel - je zakladatelem a generálním ředitelem společnosti My Pillow, Inc.) získal prý D. Trump 75mil hlasů, J.Biden prý 68mil hlasů. Ohromný Trumpův náskok prý způsobil, že nastavené "falšovací výpočetní algoritmy" nestačily, bylo prý nutné provést vypnutí sčítání a zavedení "oprav", provedených z Itálie přes Frankfurt. Sčítací stroje neměly (!!) být připojeny k internetu, což byly, a vše prý vyjde v příštích dnech najevo.

Tak uvidíme, jsem opravdu zvědavý a mám víru ve spravedlnost,

ať zvítězí ten, kdo opravdu poctivě vyhrál.

 

 

 

Nanci Pelosi, mluvčí Demokratů v Kongresu, zahájila nové období avízem, že

Kongres by prý měl zakázat používání pojmů "tatínek, maminka, syn, dcera,

dědeček, babička, atd.", prý pro jejich předurčenost pohlavím,

což by prý mohlo vadit menšinám.

 

No, myslím, že tento trend známe i u nás v Evropě, bohužel ho nepokládám za rozumný.

Spolu s nezvládnutou migrací z kulturně velmi odlišných států, které jsou spíš kmenově a nábožensky založené, s poněkud pro Evropu zaostalými "středověkými" zvyklostmi nejen ve vztahu k ženám, tak hrozí, že po vítězství Demokratů dojde v USA i Evropě k dalším snahám posilovat tyto nerozumné trendy, dál oslabovat i národní státy ve prospěch globálních institucí, jako je OSN a jejich migrační a klimatická agenda.

Těmto otázkám jsem se již opakovaně věnoval v minulosti,

proto jsem nyní připravil jen humorně-satiristický souhrn v podobě satirického obrázku.

 

Satira - označení pro umělecký, zejména literární žánr využívající komičnosti, výsměchu, karikatury a ironie ke kritice nedostatků a záporných jevů.

(citace z wikipedie)

 

Klikněte na obrázek pro verzi ve vyšším rozlišení - také můžete kliknout zde.

K tezi o Vatikánu víc zde a zde. Svatý Padre Pio znal třetí fatimské tajemství – ve skutečnosti mu bylo zjeveno čtyři roky před pasáčky. Známý španělský novinář José María Zavala se na to Gabriela Amortha ptal podrobněji a závěr tohoto rozhovoru shrnul takto: "Šlo o dvě opakující se a vzájemně propojená témata: velká apostaze v Církvi od jejího vrcholu a proniknutí ďábla do čela Církve pomocí papeže pod satanovým vlivem."

 

Myslím, že pro zábavu tento obrázek,

jako jistá satiristická "karikaturní predikce"

možných sporů začínajícího roku 2021, docela dobře postačí.

Tak se bavte, vpravo nahoře máte orientační růžici "terénu", vlevo nahoře je základní legenda. Tenké šipky naznačují, kdo ovlivňuje koho, tlusté šipky pak snahy různých částí veřejnosti se bránit.

A co hodlá dělat D. Trump? První z odpovědí je zde, vůbec se nehodlá nějak stáhnout mimo veřejné dění.

A kam budou kráčet Spojené Státy Americké? Na to dává zajímavou odpověď nový analytický článek Pepe Escobara, píšícího pro Asia Times, ZDE.

 

 

3. Jakási kauza v ČRo o hyperkorektnosti.

Je hyperkorektnost nemoc?

 

Opravdu musíme mít "daňové poplatníky a poplatnice, občany a občanky" (namísto výrazu občané či daň. poplatníci), jak naznačila poslední "kauza" v ČRo?

Letos zdá se bude s EU a různými aktivisty "z řad lidu" (lidové "info-milice") asi ještě hodně "veselo". To je třetí jasná predikce pro rok 2021.

Naštěstí je tu ještě poslední dobrá zpráva - v Česku budou letos na podzim volby do Poslanecké sněmovny PČR.

Takže lidé – máte možnost se k těmto různým podivnostem osobně vyjádřit, stačí nebýt líný a dojít k volbám, to je jakési minimum, co může každý občan udělat.

 

 

Závěr.

Tak se mějte dobře a něco pro to dělejte, viz třeba zde, nová iniciativa lidí, kteří chtějí trochu zracionálnit vládní opatření, protože mnoho lidí "v týlu" (za covid frontou ve špitálech) už začíná těžce lapat po vzduchu, dostávají se do čím dál horší životní situace.

Opravdu nelze vytvořit rychlý, laciný, jednoduchý a spolehlivý test na covid nemoc?

Možná je to pouze otázkou priorit, mají je odpovědní lidé opravdu nastaveny správně?

 

Napsal

Pavel Sedlák

jako svůj osobní názor a příspěvek do společenské diskuse.

 

 

 

 

Volně související odkazy:

 

Cancel kultura (aktuálně viz zde).

Tato aktivistická hnutí, kde jsou názoroví odpůrci "cancelováni" z veřejné společenské diskuse, se stala v USA předmětem nové a účelově využívané politické hry. O jak nebezpečný jev jde, okomentoval také známý český psychiatr.

Zparafrázuji jeho původně delší vyjádření (bez změny významu):

Je hluboce nepřijatelné, říká Cyril Höschl (zde),

abychom akceptovali toto vysoce nebezpečné jednání,

jakkoliv je médii, filantropy a aktivisty prezentováno jako bohulibé.

 

 

 

Úryvek z předmluvy knihy doc. Valenčíka z r.1994,

"Lidé, ještě máte rozum".

Píše zde o přelidnění a konceptu budoucí masové migrace, jako nástroje pro zničení států, tedy vytvoření chaosu, který bude vyhovovat snahám mocných.

 

 

Odhadnout vývoj už v r.1994,

psát o "milionech a snad i desetimilionech migrantů z chudých zemí,

zaplavujících vyspělý svět...",

to už značí notnou dávku intelektu a předvídavosti.

 

 

 

BONUS č.1

 

Vzestup a pád Velké Británie

a podobnosti procesů v USA,

viz r.1645, r.1815, r.1910 a r.2021.

 

Podstatou úspěchu země, která se později nazývala Great Britain, byly události za éry Cromwella, který položil základy prosperity tím, že narušil korupci elit.

Zákony se staly přiměřenými, panovník byl poučen o respektu k parlamentu, druhá vlna korupce byla opět Cromwellem zastavena, což již natrvalo změnilo tvář Británie.

To, co dnes sledujeme v USA, je podle mnohých odborníků* důsledkem opačného procesu, který probíhá již od 70.let, respektive od r.1910, kdy došlo k ohromně utajené kartelové dohodě "mezinárodních bankéřů" (zde), viz C. Quigley a jeho analýza z r.1966.

(*viz níže citace např. Carroll Quigley - Tragedy And Hope, str.320-358, hlavně str.324,

viz např. Anthony C. Sutton - Trilaterals Over America,

G. Edward Griffin - Fed a jak z toho ven, video s cz titulky zde,

podle jeho knihy o US centrální bance Fed - The Creature of Jekyll Island)

 

Neustále rostoucí korupce rozkládá Spojené Státy Americké.

Nový aktuální odkaz na vysoce ceněnou analýzu naleznete zde,

Pepe Escobar o událostech od 11.září po 6. leden,

o dvou Patrioct Act zákonech a po nich následujících válkách.

 

.....

 

zdroje:

wikipedie o Cromwellovi zde

historie ovládnutí Bank of England Rothschildy zde

 

CROMWELL, r.1645

Podstatou úspěchu země, která se později nazývala Great Britain, byly události za éry Cromwella, který položil základy prosperity tím, že narušil korupci elit. Zákony se staly přiměřenými, panovník byl poučen o respektu k parlamentu, druhá vlna korupce byla opět Cromwellem zastavena (rozpuštěním zkorumpovaného Parlamentu Cromwellem kvůli korupci nových vládců, což bylo paradoxem, právě první rozpuštění Parlamentu Králem spustilo občanskou válku), což již natrvalo změnilo tvář Británie, která se r.1900 stala největším impériem, ovládajícím světová moře a čtvrtinu zemské souše, což je dodnes obdivuhodné, nemohli totiž tyto země ovládat silou, ale lstí (viz tři fáze britského impéria, 1. Americké kolonie do r.1783, 2. Indicko-čínské kolonie, 3. Jihoafrické kolonie a Búrské války a Sykes-Picot dohoda o dělení Středního východu, nyní po 11.září revidovaná US válkami na Středním východě, počínaje Irákem 2003 a konče zatím Sýrií, nyní se hovoří o Íránu).

Dne 10. června r.1645 se Cromwell účastnil porážky posledního velkého královského vojska, která ukončila naději Karla I. na vítězství v (občanské) válce. Cromwell obléhal a obsadil Basing House... Nezdar jednání o vztahu vůči králi a jeho útěk vedly roku 1648 k vypuknutí druhé fáze občanské války.

Největší hrozbou nově vytvořené anglické republiky bylo spojenectví irské katolické konfederace a anglických roajalistů. Nicméně politická situace v Irsku byla velmi roztříštěna. Kromě katolicko roajalistické aliance existovala i skupina irských katolíků nesouhlasících s aliancí a skupina protestantských protiparlamentních roajalistů.

Cromwellovo vojsko bylo díky ukončené občanské válce dostatečně silné a dobře zásobené. Jeho tažení, trvající devět měsíců, bylo krátké a efektivní, i když jím neskončila válka s Irskem....

 

V letech 1649 až 1651 se Cromwell účastnil vojenských tažení a byl mimo centrum politického dění. Mezitím se vytvořily v parlamentu (označovaném jako Rump Parliament) různé frakce, které mezi sebou soupeřily o vliv.

Po návratu se Cromwell snažil dosáhnout vyhlášení nových voleb,

sjednocení tří království pod jednu vládu a vytvořit základy tolerantní církve.

Parlament však váhal ve vyhlášení termínu nových voleb a neuspěl v řešení základních záměrů reformy církve. Cromwell byl tímto stavem v dubnu 1653 frustrován a požadoval, aby parlament jmenoval vládu složenou ze zástupců poslanců a armády a poté aby se rozpustil. Nicméně parlament pokračoval v diskusích o zákonu pro ustanovení nové vlády.

Toto uzurpování si moci v občanské válce Cromwellem vytvořených "nových elit"

ho rozzuřilo natolik, že vtrhl do sněmovny s oddílem mušketýrů,

nechal ji vyklidit a parlament rozpustil.

 

Po rozpuštění parlamentu vydal John Lambert

novou ústavu (Instrument of Government).

Ta ustanovila Cromwella na doživotí lordem protektorem, byl pověřen vykonáváním funkce nejvyššího soudce a řízením vlády. Cromwell složil přísahu 16. prosince 1653. Při této příležitosti měl oblečené tmavé jednoduché šaty, aby tato událost nepřipomínala korunovaci...


Cromwell si jako lord protektor stanovil dva hlavní cíle:

- uklidnění společnosti po chaosu občanské války

- vytvoření stabilní formy vlády.

Cromwell preferoval spolupráci silného vládce s parlamentem.

Byly provedeny jen malé reformy zákonů, protože hlavní snahou byla stabilizace politického systému. Cromwell se zaměřil na obnovu svobody vyznání.

 

Cromwell si byl vědom příspěvku Židů pro ekonomický rozvoj Holandska,

v té době největšího ekonomického rivala Anglie.

To spolu s jeho přesvědčením o právu na soukromý majetek těch, kteří se nacházeli mimo evangelický puritanismus, ho vedlo k tomu, že pozval Židy, aby se vrátili zpět do Anglie. To se událo asi 350 let poté, co je Eduard I. z Anglie vyhnal.

Cromwell doufal, že pomohou obnovit ekonomiku zdevastovanou občanskou válkou.

 

 

 

Rothschildové a Bank of England, r.1815.

Zakladatelem dynastie Rothschildů je Mayer Amschel Rothschild (původním jménem Mayer Amschel Bauer, narozen 1744 ve Frankfurtu nad Mohanem – zemřel 1812 tamtéž). Zkušenosti ve finančnictví získal u bankovní rodiny Oppenheimů v Hannoveru.

Po smrti svého otce Mosese Amschela Bauera zdědil jeho obchod ve frankfurtském ghettu a přejmenoval se na Mayer Amsel Rothschild, podle červeného štítu, který visel před otcovým domem.

Postupem času se stal velice vlivným a bohatým finančníkem, zvláště díky výnosným obchodům a transakcím a také díky tomu, že se stal správcem obrovského majetku lantkraběte Viléma I. Hesenského.

Mayer Amsel Rothschild se 29. srpna 1770 oženil s Gutele Schnapperovou (1753–1849), měli spolu pět synů a pět dcer. Své finanční impérium rozšířil za hranice Německa tím, že syny poslal do pěti měst v různých evropských zemích, aby tam začali podnikat (Frankfurt nad Mohanem, Vídeň, Londýn, Neapol a Paříž).

Jeho třetím synem je Nathan Rothschild (1777 – 1836).

Prokáže skvělé finanční schopnosti, když v roce 1812 otevře v Londýně banku a své rodině zajistí bohatství.

 

20. června 1815 se Nathanovi podaří skvělý tah.

18. června 1815 prohrál francouzský císař Napoleon I. Bonaparte (1769 – 1821) bitvu u belgického Waterloo. Zpráva o porážce Francouzů je vyslána do Anglie. Využívá se k tomu optického telegrafu bratrů Ignace (1762–1829) a Clauda Chappéů (1763–1805). Zpráva ale přesto nedokáže dorazit "okamžitě" do Londýna, tohoto asi 24hodinového zpoždění tak zásadní informace využívá právě Rothschild.

Rodina Rothschildů má už ale v té době po celé Evropě

vybudovaný špionážní a velmi rychlý kurýrský systém.

Jednoho agenta má i na bitevním poli ve Waterloo.

Jakmile se bankéř v Londýně dozví (*asi o jeden den dřív než všichni ostatní), že je Napoleon poražen, jeho finanční instinkt mu napoví, jak této informace využít, co má udělat. Okamžitě zamíří na londýnskou burzu.

Tam ale předstírá, že Anglie bitvu prohrála (*skrytě rozšíří s pomocí "šuškandy" fejk news, řečeno dnešním newspeakem).

Pověst o vojenské porážce se rychle šíří mezi finančníky, kteří ale bedlivě sledují počínání Rothschildů, o kterých je známo, že mají vždy nejlepší informace.


Když akcionáři vidí, že akcie po domnělé prohře Anglie s Napoleonem (očekávaném poklesu hodnoty) prodává i Rothschild, zpanikaří, a aby nepřišli o všechno, rychle se zbavují i vládních akcií (včetně důležitých "kontrolních" akcií, zajišťujících majoritu vlastnictví).

Uplyne několik hodin, kdy hodnota akcií dík panickému výprodeji ohromně poklesne.

Teď přichází ta pravá chvíle, kdy je N. Rothschild tajně přes prostředníky

skupuje zpátky za zlomek jejich původní ceny.

(což je dodnes podstatou i mnoha jiných umělých krizí, na kterých často výrazně zbohatnou ti, kteří mají správné informace, viz Panika 1907 nebo krize 30.let)


Teprve krátce poté se londýnští burziáni dozvídají pravdu. Stali se oběťmi lži mazaného finančníka, který samozřejmě v té době předstírá, že je také obětí "nezaručených zpráv", které přitom sám skrytě rozšířil. Získal neskutečné bohatství, čímž se samozřejmě hned každému nechlubil.

Různé fámy té doby o hodnotě tohoto zbohatnutí uvádí na pravou míru Wilson:

"Nathanův výdělek šel do tisíců, určitě však ne do milionů."

Rothschildové ale získávají kontrolu nad Bank of England (ovládnou dluhy vlády)

a tím pádem získají také vliv na britský parlament

(kontrolou dostupnosti půjček vládě na války a půjček významným lidem).

 

 

 

Carroll Quigley, Tragedy and Hope, r.1966.

Cituji, str.324 až 325, píše o přesouvání moci od Bank of England k Fedu, založenému na tajném setkání bankéřů v r.1910 (viz i Edward Griffin s cz tit. zde):

The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole.

This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent private meetings and conferences.

The apex of the system was to be the Bank for International Settlements in Basle (B.I.S.), Switzerland, a private bank owned and controlled by the world's central banks which were themselves private corporations.

Each central bank, in the hands of men like Montagu Normen of the Bank of England, Benjamin Strong of the New York Federal Reserve Bank (1910 zde), Charles Rist of the Bank of France, and Hjalmar Schacht of the Reichsbank, sought to dominate its government by its ability to control Treasury loans, to manipulate foreign exchanges, to influence the level of economic activity in the country, and to influence cooperative politicians by subsequent economic rewards in the business world...

The B.I.S. is generally regarded as the apex of the structure of financial capitalism whose remote origins go back to the creation of the Bank of England in 1694 and the Bank of France in 1803...

...In government the power of the Bank of England was a considerable restriction on political action as early as 1819 but an effort to break this power by a modification of the bank's charter in 1844 failed. In 1852, Gladstone, then chancellor of the Exchequer and later prime minister, declared,

"The hinge of the whole situation was this: the government itself was not to be a substantive powers in matters of Finance, but was to leave the Money Power supreme and unquestioned."

 

It must not be felt that these heads of the world's chief central banks were themselves substantive powers in world finance. They were not. Rather, they were the technicians and agents of the dominant investment bakers of their own countries, who had raised them up and were perfectly capable of throwing them down.

...these investment bankers (also colled "international" or "merchant" bankers) who remained largely behind the scenes in their own unincorporated private banks.

These formed a system of international cooperation and national dominace

which was more private, more powerful, and more secret

than that of their agents in the central bank.

...In these systems the Rothschilds had been preeminent during much of the nineteenth century, but, at the end of that century, there were being replaced by J.P. Morgen whose central office was in New York, although it was always operated as if it were in London. Old J.P.Morgan died in 1913, but was succeeded by his son of the same name, while the chief decision in the firm were increasingly made by Thomas W. Lamont after 1924.

 

*MOJE POZN. K TEXTU VÝŠE.: No, četl jsem, že J.P. Morgen byl skrytě financován Rothschildy, což měla ukázat jeho závěť, ale v tomto ohledu se pravdy asi jen tak nedopátráme, protože tyto vlastnické struktury jsou dnes dobře skryty za sítí "frontových" aneb krycích firem, Rothschildové navíc nikdy neměli potřebu měnit název jimi získaných firem, takže poslední odstavec práce skvělého Carrolla Quigley, v 60.letech oficiálního historika US Rady pro zahraniční vztahy (vzniklé v r.1919 dík Milnerovi a Rhodesovi a dík finanční podpoře Rothschildů), je třeba hodnotit s výraznou opatrností. Ten nejmocnější bankéř bývá nejméně vidět. Psal jsem už o těchto lidech často na předchozích blozích, kde o tomto naleznete další větší podrobnosti a odkazy (namátkou blog č.3 a č.7, komentáře 2018 - část první).

Že chamtivost provází nejnižší lidský věk (první ze čtyř), který trvá doposud, tvrdí a do detailu popisuje i 2500 let starý tibetský text (popis obsahuje i přesný popis dnešní pandemie).

 

 

7. 1. 2021

Jak ukazuje tento printscreen tweetu Davida Rothschilda pro Nancy Pelosi ze 7.ledna 2021, kde požaduje, aby nečekala na podporu Republikánů a okamžitě začala proces odvolání (impíčmentu) prezidenta Trumpa, tak vliv těchto lidí nijak neklesá, jen je málokdy takto přímo vidět. Toto potvrzuje i švýcarská studie firem, kde zásadní vliv na celou světovou ekonomiku (viz Quigleyho citace) má malá skupina 147 firem, v čele s bankami a zbrojními společnostmi (Vanguard Group, Raytheon), farmaceutickými společnostmi, atd. - zde.

Všimněte si, jak o sobě mluví: "We dont't have time to play games"

My nemáme čas hrát hry..., začněte s odvoláním HNED.

 

- "MY" nemáme čas..., velmi výmluvné. Kam to vše může nyní vést?

 

 

 

Historie se tak pouze opakuje.

Kdo například nejvíc zbohatnul na 1. světové válce, naleznete na mém předchozím blogu

o podstatě finančních krizí, viz "komentáře 2018", část 1., zde.

 

Nebo přímo viz odkaz:

Kdo nejvíc vydělal na 1. světové válce a proč?

Vysoce důležitou odpověď najdete za asi tři minuty ZDE.

 

Kdo zbohatne nejvíc na té příští, si holt zkuste odvodit sami, indícií je mnoho.

 

Děje se to pořád stejně a stále znovu – dobré zákony a dobré morální prostředí posilují prosperitu země, korupce a šejdířství je výrazně oslabují.

Je mnoho revolucí a válek, které nemusely proběhnout, tedy plně se rozvinout do svých nejhrozivějších podob. Například bolševická revoluce v Rusku, Hitler v Německu, bez pomoci těchto veřejnosti skrytých lidí by nikdy tato hnutí nedosáhnula plně svých cílů (viz např. blog č.4 a blog č.7 a knihy a akademický výzkum prof. Suttona).

Právě v tomto smyslu jde o dílo v pravdě "satanské", i když jinak pro účely tohoto BONUSU o korupci pomineme možné další souvislosti například náboženské, okultní, technologické či spočívající v možném mimozemském původu.

Jde tu o vrcholnou manipulaci a utajování, kontrolu vzdělávacího i mediálních systémů, dosazování "loutek" od bank až po tajné služby, přes technologické společnosti až po politiky a důležité instituce. Dosazení lidé často ani netuší, jak mnoho jsou manipulováni, činy a plány těchto ďáblů jsou pečlivě skryty, jsou vytvářeny krycí historie a jsou zametány stopy a potichu diskreditováni lidé, kteří vědí.

Korupce je prostředkem pro vytváření skrytě totalitního systému, řízeného, jak napsal C.Quigley, ve "feudálním stylu". Vždy čas od času pak přijde "uzlová chvíle", kdy dochází ke skokovým změnám ve vývoji, jak to oni naplánovali. Před jedním takovým uzlovým bodem historie myslím právě stojíme.

Jak podrobně popsal prof. Sutton - Oni manažerují (řídí) konflikty, jde o jasné zločiny.

Jejich cílem je oslabení možných konkurentů a posílení jejich moci.

Ten jejich příběh ale nikdy žádný "Hollywood" nenatočí, proč asi ...

 

 

"Pandemie představuje vzácné, ale krátké okno příležitosti

pro pochopení, novou představu a nový začátek našeho světa."

prof. Klaus Schwab, zakladatel a výkonný předseda Světového ekonomického fóra (WEF).

 

 

Článek o tomto "nové začátku" (resetu) říká:

"Jsme ve válce. Nikoliv s covid infekcí, s Ruskem či Čínou, ale ve válce obyčejných lidí proti malé skupině

globálních multi-milardářů, kteří už dekády plánují sebrat lidem jejich práva, svobodu slova, kteří chtějí

vytvořit novou, technologicky kontrolovanou společnost a z lidí vytvořit digitální nevolníky."

 

/ Stane se "chytrá 5G domácnost" novým vyspělým digitálním nevolnictvím, kde každý "prohřešek" bude zaznamenán a využit pro hodnotící "sociální statut" občana, jakéhosi nového digitálního nevolníka?

Základní otázkou je, zda jsou tito lidé schopni vyvolávat války, uvrhovat milióny lidí do chudoby, způsobovat neskutečná utrpení i vlastním lidem, viz 11.září? Jsou oni a jejich loutky opravdu lháři, nebo jde o náhody?

To už musíte zvážit sami, v případě chybného úsudku může nastat opravdu velmi temná doba. /

 

We are at war. Yes. And I don’t mean the West against the East, against Russia and China, nor the entire world against an invisible corona virus.

No. We, the common people, are at war against an ever more authoritarian and tyrannical elitist Globalist system, reigned by a small group of multi-billionaires, that planned already decades ago to take power over the people, to control them, reduce them to what a minute elite believes is an “adequate number” to inhabit Mother Earth – and to digitize and robotize the rest of the survivors, as a sort of serfs.

Peter Koenig (here)

 

P. Koenig is an economist and geopolitical analyst.

He is also a former World Bank staff and worked extensively around the world in the fields of environment and water resources. He lectures at universities in the US, Europe and South America. He writes regularly for Global Research, ICH, RT, Sputnik, PressTV, The 4th Media, TeleSUR, TruePublica, The Vineyard of The Saker Blog, and other internet sites.

He is the author of Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed – fiction based on facts and on 30 years of World Bank experience around the globe. He is also a co-author of The World Order and Revolution! – Essays from the Resistance."